Hametan krem ne işe yarar? Hametan krem yüze sürülür mü?

Hametan krem, pek çok cilt problemine etkili olan bitkisel bir kremdir. İçerdiği cadı fındığı bitkisi sayesinde sivilce, tahriş, pişik ve yanıkların tedavisinde etkili olduğu bilinmektedir. Özellikle yanıkların kısa sürede geçmesini, iltihaplı sivilcelerin kısa sürede kurumasını sağlayan krem, temizlenmiş cilde uygulanabilir. Peki Hametan kremin cilde faydaları nelerdir, nasıl kullanır? 2022 Hametan Krem fiyatı...

Hametan krem ne işe yarar? Hametan krem yüze sürülür mü?
Hametan krem ne işe yarar? Hametan krem yüze sürülür mü?
GİRİŞ 28.12.2022 09:58 GÜNCELLEME 28.12.2022 09:59

Birçok cilt problemine iyi gelesiyle bilinen Hametan krem, iltihaplanmaların kurutulmasında, kanamanın durdurulmasında ve sivilce tedavisinde kullanılmaktadır. Bitkisel bazlı bir ilaç olan Hametan krem, Kuzey Amerika’da yaygın olarak yetiştirilen cadı fındığı bitkisinden elde edilmektedir. 1. Derece yanıklara, sinek böcek ısırıklarına ve açık yaralara sürüldüğünde ağrı ve acıyı hafifleterek yaraların daha çabuk tedavi edilmesini sağlamaktadır. İçerisinde paraben ve petrol olmadığından dolayı da herhangi bir yan etkisinin olmadığı belirtilen kremi kullanırken göz ve ağıza kaçırmamaya dikkat edilmesi önerilmektedir. 

Emla krem ne işe yarar, nasıl kullanılır? Emla krem fiyatı...

Hametan Krem Faydaları Nelerdir?

Neredeyse her türlü cilt problemlerine karşı etkili olan Hametan krem, doğal ve bitkisel malzemelerden üretilmektedir. Cadı fındığı bitkisinden elde edilen krem, sivilce oluşumu, yanık, cerrahi müdahaleler sonrası oluşan yaralara uygulanabilen ve ağrıların kısmen dinmesine, yaranın daha çabuk geçmesini sağlamaktadır. Hametan kremin cilde olan faydaları şöyledir:

  • Yara izlerinin geçmesini sağlar.

  • İltihap kurutucudur.

  • Sivilcelerin daha çabuk tedavi etmesine yardımcı olur ve sivilce izlerinin geçmesini sağlar.

  • Yanıkların geçmesine yardımcı olur.

  • Cilt rengini eşitleyerek ciltte oluşan koyu lekelerin geçmesinde etkilidir. 

  • Makyaj öncesi makyaj bazı olarak sürüldüğünde makyajın daha kalıcı olmasını sağlamaktadır.

  • Güneş yanıklarına iyi gelerek yanık acılarını dindirir. 

  • Aşırı kuruyan ve çatlayan ayaklara sürüldüğünde ayakların nemlenmesini ve kuruluğa bağlı olarak ortaya çıkan topuk çatlaklarının da kısa sürede tedavi edilmesini sağlamaktadır. 

  • Güçlü bir nemlendirici olan Hametan krem, el, yüz ve vücuda sürüldüğünde vücudun nem dengesini sağlamaktadır. 

  • Aniden kilo veren kişilerin vücutlarında oluşan çatlakların tedavi edilmesinde etkilidir.

  • Sinek ve böcek ısırıklarına sürüldüğünde kaşıntı ve acıyı hafifletir. 

  • Yatak yaraları ve ameliyat yaralarına iyi gelir.

  • Tahriş olan cilde uygulanması durumunda Hametan krem sürülmesi önerilir. 

Hametan Krem Nasıl Kullanılır?

Hametan kremi kullanmadan önce herhangi alerjik bir reaksiyon göstermesi durumuna karşı doktora danışılması önerilmektedir. Hametan kremi kullanmadan önce sürülecek bölgenin temizlenip yıkanması ardından kremin uygulanması önerilmektedir. 

Pişik Krem Tedavisinde Hametan Krem

Bebeklerin huzursuz olmasına neden olan ve canlarını acıtan pişiğe karşı hametan krem kullanılması önerilir. Doktora danışarak sürülmesi önerilen krem, bebeklerin tenine ince bir tabaka halinde uygulanması gerekir. Pişik kızarıklığını ve acısını kısa sürede alan krem nohut büyüklüğünde uygulanmalıdır. 

Yara Tedavisinde Hametan Krem

Güneş ya da herhangi bir nedenden dolayı yüksek ısıya maruz kalan ve bunun neticesinde yanık yaraları olan cilde uygulandığında yanık acılarını alarak kısa sürede izlerin geçmesine yardımcı olmaktadır. Ciltte meydana gelen isilik, sinek ısırığına da uygulanması cildin kısa sürede kendini onarmasını sağlamaktadır. Hametan kremin en etkili olduğu durumlardan biri de sivilceleri kurutması ve sivilce izlerini geçirmesidir. 

Hametan Krem 2022 Fiyatı

Birçok cilt problemine etkili olmasına karşılık fiyatı oldukça uygun olan kremin 30 gr 2020 fiyatı 16.24 TL’dir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!