Artık dünyada en çok uygulanan yöntem ... "Ömer Özkan Tekniği" Nobel’e aday

Dünyada en çok uygulanan yöntem haline gelen Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli profesörler Ömer ve Özlenen Özkan çiftinin rahim nakli tekniği Nobel’e aday.

Artık dünyada en çok uygulanan yöntem ... "Ömer Özkan Tekniği" Nobel’e aday
Artık dünyada en çok uygulanan yöntem ... "Ömer Özkan Tekniği" Nobel’e aday
GİRİŞ 18.01.2023 17:42 GÜNCELLEME 18.01.2023 17:49
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Birbirinden başarılı nakillere imza atan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli profesörler Ömer ve Özlenen Özkan çiftinin rahim nakli tekniği, dünyada en çok uygulanan yöntem oldu.

"1-2 SENEYE KADAR NOBEL'I BEKLİYORUZ AMA OLACAK ANLAMİNA GELMEZ"

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, birçok ülkede Rahim Nakli yapıldığını hatırlatarak, “Hepsi ‘Ömer Özkan Tekniği'yle yapıldı. Sadece biz kadavradan yaptık onlar canlıdan uyguladılar” dedi ve Nobel’e aday olduklarını söyledi:

“Nobel'de yapılan çalışmaların yaygınlaşması gerekiyor. O nedenle biraz daha zamanımız var. Örneğin tüp bebek tedavisini bulan kişiye Nobel ödülünü yıllar sonra Alzheimer olduğunda vermişler. Ödülünü de eşi almış. Rahim naklini bizden sonra İsveç, ABD, Almanya, Çin, Hindistan ve Brezilya yaptı. Hepsi Ömer Özkan Tekniği'yle yapıldı. Sadece biz kadavradan yaptık, onlar canlıdan uyguladı. 1-2 seneye kadar Nobel'i bekliyoruz ama olacak anlamına gelmez. İnşallah alırız."

KAYNAK: DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • orhann 1 yıl önce Şikayet Et
    gurur duyuyoruz.
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    iftihar ediyorum.. dünyaya türklerin sizden aşağı olmadığını hatta yukarıda gezdiğini gösteriyorsun ya gurur duyuyorum. gerçekleştirdiğin şeyler çığır açıcı..
    Cevapla
  • M.S. 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanıyorum, nakil, yumurtalıklar ile birlikte yapılıyordur. Bu durumda dünyaya gelecek bebek, genetik olarak onu doğuran anneye mi yoksa rahim in alındığı kişiye mi benzeyecek?
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah tebrikler
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah tebrikler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı