Sağlık Bakanlığı'ndan hastane randevusu açıklaması: Kota iddiaları asılsız

Bazı basın ve yayın organlarında hastane randevularının aylık 3 randevu ile sınırlandırıldığı yönündeki haberlerin gerçek olmadığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 13.09.2022 17:09 GÜNCELLEME 14.09.2022 09:26
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Randevular konusunda bazı medya organları tarafından ortaya atılan sınırlama haberlerinin gerçek dışı olduğu ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili bir açıklama yaptı. 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan “Hastane randevuları, aylık 3 randevu ile sınırlandırıldı” iddiaları üzerine bu açıklamaya gerek görülmüştür. 

Bakanlığımızca MHRS randevularına yönelik herhangi bir yeni düzenleme yapılmamış olup kota getirilmesi söz konusu değildir.

Halihazırda mevcut uygulamaya göre, MHRS’de bir kişinin aktif olarak üç randevusu bulunabilmektedir. Bu üç randevuya, kontrol muayeneleri dahil değildir. Kişi muayene oldukça, yeni randevu almasına bir sınırlama yoktur. Ayrıca randevu cetveline dair planlama aylık değil 15 günlük yapılmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 54
  • izzet 1 yıl önce Şikayet Et
    madem asılsız neden randevu alamıyoruz. aylardır alamadığımız randevular var. bu işe bi çözüm bulun
    Cevapla
  • abuzer 1 yıl önce Şikayet Et
    iki aydır malatya devlet hastanesi göz polikliniğine randevu alamıyorum,almak istesem malatyaya 6-70 km mesafedeki ilçehastahanelerine yönlendiriyor merkezde randevu almak imkansız gibi bir şey oldu.sağlık bakanlığı uyumaya devam etsin.eğer denildiği gibi mhrs kotası doktorlar tarafından donduruluyor randevular açılmıyorsa bu yetkilerin sağlık bakanlığı denetimine geçmesi daha uygun olur çünkü artık hastanelerde el pençe esas duruşa geçip muayene olabilecek pozisyona geldik
    Cevapla
  • rttr 1 yıl önce Şikayet Et
    Hastane kafasına göre randevu sistemini açıp kapatıyor. bakanlık uyuyor. randevu sistemi açıldı şu saate kadar randevu alabilirsiniz diye mesaj geldi. yaklaşık 15 dk zaman mı ne vardı. telefona bakmasam bitti.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık sektöründe çalışıyorum, hekim günlük 30 hasta bakacağım deyip kapattırıyor, doğal olarak 30 hasta haricinde randevu alınamıyor, böyle olunca yığılmalar başlıyor,
    Cevapla
  • Adalı 1 yıl önce Şikayet Et
    kbb...göz...diş...randevusu almak imkansız...7/24 kayıt bırakıyorsun...oda gelirse...ayrıca hastaneye gittiğinde yüzüne bakmıyorlar...aynı eskisi gibi...doktor neyin var değip...hangi ilaç firması daha çok hediye verirse onun ilacını yazıyor geçiyor...saygı sevgi bir tebessüm yok...sanırsın mahkeme duvarına bakıyorsun...iyi doktorlarımızı tenzih ederek...yazıklar olsun diyorum...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!