Zeytin kilo aldırır mı? Diyetteyken kaç tane zeytin yenir?

Kahvaltı sofralarından eksik olmayan zeytinin kilo aldırıp aldırmadığı diyetisyenler tarafından oldukça önemli bir tartışma konusudur. Ancak zeytin, sahip olduğu vitamin ve mineraller sayesinde insan bedeninin ihtiyacı olan besin değerlerine büyük ölçüde sahiptir. Peki diyetteyken zeytin yenir mi? Zeytin kilo yapar mı?

Zeytin kilo aldırır mı? Diyetteyken kaç tane zeytin yenir?
Zeytin kilo aldırır mı? Diyetteyken kaç tane zeytin yenir?
GİRİŞ 14.12.2021 11:51 GÜNCELLEME 14.12.2021 11:57

Zeytin, insan bedeni için oldukça sağlıklı, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez besinlerinden biridir. Ülkemizde Akdeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde yetiştirilen zeytin, 6000 yıldan daha uzun süredir insanlığın temel besin maddelerinden biridir. İşlem görmemiş doğal yağ içeren zeytin, insan bedeninin ihtiyaç duyduğu yağı en sağlıklı şekilde karşılar ve böylece vücutta zararlı yağların depolanmasına engel olur. 

Zeytin yaprağı çayı nasıl demlenir? Zeytin yaprağı çayı faydaları...Zeytin yaprağı çayı nasıl demlenir? Zeytin yaprağı çayı faydaları...

Zeytinin Faydaları Nelerdir?

Zeytin, çağlar boyunca birçok hastalığa şifa olan en sağlıklı besin olarak kabul edilir. Günümüzde de pek çok kişinin vazgeçilmez yiyeceği olarak tüketilen zeytin sayısız faydaya sahiptir. Her gün ölçülü ve düzenli zeytin tüketmenin faydaları şöyledir:

  • Antioksidan kaynağıdır. 

  • Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına fayda sağlar. 

  • Vücudun yağ ihtiyacını en doğal şekilde karşılar.

  • Kalp ve damar sağlığını korur. 

  • Saç yapısını güçlendirir ve saç dökülmesini önler.

  • Cildi gençleştirir, daha nemli ve dinamik bir cilt görünümü sağlar. 

  • Kanser hücreleriyle savaşır.

  • Kan yapıcı özelliği vardır. 

  • Vücudu ihtiyacı olan besin değerlerini büyük oranda karşılar.

Tarihte bilinen ilk antibiyotik sirkenin faydaları nelerdir?  Sirke hangi hastalıklara iyi gelir? Tarihte bilinen ilk antibiyotik sirkenin faydaları nelerdir? Sirke hangi hastalıklara iyi gelir?

Zeytin Kilo Aldırır Mı?

Diyet listelerinde dahi yer alan zeytin, ölçülü miktarda tüketildiğinde vücudun ihtiyacı olan yağı en doğal şekilde karşılamasının yanında antioksidan özelliği sayesinde vücudu toksinlerde arındırarak bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Zeytin sahip olduğu zengin vitamin ve mineraller sayesinde vücudun ihtiyacı olan besin değerlerini günün ilk öğünü olan kahvaltıda karşılamaya başlar. Bununla birlikte vücudun ihtiyacı olan yağı en sağlıklı haliyle sağlar. Zeytin, diyetteyken ölçülü tüketildiğinde kilo almanın aksine kilo vermeyi hızlandırır. 

Tarçınlı su içmek zayıflatır mı? Tarçınlı limonlu su faydaları nelerdir?Tarçınlı su içmek zayıflatır mı? Tarçınlı limonlu su faydaları nelerdir?

Diyetteyken Kaç Tane Zeytin Yenir?

Diyet yaparken birçok besini ya öğünlerimizden çıkarırız ya da porsiyonunu azaltırız. Zeytin de her ne kadar sağlıklı olursa olsun, her ne kadar doğal yağ içerirse içersin çok fazla tüketilmesi halinde kiloya neden olabilir. Bunun için kahvaltılarda en fazla 5-9 adet kadar tüketilmesi tavsiye edilir. 

1 Adet (4Gr) Zeytin Besin Değerleri

Kcal 5

Karbonhidrat (g) 0.24

Protein (g) 0.03

Yağ (g) 0.44

Lif (g) 0.06

Kolesterol (mg) 0

Sodyum (mg) 29.4

Potasyum (mg) 0.32

Kalsiyum (mg) 3.52

Vitamin A (iu) 17

Vitamin C (mg) 0.04

Demir 0.25

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!