Yetişkinlerde ateş nasıl düşer? En etkili ateş düşürücü nedir?

Havaların soğuması ve mevsimin sonbahardan kışa dönüştüğü bu günlerde salgın hastalıklar da hızla yayılmaya başlar. Özellikle uzun süre geçmeyen grip beraberinde yüksek ateş ve şiddetli öksürüğü de getirir. Uzun süre geçemeyen yüksek ateş tehlikeli sonuçlara neden olabileceğinden hemen müdahale edilmesi gerekir. Peki limonla ateş nasıl düşürülür?

Yetişkinlerde ateş nasıl düşer? En etkili ateş düşürücü nedir?
Yetişkinlerde ateş nasıl düşer? En etkili ateş düşürücü nedir?
GİRİŞ 29.12.2022 09:29 GÜNCELLEME 29.12.2022 09:29

Yüksek ateşin düşürülmesi için birçok yöntem bulunur. En sağlıklı ve etkili olan pek çok kişi tarafından bilinen ılık su ile duş almaktır. Ilıktan biraz daha soğuk suyla özellikle ekler yerleri koltuk altı ve ense-boyun bölgesi yıkanması tavsiye edilir. Halk arasında çok yaygın bilinmeyen ancak oldukça etkili bir yöntem olan limon, yüksek ateşin kısa sürede düşmesinde önemli bir rol üstlenir. 

Tarçın çayı nasıl yapılır? Limonlu tarçın çayının faydaları nelerdir?Tarçın çayı nasıl yapılır? Limonlu tarçın çayının faydaları nelerdir?

Limonla Ateş Nasıl Düşürülür?

Limon, yüksek ateşin kısa sürede düşürülmesinde etkili bir yöntem olup limon suyunun doğrudan ayak tabanlarına, koltuk altına sürülmesi gerekir. Özellikle yetişkinlerde düşmek bilmeyen yüksek ateşin kısa sürede geçmesi için 1 saat aralıklarla koltuk altına, eklem yerlerine ve ayak tabanlarına sürülmesi ateşin düşmesine yardımcı olur. 

Yüksek Ateşi Düşürün Besinler

Limon, yeşil çay, yeşil gıdalar, zerdeçal, kekik ve zencefil gibi baharatlar, enginar, ceviz, acı biber tozu, kiraz, lahana, elma püresi ve kızılcık suyu yüksek ateşin düşürülmesine yardımcı olur. 

Yetişkinlerde Yüksek Ateş Nasıl Düşürülür?

  •  Ilık su ile duş almak,

  • Bol bol su içmek,

  • İstirahat,

  • Ateş düşürücü ilaç içmek,

  • Temiz hava almak,

  • Bol ve hafif kıyafetler giyinmek,

  • Vücudun farklı bölgelerini sirkeli ve soğuk sulu bez uygulamak,

  • Odanın havadar olmasına dikkat etmek,

  • Kahve, alkol ve sigaradan uzak durun.

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı