Diyet yapanların uzak durması gereken 3 meyve… Diyetisyenlerden uyarı!

Kilo verme sürecinde yardımcı olsa da bazı meyveler aksine vücuttaki yağ oranını artırabiliyor. Sağlıklı beslenme alışkanlığı edinirken, rutininize dahil edebileceğiniz meyvelerin yanı sıra uzak durmanız gerekenler de var. Peki, diyette hangi meyveler yasak?

Diyet yapanların uzak durması gereken 3 meyve… Diyetisyenlerden uyarı!
Diyet yapanların uzak durması gereken 3 meyve… Diyetisyenlerden uyarı!
GİRİŞ 26.09.2023 10:08 GÜNCELLEME 26.09.2023 10:28

Diyet yapanların ara öğünü olabilen meyveler bazen de tatlı isteğini bastıran müthiş kurtarıcılar olabiliyor. Ancak burada mühim olan kilo vermeyi amaçlayan kişilerin her meyveyi tercih etmemesi gerektiği. Bazı meyveler var ki kilo vermek yerine kilo alımını kolaylaştırıyor. İşte, diyet yapanlara yasak olan o 3 meyve!

Beyaz sirke neyden yapılır ve nasıl kullanılır? Beyaz sirke faydaları nelerdir, vücuda sürülür mü?Beyaz sirke neyden yapılır ve nasıl kullanılır? Beyaz sirke faydaları nelerdir, vücuda sürülür mü?

DİYETTEYKEN BU 3 MEYVE YASAK!

Kilo vermek isteyenlerin özellikle içeriğindeki lif oranı az, şeker oranı yüksek olan meyvelerden uzak durması gerekiyor. Mango, ananas ve kavun gibi tatlı meyveler diyet sürecini zorlaştırıyor. Bu meyvelerin fazla miktarda tüketilmesi vücuttaki yağ ve şeker oranını iki katına kadar yükseltebiliyor. Bu tarz egzotik meyvelerin yerine daha az şekerli olan elma gibi lif oranı yüksek meyvelerin tercih edilmesi gerekiyor.

Çay yüzünden sararan dişlere çözüm: Diş lekeleri nasıl geçer? Çay yüzünden sararan dişlere çözüm: Diş lekeleri nasıl geçer?

DİYETTEYKEN CANINIZ ÇOK TATLI ÇEKİYORSA…

Eğer diyetteyseniz ve canınız çok tatlı çekiyorsa birkaç parça bitter çikolata tüketebilirsiniz. Farklı bir şeyler denemek istiyorsanız çileği, erittiğiniz bitter çikolataya bulayabilirsiniz.

Daha uzun süre tok kalmak için chia tohumlu sütlü tatlılar tercih edebilir ve normal un yerine yulaf unlu tatlılar tüketebilirsiniz.

Araştırmalar, orta derecede düşük karbonhidratlı, Akdeniz tarzı bir diyetin, vücudunuzun ideal kilosuna ulaşma ve bu kiloda kalma yeteneğini geri kazandırmanın yanı sıra kronik hastalık riskinizi azaltma konusunda eşsiz bir güce sahip olduğunu ortaya koymaktadır.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...