Yemekten önce limonlu su içmenin faydaları nelerdir? Limon suyu zayıflatır mı?

Limon, antiseptik özelliği sayesinde vücudun mikroplardan arınmasına yardımcı olur ve buna bağlı olarak ortaya çıkabilecek hastalıklara engel olur. Ayrıca limon suyu antikanserojen olması, vücutta çevresel ve beslenme faktörüyle meydana gelebilen kanser hücrelerinin yok olması için oldukça faydalıdır. Peki sabah aç karnına limon suyu içmenin faydaları nelerdir? İşte limon suyu içmenin faydaları ve zararları...

Yemekten önce limonlu su içmenin faydaları nelerdir? Limon suyu zayıflatır mı?
Yemekten önce limonlu su içmenin faydaları nelerdir? Limon suyu zayıflatır mı?
GİRİŞ 17.08.2021 11:03 GÜNCELLEME 17.08.2021 11:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Limon suyu, antiseptik özelliğiyle hastalıklara karşı alınan ilk önlem ve tedavi yöntemidir. Güzel kokulu, mikrop kırıcı gibi birçok özelliğinden dolayı Osmanlı zamanında insanlar hasta ziyaretlerine giderken temiz ve zarif işlemeleri mendillere limonları sarıp götürürlermiş. Bu gelenek yerini limon kolonyasına bıraksa da hala devamlılığını sürdürüyor denilebilir. Ülkemizde Ege ve Akdeniz bölgesinde yaygınlıkla yetişir ve ana vatanı Doğu Himalaya olarak bilinmektedir. İçerdiği zengin vitamin ve minerallerle birçok hastalığa iyi geldiği gibi zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Limonu tek başına tüketmesi zor olduğundan daha çok ılık su ile karıştırılarak içilebilir.  Özellikle sabah aç karnına içilen limon suyunun başta bağışıklık sistemini güçlendirmesinden, metabolizmayı çalıştırmasına kadar insan sağlığına sayısız faydası vardır. Limon aynı zamanda cilt ve saç bakımında da kullanılan etkili bir besindir.

Melisa çayının faydaları nelerdir? Melisa çayı nasıl demlenir, hangi hastalıklara iyi gelir?Melisa çayının faydaları nelerdir? Melisa çayı nasıl demlenir, hangi hastalıklara iyi gelir?

Limon Suyunun Faydaları

Zayıflamak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlerin başvurması gereken en önemli besin limondur. Antiseptik özelliğiyle hastalıkların ilerlemesini önlerken metabolizmanın düzenli çalışmasını sağlayarak zayıflamaya yardımcı olur. Limonun sağlığa olan diğer faydalarını inceleyecek olursak şöyledir.

  • Güçlü bir antioksidandır, vücudu toksinlerden arındırarak hastalıkların yayılmasını önler

  • Sabahları aç karnına içilen limonlu su tokluk hissi verir, bağırsak hareketlerini düzene sokarak zayıflamaya yardımcı olur. 

  • Günlük düzenli olarak tüketildiğinde sindirim sisteminin daha sağlıklı olmasını sağlarken kabızlık gibi hastalıkların yaşanmasına engel olur.

  • Özellikle kışın solunum yolu hastalıkları, öksürük, yüksek ateş, grip, nezle gibi hastalıklarda başvurulan etkili bir tedavi yöntemidir. 

Muz kabuğunun faydaları nelerdir? Cilt bakımında muz nasıl kullanılır?

  • Karaciğerin daha fazla enzim üretmesini sağlar, toksinlerden arındırarak temizlenmesini sağlar. 

  • İçerdiği sitrik asit sayesinden pH değerinin yükselmesini sağlar bu da böbreklerde taş oluşumuna engel olur.

  • Kan ve damar sağlığında tesiri oldukça yüksek olan limon düzenli tüketildiğinde tansiyonu düşürdüğü görülür.

  • Limon, içerdiği kalsiyum, magnezyum, potasyum sayesinde kemik erimelerine önler, kemik ve kas ağrılarına faydalıdır. 

  • Hamilelerin limon tüketmesi doktorlar tarafından tavsiye edilir, çünkü içerdiği C vitamini bebeklerin beyin gelişime katkı sağlamaktadır. 

Çam kozalağın faydaları nelerdir? Çam kozalağı astıma iyi gelir mi?

  • Diş ve diş etleri için de oldukça sağlıklıdır. Diş fırçasına birkaç damla limon sıkıldığında diş ağrısına iyi geldiği gibi diş eti iltihabını önler. 

  • Limon suyu, her gün düzenli olarak içildiğinde kanser hücrelerinin beslenerek yayılmasına engel olur.

  • Cilde sürüldüğünde sivilcelerin kurumasına yardımcı olur ve sivilce izlerini iyileştirir. 

  • Limon saça uygulandığında saç derisinde oluşan kuruluk ve kepekleri tedavi eder ve saçları daha çabuk uzatır. 

Limonlu Su Tarifleri

Limonlu su, bağışıklığı güçlendiren ve hastalıklara karşı vücut direncini arttıran doğal ve çok sağlıklı bir içecek olup, evdeki malzemelerle çok zengin limonlu detoksları hazırlanabilir. Damak zevkine göre hazırlanabilen limonlu suya elma sirkesi, taze nane, maydanoz, çubuk tarçın da eklenebilir. 

Dut pekmezi faydaları nelerdir? Karadut pekmezi öksürüğe iyi gelir mi?

Limonun Kullanım Alanları

1) Limon Kabuğu Çayı: Vücutta biriken toksinlerin doğal yollarla ve daha hızlı şekilde atılmasını yardımcı olur. Limon çayı yapmak için ise 1 litre suyun içerisine 1 adet limon kabuğunu atarak 10-15 dakika kadar kaynatılır. Önceden hazırlanan 1 limon suyunu da çayın içine eklenir. Eklenmek istenirse 1 çay kaşığı da bal karıştırılarak daha güçlü bir karışım haline getirilerek içilebilir.

2) Limon Suyu: 1 Sürahi suyun içerine 1 adet limon dilimlenerek eklenir. Her sabah aç karnına yaklaşık 1 yada 2 bardak içildiğinde daha zinde tutarak enerji verir. Taze nane yaprakları da ilave ederek karışım zenginleştirilebilir.

3) Saç Maskesi: Limon, su veya saç kremine eklendiğinde saçların kepeklenmesi ve yağlanmasına faydalıdır. Saçların daha çabuk uzatarak gürleştirir.

4) Cilt Bakımı: Temiz bir makyaj pamuğuna birkaç damla limon sıkılıp yüz temizlendiğinde yüzü arındırır ve sivilce oluşumunun önüne geçer.

Cilt hassasiyeti olanlar limonu uygulamadan önce dikkatli olmaları gerekmektedir. Herhangi bir alerjiye karşı önlem almak için cildin küçük bir noktasına limon sürülerek denenebilir.

Tiroid hormonlarını bozan yiyecekler nelerdir? Hormon sağlığını bozan besinler...

1 Adet Limonun Besin Değerleri 

Karbonhidrat 8.73

Protein 0.44

Yağ 0.36 

Lif 1.41

Kolesterol 0

Sodyum 3

Potasyum 157

Kalsiyum 34

Vitamin A 3

Vitamin C 44.1

Demir 0.11

YORUMLAR 1
  • Hyr 3 yıl önce Şikayet Et
    kabuğunda ne var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar