Bebeklerde öksürük nasıl geçer? Evde doğal ve etkili öksürük şurubu yapımı...

Bağışıklık sisteminin en zayıf olduğu mevsim geçişlerinde sıklıkla görülen grip ve nezle, uzun süre kalıcı öksürüğüne neden olur. Özellikle bebeklerde görülen kronik öksürük, bebeklerin huzursuz olmasına, iştah ve uyku bozukluklarına neden olur. Peki uzun süre geçmeyen öksürük nasıl geçer?

Bebeklerde öksürük nasıl geçer? Evde doğal ve etkili öksürük şurubu yapımı...
Bebeklerde öksürük nasıl geçer? Evde doğal ve etkili öksürük şurubu yapımı...
GİRİŞ 28.10.2022 12:04 GÜNCELLEME 28.10.2022 12:04

Öksürük, mevsimsel rahatsızlıklardan dolayı ortaya çıkan ve hastalığın son izi olarak uzun süre kalan bir semptomdur. Mevsim geçişlerinde bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla oluşan grip, nezle gibi solunum yolu hastalıklarının son izi olarak yetişkinlerde ve özellikle de çocuklarda uzun süre kalır. Öksürüğün kısa sürede geçmesi için evdeki doğal malzemelerle öksürüğü kısa sürede geçiren doğal öksürük şurubu yapılabilir. 

Sarımsak yutmanın faydaları nelerdir? 40 gün sarımsak yutmak...Sarımsak yutmanın faydaları nelerdir? 40 gün sarımsak yutmak...

Bebeklerde Öksürük Nasıl Geçer?

Çocuklarda oldukça sık görülen boğaz enfeksiyonu, kronik öksürüğe neden olur. Bu da bebeklerde iştahsızlığa ve uyku bozukluklarına sebebiyet verir. Bebeğinin boğazının daha fazla tahriş olmaması ve düzenine kavuşmak için öksürüğün en sağlıklı yöntemlerle tedavi edilmesi gerekir. Bebeklerde öksürüğü kısa sürede iyileştiren doğal tedavi yöntemleri şöyledir:

Ilık Su: 1 çay bardağı ılık suyun içine 1 çay kaşığı bal karıştırarak içilmesi, boğazların yumuşamasına yardımcı olarak öksürüğü hafifletecektir. 

Limon-Bal: Boğazların yumuşamasına ve öksürüğünün anında iyileşmesine yardımcı olan karışımlardan biri de limonlu baldır. 1 tatlı kaşığı balın üzerine 1-2 damla limon sıkıp yutmak, şiddetli öksürüğü hafifletecektir. 

Zencefil-Bal: Bağışıklık sistemini güçlendiren ve boğaz ağrılarını kısa sürede dindiren en etkili yöntemlerin başında toz zencefil ve bal bulunur. 2 çorba kaşığı bal bir kaseye alınır ve üzerine 1 çay kaşığı toz zencefil ilave edilir. Macun gibi kıvam elde edilir. Hazırlanan kür 1 tatlı kaşığı kadar çocuklara verilir.

Evde Öksürük Şurubu .Nasıl Yapılır?

Yazın bitmesi ve sonbaharın gelmesiyle meydana gelen mevsimsel hastalıklara karşı bağışık sisteminin güçlenmesi için evdeki malzemelerle kür hazırlanır. Hazırlanan bu kür içerdiği malzemelerle bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanında öksürüğü de anında keser. Boğaz ağrılarına iyi gelir. Ev yapımı öksürük şurubu tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı su

  • 1 çay kaşığı toz zencefil

  • 3 yemek kaşığı bal

  • 1 limon suyu

  • 3 adet karanfil

  • 1 parça çubuk tarçın

Hazırlanışı:

1 bardak kaynamış ve soğumuş suyun içine limon suyu, zencefil ve bal ilave edilir. Son olarak bir parça çubuk tarçın ve karanfil eklenir ve ağzı sıkıca kapatılır. tüm malzemelerin iyice karışması için 1-2 saat kadar bekletilir. Şurup hazırlandıktan sonra içilebilir. Şifa olsun...

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor