Maymun çiçeği belirtileri nelerdir? Maymun çiçeği virüsü tedavisi...

Pandemi sürecini henüz tam olarak atlatmamışken tüm dünyada büyük endişeye yol açan maymun çiçeği hastalığı, hayvanlardan insanlara bulaşan ve insanlar arasında hızla yayılan bir virüstür. Maymun çiçeği virüsünün en net belirtisi, ciltte meydana gelen küçük kırmızı beneklerdir? Peki maymun çiçeği virüsü nasıl geçer?

 Maymun çiçeği belirtileri nelerdir? Maymun çiçeği virüsü tedavisi...
Maymun çiçeği belirtileri nelerdir? Maymun çiçeği virüsü tedavisi...
GİRİŞ 03.08.2022 16:49 GÜNCELLEME 03.08.2022 16:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Maymun çiçeği virüsü, covid-19 virüsünden sonra herkesi korkutan, yeni bir salgının oluşabileceği ihtimalini düşündüren, son günlerde tüm dünyada hızla yayılan hastalıktır. En net belirtisi, ciltte meydana gelen kızarıklıklardır. Türkiye'de maymun çiçeği virüsünün bulaştığı kişi sayısı şu an için az olsa da tedbirli ve temkinli davranılması gerektiği aktarılır. 

Kemik ağrısına ne iyi gelir? Uzun süre geçmeyen kemik ağrısının nedenleri nelerdir?Kemik ağrısına ne iyi gelir? Uzun süre geçmeyen kemik ağrısının nedenleri nelerdir?

Maymun Çiçeği Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Maymun çiçeği hastalığı, hayvanlardan insanlara geçen enfeksiyon hastalığıdır. Maymun çiçeği virüsünün bulaştığı kişide birkaç gün kadar kuluçka süresi bulunur. Bu kuluçka sürecinin bitmesinin ardından belirtiler kendini göstermeye başlar. Virüs, 5-6 günlük bir kuluçkadan sonra semptomlara rastlanır. Maymun çiçeği virüsünün ilk ve en önemli belirtisi olan kızarıklık, yoğunlukla yüzde görülmeye başlar ve akabinde vücudun farklı yerlerine yayılır.  Maymun çiçeği virüsünün belirtileri şöyledir:

  • Yüksek ateş

  • Ciltte kırmızı ve su dolu kabarcıklar

  • Baş ve sırt ağrısı

  • Sürekli yorgunluk hissi

  • Lenf bezlerinde şişkinlik

  • Üşüme

Maymun Çiçeği Belirtileri...

Maymun Çiçeği Virüsünün Kuluçka Süresi Ne Kadar?

Maymun çiçeğinin kuluçka süresi oldukça uzundur. Virüsün bünyeye girmesinden itibaren semptomlar takribi 5-6 gün içinde kendini göstermeye başlar. Bu sürecin sonunda hastalık 21 güne kadar  vücutta kalabilir.

Maymun Çiçeği Bulaşıcı Mıdır?

Enfeksiyon hastalığı olan maymun çiçeği, virüsle enfekte olan bir hayvanın ısırılması ile bulaşabilir. Yine virüsle enfekte olan bir hayvanı iyi pişirmeden tüketmek, sıvılarıyla temas kurmak, virüsün bulaşmasına neden olmaktadır. Maymun çiçeği, sadece hayvandan değil insanlardan da bulaşır. Enfekte olmuş bir hastanın vücudundan çıkan sıvılarla temas etmek de virüsün bulaşma sebepleri arasındadır. 

Enfeksiyon hastalıkları, aynı havlu, çarşaf, giysi bir eşyaların ortak olarak kullanılmasıyla bulaşabilir. Yine temaslı olan bir kişinin öksürüğüne ve hapşırığına maruz kalmak maymun çiçeği hastalığının bulaşma riskini arttırmaktadır. 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR 2
  • msthk 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeni virüsünüz hayırlı olsun...
    Cevapla
  • SELİM KARAKURT 1 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet eylesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
IMF'den Türkiye açıklaması