Dünya 'Prematüre' Günü'nde tüp bebekle doğan ikiz prematüre mucizesi

Dünya Prematüre Günü kapsamında Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi'nde düzenlenen etkinliğe, tüp bebek tedavisi sonucu prematüre olarak dünyaya gelen 11 aylık Eren Pars ve Belen Polen adlı ikiz bebek ve ailesi damga vurdu.

Dünya 'Prematüre' Günü'nde tüp bebekle doğan ikiz prematüre mucizesi
Dünya 'Prematüre' Günü'nde tüp bebekle doğan ikiz prematüre mucizesi
GİRİŞ 29.11.2022 17:58 GÜNCELLEME 29.11.2022 17:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünya Prematüre Günü dolayısıyla Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Hastanesi'nde bir etkinlik düzenlendi. Hastanenin Yeni Doğan Yoğun Bakım Servisi'nin düzenlediği etkinlikte hekimler, yeni doğan yoğun bakım hemşireleri ve prematüre bebek sahibi aileler deneyimlerini paylaştı. Etkinliğe, prematüre olarak dünyaya gelen ve şu an 11 aylık olan Eren Pars Şimşek ve Belen Polen Şimşek adlı ikiz bebeklerin ve ebeveynleri Emine-Şener Şimşek çiftinin öyküleri damgasını vurdu.

“BAŞKA YERLERDE OĞLUMUZ İÇİN ‘YAŞAMAZ’ DEDİLER”

Bebeklerini, yine Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’nde gördükleri yoğun bir tüp bebek tedavisi sonrasında 21 Ocak 2022 tarihinde 32 haftalık iken Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Hastanesi'nde kucaklarına aldıklarını söyleyen ev hanımı anne Emine Şimşek (29), "Evlatlarım çok küçük doğdular. Kızım Belen polen 1700 gram, oğlum Eren Pars ise sadece 1100 gram olarak dünyaya geldi. Kızım bir ay yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü. Oğlum ise 2 aylık yoğun bakımın ardından taburcu oldu, ancak evde gelişen bir enfeksiyon nedeniyle acilen tekrar hastaneye getirilip yoğun bakıma alınması gerekti. İki haftalık yoğun bakım sürecinin ardından tekrar taburcu oldu, ancak evde tekrar enfeksiyon gelişmesi üzerine bir kez daha yoğun bakım süreci yaşadık. Adeta hastaneye her gelişimizde oğlumuzu bizden almak durumunda kaldılar. Sebebini anlayamadığımız bu enfeksiyon, kızımıza hiçbir sorun çıkarmadı. Ancak oğlum daha ufak doğduğu için onun bağışıklık sisteminin henüz gelişememesi bize sorun yarattı" dedi.

“BEZMİÂLEM’İN HAKKINI ÖDEYEMEYİZ”

Hastanede her iki bebeklerine de çok iyi bakıldığını ifade eden Şimşek, "Bu konuda Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Hastanesi'nin gerek yeni doğan yoğun bakım hemşirelerinin, gerek servis amiri Dr. Yalçıner Erdoğan Hocamızın, gerekse de bize büyük destek olan Prof. Dr. Mehmet Serdar Kütük Hocamızın hakkını ödeyemeyiz. Biz şanslıydık, zira yurt dışından ilaç getirtme, başka kurumlarda gen testleri yapma olanağımız oldu. Ancak başka bir kurumda çocuklarımızı muayene eden hocalarımız, oğlumuz için 'Büyük ihtimalle kaybedeceksiniz' dediler. Prof. Dr. Mehmet Serdar Kütük Hocamız ise 'Hiç merak etmeyin, biz bu sorunu burada çözeriz, oğlunuz yaşamına devam edecek' diyerek sürekli bize destek oldu" diye konuştu. Anne Şimşek, "Son derece zorlu bir süreçten sonra evlatlarımıza kavuştuk. Gerek gebeliğim gerekse de doğum konusunda riskler vardı. Ancak çok şükür hepsini atlattık. Bunun için Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Hastanesi'nde emeği geçen tüm sağlık profesyoneli dostlarımıza candan teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

“70 GÜN NÖBET TUTTUK”

Özellikle oğulları Eren Pars'ın doğumundan sonra çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden matbaacı baba Şener Şimşek (51) ise "Oğlumuzun, doğumdan sonra toplamda 70 gün kadar bir hastane macerası söz konusu oldu. Bu 70 gün boyunca ya ben ya da eşim, ikimizden biri, her gün buradaydık. Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nin kapısında 70 gün boyunca adeta nöbet tuttuk. Eşimin gebeliğinin son aylarında da bazı sıkıntılar yaşamıştık. Hatta eşimin de dediği gibi erkek çocuğumuzun yaşamayacağı bile söylendi ama Prof. Dr. Mehmet Serdar Kütük Hoca bir an bile motivasyonumuzun ve moralimizin bozulmasına izin vermedi, hep destek oldu. Buraya gelmesek bugün oğlumuz kucağımızda olmayabilirdi" şeklinde konuştu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzeller Allah bağışlasın tabiki asibini arayacaksın bu gibi kuruluşları Rabbim başımızdan eksik etmesin herkesin emeğine sağlık hayırlı evlat olsunlar inşallah Rabbim onları size emanet etti gözünüz aydın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü