Varis çorabı nasıl giyinilir? Varis çorabı faydaları...

Varis, halk arasında çok fazla görülen ve ilerlememesi adına farklı yöntemlere başvurulan fiziki bir rahatsızlıktır. Kişinin yaşadığı durumlara bağlı olarak değişik nedenlerden dolayı ortaya çıkan varisin ilerlememesi için varis çorabı giyilmesi tavsiye edilir. Peki varis çorabı nedir? Varis çorabı ne kadar süre kullanılmalı?

Varis çorabı nasıl giyinilir? Varis çorabı faydaları...
Varis çorabı nasıl giyinilir? Varis çorabı faydaları...
GİRİŞ 22.12.2021 12:57 GÜNCELLEME 22.12.2021 12:57

Varis çorabı, farklı nedenlerden dolayı toplardamar yetmezliği sonucu ortaya çıkan rahatsızlığın tedavisinde kullanılır. Hastalığın ilerlemesine engel olmak için kullanılan varis çorabı, dünya genelinde en çok satılan ve kullanılan medikal malzemeler arasında yer almaktadır. Varis, erkeklere göre kadınlarda çok daha fazla görüldüğünden kadınlar tarafından daha fazla tercih edilmektedir. 

Çam terebentin yağı ne işer yara, faydaları nelerdir? Çam terebentin yağı saça nasıl uygulanır?Çam terebentin yağı ne işer yara, faydaları nelerdir? Çam terebentin yağı saça nasıl uygulanır?

Varis Çorabı Faydaları Nelerdir?

Varis, önlem alınmazsa ve uzman doktorun önerileri dikkatle uygulanmazsa ciddi şekilde ilerleyerek ölüme dahi neden olmaktadır. Bunun için varisin ilerlememesi için ilk olarak varis çorabının giyilmesi önerilir. Varis çorabı, varisin ilerleme hızını yavaşlatır. Varis çorabı, toplardamarda pıhtı oluşumunu önlemeye yardımcıdır. Varis çorabının düzenli giyilmesi halinde damarlardaki tıkanıklık yüzünden artan basıncı azalmasını sağlar ve oksijen akışını hızlandırır. 

Varis Çorapları Ne Kadar Süre Kullanılmalıdır?

Varis çorapları neredeyse tüm bacağı sardığından bazen bunaltarak çok fazla terletebilir. Bunun için varis çorabının yaz aylarından ziyade daha çok sonbahar ve kış aylarında kullanılması gerekir. Varis çorapları gece yatmadan önce çıkarılmak üzere bütün giyilmesi gerekir. Sabah güne başlamadan önce ilk olarak varis çorabı giyilir ve tüm gün çıkarılmaz.

Varis Çorabı Nasıl Giyilir?

Varis çorabı sabah uyandığınızda ayaklarınız henüz şişmeden önce giyilmesi gerekir. Varis çorabını kolayca giyebilmek için ters şekilde topuk kısmına oturtulur. Ardından terste kalan kısım bacakları saracak şekilde yukarı kadar çekilir ve oturtulur. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi