Omicron'da 3 yeni belirti! Uzmanlar uyardı

Koronavirüsün Omicron varyantının ishal, karın ağrısı ve mide bulantısı gibi semptomlara da neden olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar, özellikle 65 yaşından büyükleri tedbirli olmaları konusunda uyarıyor.

Omicron'da 3 yeni belirti! Uzmanlar uyardı
Omicron'da 3 yeni belirti! Uzmanlar uyardı
GİRİŞ 20.02.2022 18:05 GÜNCELLEME 20.02.2022 18:07
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Son zamanlarda ishal, karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvuranların sayısı arttı. Omicron'un bu semptomlara da neden olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar özellikle 65 yaşından büyükleri tedbirli olmaları için uyarıyor.

Burun akıntısı, baş ağrısı, yorgunluk, hapşırma, boğaz ağrısı ve eklem ağrıları omicron'un en yaygın belirtileri. Bu belirtilere ishal, karın ağrısı ve mide bulantısı da eklendi.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sıla Akhan, COVID-19'un solunum yolları, kap ve damar endoteli iç zarlarına tutunduğunu aktararak, bu nedenle esas olarak semptomların bu yönde görüldüğünü söyledi.

Sindirim sistemini etkileyebiliyor

Akhan, bağırsakların da bu açıdan önemli olduğuna dikkati çekerek, virüsün sindirim sistemini de etkileyebildiğine dikkati çekti.

İshal, karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti olanların test yaptırması öneriliyor.

Viral enfeksiyonları işaret eden semptomların ateş, kas ağrıları, genel bir halsizlik, baş ağrısı gibi genel semptomlar olduğu bilgisini paylaşan Akhan, bunlarla birlikte baş edilemeyen karın ağrısı, ishal varsa bunun da önemli olduğunu, mutlaka test yapılması gerektiğini vurguladı.

65 yaş üzerine tedbir uyarısı

Özellikle 65 yaşından büyükler ve kronik hastalığı olanların tedbirlere uyması gerektiği vurgulanıyor.

Virüsün oldukça büyük değişiklikler yaptığını ve ikinci kere, üçüncü kere enfekte olanların görüldüğünü aktaran Akhan, "65 yaş üstünde olanlarda mutlaka ek olan bir hastalık da oluyor, ekleniyor buna. Bir KOAH olabiliyor, kalple ilgili bir problem olabiliyor… Bunlar tekrar hastalandıklarında dengeyi bozabilir ve tekrar nasıl atlatacaklarını bilemeyebiliriz" dedi.

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR 6
  • Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşi olun yoksa olursunuz şakası yok saygilar
    Cevapla
  • Hasta biri 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle evet 5 gündür pozitifim sadece bu 3 belirti artı basagrısı
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    ..... İştahsızlık yüzünden annem bir hafta hiç bir şey yemek ve içmek istemedi ve çok su kaybetti, öyle halsiz kaldı ki kaşığı bile tutamaz hale geldi. Kandaki oksijen seviyesi %80-85 lere kadar düştü. Tedavi şekli: Dr. muayenesi sonrası annem dört beş gün serum almak zorunda kaldı, ishal kesici ilaçlar ile ishali kesildi. Dr. her gün en az 2-3 litre su, ayran, kefir, sarımsaklı yoğurt, vitamin kompleksi, kekik çayı, kan sulandırıcı önerdi. (Radyasyon zehirlenmesinde yapılan şeyler!!!) Eğer Korona dedikleri şey buysa, yaşadığımız şeyler bir gripten çok bir radyasyon zehirlenmesi belirtileriydi ve tedavi şekli de bir grip tedavisi şeklinde değil, bir radyasyon zehirlenmesi tedavisi gibiydi.
    Cevapla
  • Eyüp b. 2 yıl önce Şikayet Et
    Belirtilere ilave Titreme ve üşüme 2gun yoğun olarak yaşadım,
    Cevapla
  • Anıl sezer aytav 2 yıl önce Şikayet Et
    Artik ne gibi hasta olursak olalim kovit demek oluyor allah korusun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler