Sabah uyanınca su içmek zayıflatır mı? Sirkeli su diyeti nasıl yapılır?

Aç karnına sirkeli su içmek, hemen hemen her diyetisyenin tavsiye ettiği bir alışkanlıktır. Sağlıklı yaşam ve kontrollü kilo vermek isteyen herkesin kazanması gereken bir alışkanlık olan elma sirkeli su, başta metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olarak daha hızlı ve kalıcı kilo vermeyi sağlar. Peki sirkeli su ile zayıflamak mümkün mü?

Sabah uyanınca su içmek zayıflatır mı? Sirkeli su diyeti nasıl yapılır?
Sabah uyanınca su içmek zayıflatır mı? Sirkeli su diyeti nasıl yapılır?
GİRİŞ 30.11.2022 14:52 GÜNCELLEME 30.11.2022 14:52

Sirkeli su diyeti, kısa süre içinde etkili ve kalıcı şekilde kilo vermek isteyenlerin ilk başvurduğu yöntemlerden bir tanesidir. Özellikle metabolizmayı hızlandırması sayesinde vücuttaki yağların kısa sürede yakılmasını destekler. Sirkeli su, tıp tarihinin ilk ve önemli antibiyotiklerinden biri kabul edilir ve bin bir hastalığa şifa olmaktadır. Zayıflamak isteyen kişilerin daha çabuk sonuç almaları için diyet ve egzersizin yanında sirkeli su içmeleri tavsiye edilir.

Şeker hastalığına karşı doğal ve etkili çözüm: Baharatlar! Diyabete karşı 4 baharat...Şeker hastalığına karşı doğal ve etkili çözüm: Baharatlar! Diyabete karşı 4 baharat...

Sirkeli Su İle Zayıflama

Sirkeli su diyeti ile bölgesel yağlanmalardan kurtularak hedeflenen kiloya daha kısa sürede ulaşılabilir. Özellikle sabah uyanır uyanmaz 1 bardak sirkeli ılık su içmek, metabolizmayı hızlandırır. Metabolizmanın hızlanması, başta kabızlık sorunu yaşayan kişilerin bağırsaklarını daha iyi çalışmasına yardımcı olur... Sirkeli su diyeti yapmanın uzun ve kısa vadedeki olumlu sonuçları şöyledir:

  1. Dengesiz, yanlış ve zararlı beslenme alışkanlıkları vücutta su birikimine neden olur. Bu da kişinin olduğundan daha kilolu gösterir. Sirkeli su diyeti yapan kişiler, 2-3 günün sonunda vücutlarında biriken tüm ödemin atar. 

  2. Sirkeli su, güçlü bir ödem söktürücü olmasının yanında yine zararlı beslenme alışkanlıklarından kaynaklı vücutta biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olur. 

  3. Metabolizmayı hızlandıran sirkeli su, özellikle de kabızlıktan kaynaklı oluşan şişkinliğin kısa sürede geçmesini sağlar. Bağırsakları daha hızlı çalıştırarak vücutta ödem ve şişkinliğin olmasını engeller. 

  4. Sirkeli su, besinlerin yağa dönüşmesini engeller ve hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme alışkanlıklarından kaynaklı vücutta biriken ağların kısa sürede yakılmasına yardımcı olur. 

  5. Bölgesel zayıflamaya da yardımcı olan sirkeli su diyeti, özellikle bel ve karın bölgesinin kısa sürede incelmesini destekler. 

  6. Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olan sirkeli su, sabah aç karnına içildiğinde tüm gün boyunca aniden acıkmaların önüne geçer. Bunun yanında kontrolsüz yemek tüketiminin önüne geçer.

Elma Sirkesi Diyeti

Sirkeli Su İle Nasıl Zayıflanır?

Sirkeli su diyetini yapmak, yalnızda birkaç sağlıklı alışkanlığı kazanmakla ile gerçekleşebilir. Sağlıklı ve kalıcı kilo vermek isteyenlerin gün içinde ambalajlı ve aşırı yağlı yiyeceklerden uzak durması, biraz egzersiz yapması tavsiye edilir. Basit ama çok etkili olan bu alışkanlıkları kazanmanın yanında sabahları aç karnına 250 ml kadar ılık suyun içine 2 çorba kaşığı mümkünse ev yapımı elma sirkesi karıştırarak içilir.  

Göbek Eritmek İçin Elma Sirkesi Nasıl Kullanılır?

Göbek yağlarını hedef alan ve direkt yağdan kilo kaybetmek için elma sirkesi ve tarçın kürü uygulanması tavsiye edilir. Evde kısa sürede hazırlanan tarçınlı sirkeli su tarifi:

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi

  • Yarım çubuk tarçın

  • 250 ml su

Hazırlanışı:

Çubuk tarçın suyun içine atılır ve kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra altı kapatılır ve soğumaya alınır. Soğuduktan sonra içine elma sirkesi eklenerek aç karnına tüketilir. 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı