Vücut kırgınlığı nasıl geçer? Halsizlik, kırgınlık ve eklem ağrısına ne iyi gelir?

Hastalıkların baş gösterdiği mevsim geçişleri, bedenin normalden daha çabuk yorulması ve halsizleşmesine çözüm olarak mevsim yeşillikleri ve besin değerleri bakımından zengin yiyeceklerin tüketilmesi tavsiye edilir. Bunların yanında bir de boğaz ağrısı ve halsizliğe anında iyi gelen sirke-tarçın karışımının ilaç niyetine içilmesi önerilir. Peki vücut direnci nasıl güçlendir?

Vücut kırgınlığı nasıl geçer? Halsizlik, kırgınlık ve eklem ağrısına ne iyi gelir?
Vücut kırgınlığı nasıl geçer? Halsizlik, kırgınlık ve eklem ağrısına ne iyi gelir?
GİRİŞ 18.01.2023 14:36 GÜNCELLEME 18.01.2023 14:36

Vücut kırgınlığı ve devamında görülen boğaz ağrıları, mevsim geçişlerinde hemen hemen herkesin yaşadığı sağlık problemidir. Sonbahar ve kış aylarında bağışıklık sisteminin güçlenmesi için evde hazırlanan doğal kür ve ilaçlara başvurulabilir. Böylelikle hastalıklara karşı vücut direncinin artmasının yanında vücut kırgınlığı da 1-2 gün gibi kısa sürede tedavi edilebilir. 

Tarihte bilinen ilk antibiyotik olan sirkenin faydaları nelerdir?  Sirke hangi hastalıklara iyi gelir? Tarihte bilinen ilk antibiyotik olan sirkenin faydaları nelerdir? Sirke hangi hastalıklara iyi gelir?

Vücut Kırgınlığı Nasıl Geçer?

Bağışıklığın güçlenmesi demek, vücut kırgınlığı ve eklem ağrılarının da anında iyileşmesi demektir. Mevsim geçişi ve kış aylarında iyice zayıflayan bağışıklık sistemini güçlendirerek bedenin güçlenmesi sağlanabilir. Bunun için yapılması gereken ilk ve en önemli unsur ise mevsiminde yetişen sebze ve meyvelerini bol bol tüketilmesidir. Vücut kırgınlığına iyi gelen alışkanlıklar şöyledir:

  • Ballı limonlu ılık süt

  • Her sabah aç karnına sirkeli ılık su

  • Portakal, limon gibi C vitamini kaynağı 

  • Mevsim meyve ve sebzeleri

  • Ihlamur ve tarçın çayı

Vücut Kırgınlığı ve Boğaz Ağrısına İyi Gelen Doğal Kür!

Malzemeler:

1 bardak sıcak su

2 yemek kaşığı bal

2 yemek kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı ucu ile tarçın

Hazırlanışı:

Kaynamış su büyük bir bardağa alınır ve içerisine limon suyu ve tarçın eklenir. Tarçın, arzuya göre toz ya da çubuk olabilir. Üzeri kapatılarak takribi 10 dakika demlenmesi beklenir. Demlenme işleminin ardından karışım biraz ılıdıktan sonra 2 çorba kaşığı bal ilave edilerek tüketilebilir. Şifa olsun...

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı