Anti HBS nedir, kaç olmalı? Anti HBS yüksekliği ve düşüklüğü ne anlama gelir?

Bir kişinin temas ya da aşı yoluyla Hepatit B virüsünü taşıyıp taşımadığını araştırmak için uygulanan işleme Anti HBS testi denir. Bağışıklık sisteminin Hepatit B antikorunun olup olmadığını araştırmak üzere yapılır. Peki Anti HBs pozitif ne demektir?

Anti HBS nedir, kaç olmalı? Anti HBS yüksekliği ve düşüklüğü ne anlama gelir?
Anti HBS nedir, kaç olmalı? Anti HBS yüksekliği ve düşüklüğü ne anlama gelir?
GİRİŞ 23.08.2022 10:37 GÜNCELLEME 23.08.2022 10:37

Hepatit B enfeksiyonu, karaciğeri doğrudan etkileyen, siroz ve karaciğer kanseri gibi ölümcül hastalıklara yol açan virüstür. Hepatit ve virüsü bulaştığında semptomları hemen belli olmadığı için hastalığın ilerlemesi bu yüzden de karaciğerin büyük oranda tahrip olması kuvvetle muhtemeldir. Karaciğer hastalıklarından muhafaza olmak ve karaciğer tahribatının ilerlemesini engellemek için riskli grupların muhakkak düzenli olarak testlere ve ilgili taramalara tabii olması gerekir. 

Grip aşısı nedir ne işe yarar? Grip aşısı ne zaman yaptırılır? Grip aşısı nedir ne işe yarar? Grip aşısı ne zaman yaptırılır?

Anti HBS Testi Nedir?

Hepatit B riskini taşıyan ya da taşımayan bir kişilerin Hepatit B virüsüne karşı bağışıklığının olup olmadığını gösteren değerlendirmedir. Hepatit B virüsünü takip etme adına yapılan bir testtir. Hepatit B virüsüne karşı en önemli bir değerlendirmedir ve enfekte olan virüsün kontrol altına alınıp alınmadığını gösteriyor. Anti HBS, Hepatit B virüsüne karşı bir savunma geliştirip, kalıcı bağışıklık oluşturarak Hepatit B virüsüne karşı savunma oluşturuyor.

Anti HBS Negatif Ne Demek?

Hepatit B virüsünü takip etmek için uygulanan Anti HBS testi, virüsün vücuttaki durumunu ve bağışıklık sistemini gözlemlemek için yapılır. Eğer testin sonucu negatif çıkarsa kişinin bünyesinde Hepatit B virüsünün ve doğal olarak Hepatit B virüsüne karşı bağışıklığın da olmadığını gösterir. 

Anti HBS Pozitif Ne Demek?

Anti HBS testi pozitif çıkanların, bağışıklık sistemlerinde Hepatit B virüsünü taşıdığını gösterir. Anti HBS pozitif demek, kişinin temas ya da aşı yoluyla bağışıklığında bu virüsü taşıdığını gösterir. Tüm dünyada uygulanan aşı takvimine göre kişinin doğumundan itibaren belli aralıklarla 3 doz hepatit B aşısı uygulanır. Bu da Anti HBS testinin pozitif çıkmasına ve kişinin bu virüse karşı bağışıklık kazanmış olduğunu gösterir. 

Anti HBS Kaç Olmalıdır?

Hepatit B virüsüne karşı bağışıklığın olup olmadığını tespit etmek üzere uygulanan Anti HBS testi,  yetişkin erkeklerde ve kadınlarda ideal olarak HBS seviyesi 10 mIU / ml'den büyük olmalıdır. Aşı olmasa bile, yetişkinlerde anti HBS, 100 IU / l'den yüksek olduğunda bağışıklık kazanılmış demektir. 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...