Aktif sivilce nasıl kurutulur? Sivilce izleri nasıl geçer?

Sivilceler, çoğunlukla ergenlik dönemine giren bireylerde sıklıkla görülse de beslenme alışkanlıkları ve stresten kaynaklı birçok kişide meydana gelir. Sivilcelerin tedavi edilmesi için düzenli cilt bakımı dışında beslenme alışkanlıklarının da gözden geçirilmesi çok önemlidir. Peki sivilce izlerinin geçmesi için neler yapılır?

Aktif sivilce nasıl kurutulur? Sivilce izleri nasıl geçer?
Aktif sivilce nasıl kurutulur? Sivilce izleri nasıl geçer?
GİRİŞ 26.01.2023 12:13 GÜNCELLEME 26.01.2023 12:13

Sivilce izleri, cilde uygulanan yanlış uygulamalardan kaynaklı oluşur. Özellikle aktif sivilcelerin sıkılması ve koparılması gibi nedenlerden sivilce izleri meydana gelir. Sivilce izlerinin geçmesi için cilt tipine uygun bakımların adım adım düzenli olarak uygulanması gerekir. Aktif sivilcelerin kısa sürede kuruması için ise yine doğru adımların dikkatle uygulanması sivilcelerin kısa sürede kurumasını sağlayabilir...

Saça sirke sürmenin faydaları nelerdir? Elma sirkesi saçta ne kadar bekletilmeli?Saça sirke sürmenin faydaları nelerdir? Elma sirkesi saçta ne kadar bekletilmeli?

Aktif Sivilceler Nasıl Kurutulur?

Sivilcelerin kuruması için hem doğal hem de sağlıklı birkaç sağlıklı yönteme başvurulabilir. Böylelikle cildi deforme etmeden kısa sürede sivilceler kurutulabilir. Sivilcelerin kurutulması için uygulanması tavsiye edilen en önemli tavsiye cildin verdiği reaksiyondur. Elma sirkesi ya da aloe vere gibi ürünler her ne kadar doğal olursa olsun cilt alerjik reaksiyon verebilir. Bu durum göz önünde bulundurularak tedavi sürecine başlanabilir. 

  • Elma Sirkesi

Antiseptik özelliği ile cildi mikrop ve toksinlerden arından elma sirkesi, sivilcelerin kurumasında da oldukça önemli bir role sahiptir. Özellikle su ile seyreltilip tonik olarak kullanıldığında sivilcelerin kısa sürede kurumasına yardımcı olur. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise sivilceli bölgeye sürülen pamuğu tekrar yüzün farklı yerlerine değirilmemesidir. 

  • Keçi Sütü Sabunu

Sabun, başlı başına kurutucu özelliğe sahiptir. Keçi sütü sabunu ise içerdiği antioksidan özelliği sayesinde cildi toksinlerden arındırarak besler. Düzenli olarak uygulanan keçi sütü sabunu bakımı, bir süre sonra aktif olan sivilcelerin dahi kurumasına yardımcı olur. Cildin daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar. 

  • Aloe Vera

Cilt bakımından en çok kullanılan ürünlerin başında aloe vera gelir. Cildi derinlemesine temizlemenin yanında cilt sorunlarının tedavi edilmesinde de kullanılır. Aktif sivilcelerin kurumasında aloe vera jeli su ile seyreltilerek direkt tonik olarak uygulanabilir. Aloe vera, direkt olarak sivilcenin olduğu yere az bir miktar sürülüp 15-20 dakika kadar beklettikten sonra bol su ile durulanır. Bu işlem düzenli olarak uygulandığında sivilceler kısa sürede tedavi edilir. 

  • Lavanta Sabunu

Sivilceleri doğrudan doğruya kurutan bir diğer etkili yöntem, lavanta sabunudur. Lavanta sabunu cildi toksin ve iltihaplardan arındırdığı için sivilcelerin de kısa sürede kurumasına yardımcı olur. Lavanta sabunu, kurutucu özelliği sayesinde cildin herhangi bir yerinde oluşan sivilcelerin kurutulmasını sağlar. 

Sivilce İzleri Nasıl Geçer

Ergenlik döneminden kalan sivilce izlerinden kısa sürede kurtulmak için düzenli olarak cilt bakımı yapılmalıdır. Özellikle her gece yatmadan evvel cildin kir ve yağdan arındırılıp temizlenmesi gerekir. Sivilce izlerini iyi gelen evde uygulanabilecek yöntemler şöyledir:

Doğru Bakım Ürünü İle Düzenli Temizlik:

Her gece yatmadan önce gün cilt tüpüne uygun bir temizleme jeliyle cildi temizlemek gerekir. 

Tonik:

Cildi Temizledikten sonra makyaj ve kir kalıntılarını temizlemek için gül suyu ya da su ile seyreltilmiş sirke ile tonik yapılır. Elma sirkesi ile yapılan tonik, sivilce izleri için uygulanabilecek en etkili yöntemdir. 

Güneş Koruyucu:

Cilt lekelerinin belirmesindeki en etken neden güneştir. Bu yüzden cildi güneşten korumak için muhakkak gün içinde 3-4 sefer olmak üzere güneş kremi kullanılmalıdır. 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı