Emla krem faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Emla krem ne işe yarar?

Emla krem, ciltte yanık, böcek-arı ısırığı gibi acıların kısa sürede geçmesini sağlayan, cilde geçici hissizlik veren bir kremdir. Eczanelerde satılan ve hemen hemen herkesin kullanabileceği emla krem deride yüzeysel ve geçici uyuşturucu etkiye sahip olduğundan basit cerrahi müdahalelerde sıklıkla tercih edilmektedir. Peki emla kremin faydaları nelerdir? Emla krem nasıl kullanılır? İşte emla krem fiyatı...

Emla krem faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Emla krem ne işe yarar?
Emla krem faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Emla krem ne işe yarar?
GİRİŞ 14.07.2021 12:58 GÜNCELLEME 14.07.2021 12:58

Emla krem, cildi uyuşturarak hissizlik verdiğinden farklı kullanım alanlarında pek çok kişinin tercih ettiği bir kremdir. Sosyal medya fenomenlerinin tavsiyeleri üzerine çok fazla talep gören krem, cilt yaralarının acılarını dindirmede oldukça sık kullanılmaktadır. Emla krem, ciltte geçici hissizlik verdiğinden özellikle aşı olacak ya da serum takılacak çocukların iğne olurken canları acımaması için tercih edilmektedir. Bunlar dışında epilasyon sırasında acının hafifletilmesi için de kadınlar arasında oldukça yaygın tercih edilmektedir. 

Hametan kremin cilde faydaları nelerdir? Hametan krem ne işe yarar?

Emla Krem Ne İşe Yarar?

Ciltte kısa süreli hissizliğe yol açan emla krem, cerrahi işlemlerde sıklıkla tercih edilmektedir. Uyuşturucu etkiye sahip olan krem, cilde yapılacak küçük müdahalelerde kullanılmasının yanında kadınlar arasında epilasyon öncesi çok fazla tercih edilmektedir. Emla krem, bir nevi lokal anestezi görevi gören, operasyon yapılacak bölgeye sürüldüğü takdirde hissizlik vererek işlemin daha acısız yapılmasını sağlamaktadır. Emla kremin faydaları şöyledir:

Fucidin krem nedir ne işe yarar? Fucidin krem sivilceye iyi gelir mi?

  • Uyuşturucu etkiye sahip olduğundan cilde sürüldüğünde acı hissini azaltır.

  • Yanık, kesik, arı sokması gibi yaralanmalarda cilde uygulandığında yanma ve acı hissinin kısa sürede geçmesine yardımcı olur. 

  • Epilasyon önce cilde sürüldüğünde cildi uyuşturarak acıyı azaltır.

  • Yanak, kaş, çene ve kol gibi hassas bölgelere ağda yapılmadan önce sürülmesi halinde daha acısız bir epilasyon süreci sağlar. 

  • Serum, aşı ya da farklı enjeksiyon işlemlerinden önce emla krem sürmek, iğne acısının daha az hissedilmesine yardımcı olmaktadır.

  • Piercing, kulak delme ve dövme yapılacak bölgeye sürülerek işlemin daha acısız gerçekleşmesini sağlar.

Madeleb kremin faydaları nelerdir? Madeleb krem nasıl kullanılır?

Emla Krem Nasıl Kullanılır?

Lokal anestezi yani yüzeysel uyuşturma için son günlerde sıkça başvurulan emla krem, iğne, epilasyon, dövme ve piercing işlemlerinde 1-2 saat önce uygulanır ve 1-2 saat içerinde cilde hissizlik vererek yapılacak işlemin acısız ve ağrısız yapılmasına ciddi şekilde yardımcı olmaktadır. Ancak, kremi tüm vücuda uygulamadan önce herhangi bir yan etki olabilmesi ihtimali göz önünde bulundurularak cildin küçük bir yerine sürülmesi, kızarma, tahriş ve yanma hissinin olması halinde kullanılmaması ya da cildiyeye başvurulması önerilmektedir. 

Sinoz leke kremi ne işe yarar? Kullanımı ve cilde etkisi

Emla Kremin Yan Etkileri Nelerdir?

Emla krem, keskin ve yakıcı bir yapıya sahip olmadığından ciddi şekilde bir yan etkiye sahip olmasa da kişinin cilt hassasiyetine göre herhangi bir yan etkisi görülebileceğinden ilk kullanımda dikkatli olunması gerekmektedir. Emla krem, cilde ilk uygulandığında yanma ve kaşıntı; kızarıklık ve şişlik gibi yan etkilerin görülmesi muhtemeldir. 

Emla Krem Fiyatı?

Tüm eczanelerde satılan Emla Kremin fiyatı, 131, 60 TL’dir.

Emla Kremin Muadilleri Nelerdir?

Emla kremle takribi aynı etkiye sahip olan ancak fiyat olarak emla kremden daha uygun olan kremler:

1- LIDESTOL 30 GR JEL 2,23TL 

2- LOKALEN 50 MG 30 GR POMAD 2,44TL

3- KSILIDIN 30 GR POMAD 1,75TL 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer