Uzmanı açıkladı: Omicron çocukları hedef alıyor

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ersin Sarı koronanın sonuna gelindiğinin düşünüldüğü şu günlerde yeni bir varyant olan omicron ile karşı karşıya olduğumuzu ifade etti. Sarı omicronun doğrudan çocuklarımızı hedef aldığını da ekledi

Uzmanı açıkladı: Omicron çocukları hedef alıyor
Uzmanı açıkladı: Omicron çocukları hedef alıyor
GİRİŞ 18.12.2021 11:59 GÜNCELLEME 18.12.2021 11:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Tam koronayı bu sene mi seneye mi bitirir miyiz düşünceleri dolaşmaya başlamışken şu an yeni bir varyant ile karşı karşıya kaldı dünya. Üstelik bu yeni tür maalesef çocuklarımızı doğrudan hedef alıyor. Şu an için kesin bir çözüm olmasa da ilk savunma noktası bağışıklık sistemi. Çocuklarımızın bağışıklık sistemini güçlendirmek için neler yapabileceğimiz konusunda  Avrasya Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ersin Sarı anlatıyor.

Karaciğer yağlanması nedir? Ne şekilde ortaya çıkar?Karaciğer yağlanması nedir? Ne şekilde ortaya çıkar?

EN HIZLI YAYILDIĞI YAŞ ARALIĞI 0-5

Küçük yaş grubunda yer alan çocuklarda henüz aşılama yapılmadığından bir diğer etkisi de yetişkinlere yayılmasında da etkili olması. Bu sebeple koruyucu  aşı olmayanların çocuklardan uzak durması önemli. Korona’ dan farklı olarak çocukların %15 inde özellikle parmaklarda döküntü görülüyor. Bunu yetişkinlerde de gördüğümüz, ateş, vücut ağrısı, iştahsızlık ve baş ağrısı takip ediyor.

EN ÖNEMLİSİ YETERLİ BESLENME

Bağışıklık sistemi zayıf olan çocuklar korona virüs başta olmak üzere diğer mikroorganizma ve hastalıklara karşı savunmasız hale gelir. Çocuklarda bağışıklık sisteminin zayıf olmasının temel sebebi ise yetersiz beslenmesidir. Bu noktada bu dönemi sağlıklı bir şekilde atlatmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için yapılan beslenme hatalarını düzeltmek şarttır. Bunun için dengeli bir beslenme programı oluşturmalı, her besin grubundan azar azar yenmesi sağlanmalıdır. Öğün kesinlikle atlanmamalı, kahvaltıda iyi beslenmesi sağlanmalı, ara öğünlerde meyve tüketmeleri sağlanmalıdır.

YEMEKLERE YULAF EKLENEBİLİR

Bağışıklık güçlendirme konusunda oldukça iddialı olan yulafı çocuklarınızın yemeklerine ekleyebilirsiniz. Yulaf kepeği çözünebilir lif olan beta-glukan içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini arttırır. Aynı zamanda bağırsakların çalışmasını sağlar. Tek başına çok lezzetli olmayan bu besinleri sağlıklı atıştırmalıklarda kullanabilirsiniz. Ayrıca yoğurda eklenerek tüketilebilir.

ANADOLU'NUN PROPOLİSİNDEN FAYDALANIN

Arıların kovan içerisinde sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmesini sağlayan propolis, doğal bir mucizedir. Bu noktada iki yaşından büyük çocuklarınız için doğal propolisi tercih edebilirsiniz. Propolisin içerisinde yoğun olarak bulunan flavanoitler, çok güçlü antioksidanlar olup bağışıklık sistemini destekler ve vücut direncinin yükseltilmesini sağlar.

SAĞLIKSIZ ATIŞTIRMALIKLARDAN UZAK DURMASINI SAĞLAYIN

Bu hassas dönemde abur cuburlardan olabildiğince uzak durmasını sağlayın. Çünkü bu gıdalar çocukların bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olabilir. Bu noktada hazır paketli gıdaların ve yüksek karbonhidratlı yiyeceklerin zararlarını çocuğunuza sabırla anlatın. Ara öğünlerde sağlıklı atıştırmalıklar olarak ceviz, fındık ve badem verin.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ DOSTU: KEFİR

Kefir hem çocuklar hem de yetişkinler için oldukça faydalı bir besindir. Günde 1 çay bardağı doğal kefir tüketimi bağışıklık sisteminin desteklenmesi için oldukça önemlidir. Mayalanırken oluşan prebiyotik ve probiyotik bakteriler bağırsaklardaki yararlı mikroorganizmaları artırarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Çocukların sade kefirin tadını sevmediği durumlarda içerisine bir miktar meyve püresi ilave edilerek tadı lezzetlendirilebilir.

YORUMLAR 5
  • dogruluk 2 yıl önce Şikayet Et
    pzer.. acikladi cocuklarda asilama bagisiklik saglamiyor diye
    Cevapla
  • ümit*korku 2 yıl önce Şikayet Et
    Korona, güdümlü füze gibi: hedefe kilitleniyor! İlk varyantlar yaşlıları, sonraki varyantlar orta yaşlıları, şimdiki varyantlar çocukları yakalıyor. Geriye son varyant kaldı herhalde, o da anne karnındaki bebekleri etkileyebilir.
    Cevapla
  • Bir vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Çocukları aşılamak için konuşuyorsunuz, hala size inanan kaldımı acaba, çok yapmacıksınız. İnsanlığın vebalini nasıl ödeyeceksiniz, yazıklar olsun
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hani bu Corona çocukları etkilemiyor su aşılama 80 yaştan başladı aşağılara indikçe sırası gelen grup bir hafta öncesinden riskli haberleri yapıldı yeter artık
    Cevapla
  • MurtazaUsta 2 yıl önce Şikayet Et
    koruyucu aşı ne ya
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"