Sol el parmak uçların karıncalanma neden olur? Sol el-parmak uyuşması kalp krizi habercisi mi?

Uzun süre aynı iş yapıldığında veya sabit kalındığında karşılaşılabilen bir durum olan el-parmak uyuşması ve karıncalanması sol elde görüldüğünde kalp krizi habercisi mi? Şah damarı bulunduran sol el parmak uçlarında karıncalanma ve uyuşma neden olur?

Sol el parmak uçların karıncalanma neden olur? Sol el-parmak uyuşması kalp krizi habercisi mi?
Sol el parmak uçların karıncalanma neden olur? Sol el-parmak uyuşması kalp krizi habercisi mi?
GİRİŞ 05.04.2024 08:47 GÜNCELLEME 05.04.2024 08:48

Bazen tek elde bazense ise her iki elde aynı anda uyuşma ve karıncalanma meydana gelebilmektedir. Uyuşma hissi istirahat sırasında da ortaya çıkabilir hareket halindeyken de kendini hissettirebilir. Bu uyuşma hastalar tarafından yanma, karıncalanma ve elektrik çarpması şeklinde de tarif edilir.

Yazı yazarken, çalışırken, spesifik hareketleri yaparken, araç ya da gereç kullanırken ellerimizde ve parmaklarımızda uyuşma oluşabilir. Tüm bu uyuşma hissiyatı kişinin yaşam kalitesini düşürür ve kişi gündelik işlerini yaparken güçlük çekebilir. Peki, sol el-parmak uyuşması neden olur, kalp krizi habercisi midir, sol el parmak uçlarında karıncalanma nasıl geçer? Sol el baş parmak uyuşması...

SOL EL-PARMAK UYUŞMASI NEDEN OLUR?

Sol el uyuşması, karıncalanması genellikle sinir sıkışması sonucu ortaya çıksa da eklem yaralanmaları da aynı hissiyatı verebilir. Aynı zamanda sol el uyuşması, kalpte ciddi bir problem olduğunu da gösterebilir. El uyuşukluğuna kol ağrısı da eşlik ediyorsa, anjina koroner denilen, kalp kaslarının yeteri kadar oksijen iletmediği durumlarda ortaya çıkan hastalık bu duruma neden olabilir. Anjina koroner kalp krizini tetikleyen son derece ciddi bir rahatsızlıktır.

SOL EL-PARMAK UYUŞMASI VE KALP KRİZİ

Uyuşma ve karıncalanma sürekli hale geliyorsa mutlaka doktor kontrolüne gidilmelidir. Elde uyuşma ve ağrı eğer tüm kolda ve omuzda da hissediliyorsa kalp krizinin sonucu olabilir. Nefes yetmezliği, boğazda ağrı, göğüs kemiğinin altında derin ağrı veya basınç hissi, elde ve kolda ağrıyla birlikte seyrediyorsa mutlaka bir doktorun kalbinizi muayene etmesi gerekli.

SOL EL-PARMAK UYUŞMASI NASIL GEÇER?

Uyuşmanın ve hastalığın sebebi kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Ortopedik problemlerin ve nörolojik rahatsızlıkların neden olabileceği hastalıktır. Ortopedik sorunlarda kişiye fizik tedavi uygulaması yapılarak tedavi edilmeye çalışılır. Fizik tedavi ile iyileşmeyen ve ilerlemiş vakalarda cerrahi müdahale ile tedavi gerekebilir. Nörolojik nedenlerden kaynaklanan durumlarda hastalığın durumuna bağlı olarak hekimin gerekli gördüğü tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'