Sahra hastanesi ne demek? Sahra hastanesi nerede kuruldu?

Deprem bölgelerinde depremzedelerin imdadına yetişmek için geçici Sahra hastaneleri kuruluyor. Depremden etkilenen 10 ilin güvenli bölgelerine kurulan bu Sahra hastaneleri gündeme geldi. İşte Sahra hastanesiyle ilgili merak edilenler...

Sahra hastanesi ne demek? Sahra hastanesi nerede kuruldu?
Sahra hastanesi ne demek? Sahra hastanesi nerede kuruldu?
GİRİŞ 21.02.2023 09:24 GÜNCELLEME 21.02.2023 09:24

Depremin ilk anından itibaren Hatay ve etkili illerdeki hastanelerin kullanılamaz durumda olmasıyla hızla bu bölgelere yeni Sahra hastaneleri kurulmaya başlandı. Ülkenin her köşesinden sağlık çalışanlarının ilgili bölgelere gelmesiyle depremzedeler Sahra hastanesinde tedavi altına alınmaya başlandı.

Aç susuz kaç gün dayanılır? Aç ve susuz kaç gün yaşanır?Aç susuz kaç gün dayanılır? Aç ve susuz kaç gün yaşanır?

SAHRA HASTANESİ NE DEMEK?

Sahra hastanesi, hastaların daha donanımlı bir sağlık kuruluşuna taşınmadan önce yerinde acil müdahale gördükleri geçici askerî hastane ya da mobil sağlık birimidir. Bu terim ilk olarak askeri tıpta kullanılmış, daha sonra doğal afet ve benzeri ciddi sivil durumlarında da kullanılmaya devam edilmiştir.

SAHRA HASTANESİNİN AMACI NEDİR? NEDEN?

Bir sahra hastanesi, olaylara yerinde müdahale edebilmek amacıyla, çoğunlukla taşınabilir ekipmana sahip tıp personeli ve çadır, konteyner (ya da şişirilebilir) binalardan oluşur. Şehirlerde kurulan sahra hastaneleri genellikle kolay erişilebilir ve görünür binalara kurulur. Havadan yerleştirilen sahra hastanelerinde tıp ekipmanı genellikle sığınak görevi gören bir konteynerin içine yerleştirilir. 

Sahra hastanesinin içerisinde bulunması gereken birim ve bölümler, kullanılabilecek malzemeler felâketin büyüklüğüne, ulusun ve hastanenin mali kaynaklarına bağlı olarak değişebilmektedir. Sahra hastaneleri kurulum amacı ve sürelerine bakıldığında; erken tıbbi bakımda 48 saatlik, ileri tıbbi bakımda 15 gün veya hasarlı tesislerin yerine, inşa/onarım süreci boyunca geçici bir tesis olarak iki aydan iki yıla veya daha fazla süre boyunca hizmet vermeye devam edebilmektedir.

Kolera hastalığı nedir? Kolera insandan insana bulaşır mı? Türkiye'de kolera hastalığıKolera hastalığı nedir? Kolera insandan insana bulaşır mı? Türkiye'de kolera hastalığı

SAHRA HASTANELERİ DEPREM BÖLGELERİNDE NERELERDE KURULDU?

Sahra hastaneleri depremden etkilenen 10 şehirde ilgili bölgelerde kuruldu. Asrın felaketinin ardından acil müdahalelere gece gündüz demeden hız kesmeyip devam eden sağlık ekipleri birçok hayata ışık oldu. 10 şehirde 77 adet Sahra hastanesinin kurulduğunu bilgisini verdi. Ayıca bu hastanelerin bir bölümünden cerrahi operasyonlar yapıldığı öğrenildi. Yapılan ilk müdahalenin ardından hastalar, helikopterle hastanelere sevk edildiği biliniyor.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler