Kireçlenme nedir, neden olur? Dizde kireçlenme nasıl geçer, ne iyi gelir?

Kireçlenme, eklem sağlığını olumsuz etkileyen ve yaşam kalitesini düşüren bir hastalık. Bu hastalıkla uğraşan kişiler, kireçlenme belirtileri nelerdir ve neden olur sorularına yanıt arıyor. İşte, kireçlenmeye iyi gelecek uzmanından 7 müthiş öneri!

Kireçlenme nedir, neden olur? Dizde kireçlenme nasıl geçer, ne iyi gelir?
Kireçlenme nedir, neden olur? Dizde kireçlenme nasıl geçer, ne iyi gelir?
GİRİŞ 05.12.2023 09:26 GÜNCELLEME 05.12.2023 09:26
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kireçlenme, eklemlerdeki kıkırdak dokusunun zamanla incelmesi, aşınması ve yırtılması sonucu ortaya çıkan romatizmal bir hastalıktır. Bu hastalık, kaslar, kemikler ve eklemlerde ağrı, hareket kısıtlılığı, şişlik ve şekil bozukluğuna yol açar. Peki, kireçlenme belirtileri nelerdir ve kireçlenmeye ne iyi gelir?

Sabah aç karnına kefir içmenin faydaları nedir? Her gün kefir içmek, laktozsuz kefir...Sabah aç karnına kefir içmenin faydaları nedir? Her gün kefir içmek, laktozsuz kefir...

KİREÇLENME BELİRTİLERİ NELERDİR?

Kireçlenmenin ilk belirtisi ağrıdır. Ağrı genellikle uzun aktiviteler sonrası başlar ve dinlenmek veya ağrı kesicilerle hafifletilebilir. Zamanla ağrı daha sık ve uzun süreli hale gelir, eklem tutukluğu ve yaşam kalitesinde düşüş görülür. Kireçlenme hastalığına iyi gelecek 7 süper öneri ile karşınızdayız!

Gece ayak yanması neden olur, ne iyi gelir? Ayakaltı yanması hangi hastalığın belirtisidir?Gece ayak yanması neden olur, ne iyi gelir? Ayakaltı yanması hangi hastalığın belirtisidir?

1. İDEAL KİLO

İdeal kiloya ulaşmak, eklem üzerine binen yükü azaltır ve tedavi yöntemlerinin etkinliğini artırır. Kireçlenme hastaları, kilo kontrolüne özen göstermeli ve yedikleri içtiklerine dikkat etmelidir.

2. UYGUN EGZERSİZ

Kireçlenme riskini azaltmak ve ağrıyı yönetmek için düşük yoğunluklu egzersizler tercih edilmelidir. Yürüyüş, yüzme ve bisiklet gibi sporlar eklemlere zarar vermeyecek ve kondisyonu artıracaktır.

Çay yüzünden sararan dişlere çözüm: Diş lekeleri nasıl geçer? Çay yüzünden sararan dişlere çözüm: Diş lekeleri nasıl geçer?

3. EKLEM KORUMA

Ağrılı dönemlerde eklem koruyucu ekipmanlar kullanılmalıdır. Baston, dizlik veya korse, eklem üzerine binen yükü azaltmaya yardımcı olur. Ağır yük taşıyıp, ters hareketlerle eklemle zorlanmamalı.

4. SICAK VE SOĞUK UYGULAMALAR

Eklem bölgesindeki ısı artışı dönemlerinde sıcak uygulamalardan kaçınılmalı, lokal soğuk uygulamalar tercih edilmelidir.

5. HAREKETLERE DİKKAT

Diz kireçlenmesini önlemek için çömelme ve diz çökmeden kaçınılmalı, bel üzerine binen yük azaltılmalıdır. Ayrıca omuz kireçlenmesini engellemek için baş üstü aktiviteler sınırlanmalıdır.

Eris virüsü nedir, öldürür mü? Covid-19’un yeni varyantı: Türkiye'de eris virüsü görüldü mü?Eris virüsü nedir, öldürür mü? Covid-19’un yeni varyantı: Türkiye'de eris virüsü görüldü mü?

6. AYAKKABI SEÇİMİ

Hafif ve ortopedik tabanlı ayakkabılar giymek önemlidir. Düz ve yüksek topuklu ayakkabılardan kaçınılmalıdır. Vücudu taşıyan ayakların konforuna öncelik vermek kireçlenme için oldukça önemlidir.

7. SAĞLIKLI BESLENME

Katı yağlardan kaçınılmalı, Akdeniz diyetine geçilmelidir. Omega-3 içeren yağlı balıklar tüketilmelidir, ancak yüksek dozda Omega-3 içeren ilaçların kullanılması gerekmeyebilir. D vitamini alımı ihmal edilmemelidir. Kalsiyum gibi vücudun ihtiyacı olan temel minerallere öncelik verilmeli.

NOT: Kireçlenme, eklem sağlığını korumak ve yaşam kalitesini artırmak için bu önerilere uyarak yönetilebilir. Ancak herhangi bir şüpheli belirti veya şiddetli rahatsızlık durumlarında, mutlaka bir sağlık profesyoneline başvurulmalıdır.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • numan 7 ay önce Şikayet Et
    Glukozamin kullanin
    Cevapla
  • İsmail 7 ay önce Şikayet Et
    Dikkat çınar yaprağı kullanacak olanlar, böbrekler için zararını araştırın ve bilinçli kullanın....
    Cevapla
  • komando 7 ay önce Şikayet Et
    Bizzat kendim şifa buldum 63 yaşıdayım. Derin dilimli çınar yapragı .Saraçoğlu hocanın Diyanet t deki videosunu izleyin uygulayın kurtulun
    Cevapla
  • İsmail 7 ay önce Şikayet Et
    Sayın komando; çınar yaprağı kullanımının (fazla kullanımın) böbreklere çok fazla zarar verdiğini de yazmalı idiniz....
    Cevapla
  • önce saglik 7 ay önce Şikayet Et
    sabahlari ac karina üc yemek kasigi tahin cok etkilidir bu hastaliga karsi.. omega 3 almak icin tahinden önce bir yemek kasigi zeytin yagi veya en etkilisi olan kolza yagi.. kontrollü ve yüksüz squat eksersizleri dizlere iyi gelir.. güclendirir.. ek olarak eczanelerde bulunan chondroitin ve glucosamin haplari tavsiye edilir..
    Cevapla
  • önce saglik 7 ay önce Şikayet Et
    birkac bin TL mi ? almanyada 5 euro.. 40 tanelik paketi.. yani 150 TL.. dogru degil söylediklerin..
    Cevapla
  • önce saglik 7 ay önce Şikayet Et
    ALLAH a sükürler olsun.. 50 nin üzerindeyim ve haftada 3 kere 350 nin üzerinde squat yapiyorum.. ve 3 kere 100 snav cekerim.. tahin ve bu haplar sayesinde dizlerimde ve dirseklerimde bir dert yok ALLAH a hamd olsun.. performansim arttikca tahini sonradan ek olarak kullanmaya basladim.. faydasini gördüm.. tahinler zehirlidir diyenler yalan söylüyor..
    Cevapla
  • önce saglik 7 ay önce Şikayet Et
    ben kendim kullaniyorum.. diz agrilarim chondroitin sayesinde iyilesti.. faydasi olmasa almanyada satilmazdi.. almanyada faydasiz ürünler yasaktir.. demekki faydali.. bir sürü karalanan ürünöer var. ama hicbiri faydasiz degil. misal tahin.
    Cevapla
  • Uzman. 7 ay önce Şikayet Et
    Chondroitin abd'li firmaların üretip, deli paraya sattığı bir madde. Ancak abd'nin resmi sağlık sitesi medlineplus'da, chondroitin'in ağızdan emilip eklemlere ulaştığının ispat edilemediği yazar. Yani faydasız ama dünyaya birkaç bin TL'ye satıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!