Kaynatılmış lahana suyunun faydaları nelerdir? Lahana suyu iltihaba iyi gelir mi?

Lahana suyu, sahip olduğu besin değerleri ve güçlü antioksidan özelliği sayesinde beden sağlığı için tüketilmesi gereken en faydalı içecekler arasında yer alır. Evde kolaylıkla hazırlanan ve faydaları saymakla bitmeyen lahana suyu, özellikle diyet yapanların bol bol tüketmesi tavsiye edilir. Peki lahana suyu adet söktürür mü? Sabah aç karnına lahana suyu içmek ne işe yarar?

 Kaynatılmış lahana suyunun faydaları nelerdir? Lahana suyu iltihaba iyi gelir mi?
Kaynatılmış lahana suyunun faydaları nelerdir? Lahana suyu iltihaba iyi gelir mi?
GİRİŞ 09.12.2021 10:38 GÜNCELLEME 09.12.2021 10:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Vücudu toksinlerden arındırarak kanser gelişimine engel olan lahana suyu, cilt sağlığından görme bozukluklarına kadar pek çok konuda insan bedeni için faydaya sahiptir. Ülkemizde çok fazla tüketilen yeşilliklerden biri olan lahana, yemek ya da salata olarak değil de kürü hazırlandığında çok daha tesirli bir şifa kaynağına dönüşmektedir. Birkaç malzemeyle kısa sürede hazırlanabilen lahana suyu, sağlıklı beslenerek yediğine içtiğine dikkat eden herkesin programına eklemesi gerekir. 

Ödem atmanın faydaları nelerdir? Ödem nasıl atılır? Ödem atmanın faydaları nelerdir? Ödem nasıl atılır?

Lahana Suyunun Faydaları Nelerdir?

Sağlıklı bir beden için ilk olarak beslenme alışkanlıklarının gözden geçirilmesi gerekir. Vücudun hastalıklara direnmesi ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için antioksidan bakımından zengin besinlerin tüketilmesi gerekir. Lahana suyu ise en zengin antioksidan kaynağı besinler arasında yer alarak vücudu baştan aşağı yenilemektedir. İşte lahana suyunun faydaları:

  • Bağırsak sağlığı için oldukça faydalı olan lahana suyu, bağırsak florasını düzenleyerek kolon kanserine karşı korumaktadır.

  • Bağırsak sağlığı için oldukça faydalı olan lahana suyu, kabızlık sorununa da şifa olmaktadır. 

  • Güçlü bir antioksidan olan lahana suyu, kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltmaktadır.

  • Lahana suyu, sahip olduğu kükürt ve klor sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır. 

  • Kan değerlerini de yükselten lahana suyu, anemi hastalığına iyi gelmektedir. 

  • Sabah güne başlarken lahana suyu içildiğinde gün içinde daha enerjik ve zinde hissetmenizi sağlar. 

  • vücuttaki iltihabı söker atar.

  • Solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. 

Bitter çikolata ve filtre kahvenin faydaları nelerdir? Kahve ve bitter çikolata zayıflatır mı?Bitter çikolata ve filtre kahvenin faydaları nelerdir? Kahve ve bitter çikolata zayıflatır mı?

Lahana Suyu Adet Söktürür Mü?

Birçok sağlık sorununa şifa olan lahana suyu, aynı zamanda güçlü bir adet söktürücüdür. En doğal adet söktürücü olarak kabul edilen lahana suyu, adet gününün ilk gününde içilmesi tavsiye edilir.

Lahana Suyu Nasıl Hazırlanır?

2 bardak su tencere konur ve kaynaması beklenir. Su kaynamaya başlayınca 2-3 adet dilimlenmiş lahana yaprakları tencerenin içine atılır ve kaynatılır. Ardından 4-5 dal maydanoz eklenir ve 6-7 dakika kaynatılır. Lahana ve maydanozlar kaynatıldıktan sonra ılıyıncaya kadar demlenmesi beklenir ve süzülerek içilebilir. Lahananın kokusunu bastırmak için ise birkaç damla limon damlatılması tavsiye edilir. 

YORUMLAR 1
  • vay be arkadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    lahana suyu şuna iyi gelir buna iyi gelir inanıpda lahana lahana lahana komasına girmeyesinz kimin e zararkimine fayda böle haberlere itibar eteyin orta halli olun..lahana mevsimi gelr lahana şuna bna iyi gelir limon mevsimi gelir limon şunabuna iyi gelir ..yahu balina lahana mı yyor köpek balığı lahana mıyiyor kanser olmuyorşar solunum yolu hastalıkları geçirmiyolar neyse herşeye inanmayın biri maydonoz suyu iyi gelir demişler içmişde içmiş içmişde içmiş bir yeri iyileştirm deyip de az kalmış öle
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...