Prof. Yiğit'ten müjde: Pandemide yolun sonuna geliyoruz

Yerli aşının virüsle savaşta Türkiye’nin elini güçlendirdiğini belirten Yiğit “Pandemide yolun sonuna geliyoruz. Üzerimize düşeni yapalım, aşımızı olalım” dedi.

GİRİŞ 20.02.2022 06:20 GÜNCELLEME 20.02.2022 09:29
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Omicron varyantının Türkiye’de pik noktasına ulaştıktan sonra inişe geçtiğini söyleyen Hamidiye Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yiğit, pandemide yolun sonuna gelindiği müjdesini verdi.

Prof. Dr. Yiğit “Artık Turkovac aşımız da var. Bu iniş sürerse ve hatırlatma doz aşılarımızı yaptırıp, mesafe, hijyen gibi kişisel tedbirlere de uymaya devam edersek bu yılın sonunda pandemi bitebilir” dedi. 

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun çizdiği virüsle mücadele yol haritası sayesinde Türkiye’nin pandemi savaşında gelişmiş ülkelerden önde olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yiğit “Avrupa’nın bugün yeni yeni kaldırmaya başladığı yasaklar bizde çok önceden kalktı. Maske, mesafe, hijyen dışında yasaklarımız yok. Bunlar da zaten pandemi bitene kadar hepimizin uyması gereken kişisel tedbirler. Üçüncü doz aşılamayı en önce uygulayan ülkelerden biriyiz. Bu sayede birçok ülke arasından ön plana çıktık. Turkovac pandemi mücadelesinde ülkemizin elini güçlendirdi. Dünyada kendi koronavirüs aşısını üretebilen 9-10 ülkeden biriyiz. Bu çok büyük bir avantaj. Şu anda bütün hastanelerde diğer aşıların yanında Turkovac aşısına ulaşmak mümkün. Aşı sıkıntımız yok. Vatandaşın Turkovac’a olan talebi giderek artıyor. Faz 3 çalışmaları Sinovac’tan daha etkili olduğunu gösterdi. Aşı olma konusunda karar veremeyen, güvenemeyen kişiler için herhangi bir mazeret kalmadı” dedi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 36
  • canacan 2 yıl önce Şikayet Et
    biz yaptık ya salgın biter tek dolar kazanmadan.
    Cevapla
  • Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    tedbirlere de uymaya devam edersek Diyor. Bence bitmez çünküü bu insanlar tedbirlere uymuyorlar…!
    Cevapla
  • Yörük uyanık ol 2 yıl önce Şikayet Et
    İBB erken seçime gitmelimi? Gitmemelimi? Çadır kuralalim halka soralım
    Cevapla
  • Hamza 2 yıl önce Şikayet Et
    Tuzlu suya iki damla kolonya ekledik
    Cevapla
  • Murat Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    hastaneler den randevu alamıyoruz kemik erimesi bizi bitirdi doktor hemşire covit raporlu karantina Yeter bırakın artık şu yasakları covit öldürmeden başka hastalıklar öldürecek insanları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak