Limonlu sirkeli su içmenin faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına limonlu sirkeli su içmek zayıflatır mı?

Vücudun toksinlerden arınması ve metabolizmanın daha hızlı çalışması için güne başlarken ya da gün içinde sağlıklı bazı alışkanlıkların kazanılması gerekir. Bu sağlıklı alışkanlıkların başında elbette ki limonlu sirkeli su karışımının kazanılması gelir. Antioksidan bakımından oldukça zengin olan limonlu sirkeli su aynı zamanda bol miktarda vitamin ve mineral içermektedir. Peki her gün limonlu sirkeli su içmek ne işe yarar?

Limonlu sirkeli su içmenin faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına limonlu sirkeli su içmek zayıflatır mı?
Limonlu sirkeli su içmenin faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına limonlu sirkeli su içmek zayıflatır mı?
GİRİŞ 26.11.2022 09:40 GÜNCELLEME 26.11.2022 09:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Limonlu sirkeli su, metabolizmanın daha hızlı çalışması ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi bakımından oldukça faydalı bir karışımdır. Güne başlarken ya da gün içinde bir bardak ılık suyun içinde birkaç damla limon ve birkaç damla da sirke ekleyerek tüketildiğinde toksinlerin vücuttan en doğal şekilde atılmasını sağlarken zayıflama sürecini de hızlandırmaktadır... İşte limonlu sirkeli su içmenin faydaları:

15 gün boyunca her sabah limonlu su içmenin inanılmaz faydaları!15 gün boyunca her sabah limonlu su içmenin inanılmaz faydaları!

Her Sabah Limonlu Sirkeli Su İçerseniz:

1- Bağışıklığı Güçlendirir

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan limonlu sirkeli su, her gün 1 bardak içildiğinde vücudu toksinlerden arındırır. İç organların daha iyi çalışmasını yardımcı olan sirkeli limonlu su, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. 

2- Sindirim Sistemini Çalıştırır

Sirkeli limonlu su sindirim sisteminin hızlıca çalışmasını destekleyen besinlerin başında gelir. Özellikle de ılık su ile hazırlanan sirkeli ve limonlu su, sabahları aç karnına içildiğinde kabızlık gibi sindirim problemlerinin kısa sürede ortadan kalkmasına yardımcı olur. 

3- Metabolizmayı Hızlandırır

Sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına yardımcı olan limonlu sirkeli su, metabolizmayı hızlandırarak kilo vücuttaki yağ yakımını destekler. Gün içinde limonlu sirkeli su içen kişiler yeme-içme alışkanlıklarına da biraz dikkat etmeleri halinde kısa sürede kilo vermeye başlarlar. 

4- Kan Şekerini Dengeler

Gün içinde aniden gelen acıkma ve kan şekerinin düşmesi gibi sağlık sorunlarına karşı sabahları aç karnına limonlu sirkeli su tüketilmesi önerilir. 

5- Sindirime Yardımcı

Ağır geçen bir öğünün ardından mide sindirmede zorlanır ve mide ağları başlar. Fazla kaçırılan öğünlerin ardından 1 bardak ılık sirkeli ve limonlu suyun içilmesi sindirimi kolaylaştıracağından mideyi rahatlatır.

6- Vücudu Temizler

Antiseptik bir yapıya sahip olan sirke ve limon, tüm vücudu enfeksiyon ve mikroplardan arındırır. Kanser hücrelerine karşı savaşır ve kanserin vücudun farklı noktalarına yayılmasına engel olur. 

7- Kalp ve Damar Sağlığını Korur

Tüm vücudu toksin ve mikroplardan arındıran sirkeli limonlu su, damar yollarını da temizleyerek kalp krizi riskini en aza indirir. Özellikle sabahları aç karnına ılık su ile hazırlanmış limon ve sirke karışımı tüketmek kalp sağlığını korumaktadır. 

Limonlu sirkeli Su

Limonlu Sirkeli Su Nasıl Hazırlanır?

Ilık bir bardak suyun içine ister birkaç damla ister de yarım limon sıkın. Üzerine de en az 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyin ve hepsini birden için. Sirkenin çok fazla eklenmemesine dikkat edilmesine özen gösterilmelidir. Çok fazla sirke eklenmesi tansiyonun ve kan şekerinin düşmesine neden olmaktadır...

YORUMLAR 3
  • vatandash 1 yıl önce Şikayet Et
    sabahlari sadece bir limonun suyunun icilmesi bile cok faydasi vardir.. bunlardan bir tanesi.. vücutdaki fazla asiti dengeler.. vücutda eger fazla asit olursa kas ve eklem agrilari olusur.. fazla asit neden ileri gelir ??! spordan sonra, stressli günde, fazla etli gidalarin tüketilmesi, proteinlerin vücutda degerlendirildigi anda.. bu yüzden böyle sebeblerden dolayi ertesi sabah ac karnina bir limonun preslenmis suyu icilmesi zaruridir.. spor yapanlar anlayacakdir.. kas agrilari böylece azalir.. vücutda asit degeri düser..
    Cevapla
  • ufuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben de bir kaç senedir daha etkilisini ( karışıma bir kaç kaşık yulaf veya çavdar atarak )kullanıyorum. Sindirime ve kabızlığa da çok etkili.
    Cevapla
  • Meryem Altun 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben iki yıldır kullanıyorum aç karnına kilomu kontrol altında tutuyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Konya'da korkunç ihmal: Çocuklar düğünde havaya ateş açtı