Strep A nedir, belirtileri nelerdir? Strep a nasıl bulaşır?

Tüm dünya salgın hastalıklarla mücadele ederken İngiltere'de hızla yayılan ve can alan Step A hastalığı meydana geldi. Strep A bakteri hastalığıdır ve ciltte meydana gelen semptomlarla kendini gösterir. Peki Strep bakterisi nereden bulaşır?

Strep A nedir, belirtileri nelerdir? Strep a nasıl bulaşır?
Strep A nedir, belirtileri nelerdir? Strep a nasıl bulaşır?
GİRİŞ 07.12.2022 09:48 GÜNCELLEME 07.12.2022 09:48

Strep A, son haftalarda ortaya çıkan bakteri kaynaklı bir hastalıktır. Bu zamana kadar tam 9 çocuğun hayatını kaybetmesine neden oldu. Günümüz tıp teknolojisinde bakteri kaynaklı bir hastalığın ölümcül olması nadir görülen bir durum olmasına rağmen Strep A hastalığını bakteri kaynaklı ve ölümcül sonuçlara neden olan bir hastalıktır. 

Tereyağlı pekmez  öksürük kürü faydaları nelerdir? Balgam söktürücü pekmez ve tereyağı nasıl hazırlanır? Tereyağlı pekmez öksürük kürü faydaları nelerdir? Balgam söktürücü pekmez ve tereyağı nasıl hazırlanır?

Strep A Hastalığı Nedir?

Bir çeşit enfeksiyon hastalığıdır. Genelde boğazda ve deride meydana gelen semptomlarla kendini belli eder. Bakteri hastalığıdır ve çoğu kişi uzun süre Strep A hastalığını taşıdığının farkında olmaz. Step A, enfeksiyon hastalığı olduğu için grip ve nezle ile aynı koşullarda bulaşır. Öksürük, yakın temas, hapşırma hastalığın bir başkasına bulaşmasına neden olan en riskli faktörlerdir. 

Strep A Belirtileri Nelerdir?

  • Kas ağrıları 

  • Yüksek ateş

  • Deride kızarıklık ve döküntü

  • Kemiklerde ve eklemlerde ağrı

  • Kusma

  • İshal

Hangi Ülkelerde Görüldü?

Strep A hastalığı, henüz Türkiye'de kimse de görülmemiş olsa da seyahatler ve yakın temasların dikkatsizce devam edilmesi halinde covid-19'da görüldüğü gibi hızla yayılabilir. İngiltere ve İskoçya'da görüldü.

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler