Nohut gaz yapmaması için ne yapmalı? Nohut neden gaz yapar, gazı nasıl alınır?

Türk mutfağında oldukça popüler bir yemek olan nohut, her ne kadar lezzetiyle göz doldursa da daha sonra gaza sebep olması, pek çok kişiyi nohut yemekten alıkoyuyor. Peki, nohut gaz yapar mı, gaz yapmaması için ne yapmalı?

Nohut gaz yapmaması için ne yapmalı? Nohut neden gaz yapar, gazı nasıl alınır?
Nohut gaz yapmaması için ne yapmalı? Nohut neden gaz yapar, gazı nasıl alınır?
GİRİŞ 28.11.2023 16:34 GÜNCELLEME 28.11.2023 16:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Nohut yemeğinin pamuk gibi olmasını ve gaz problemi ortaya kaldırmasını sağlayabiliriz. Nasıl mı? İşte, nohut neden gaz yapar ve nohut gaz yapmaması için neler yapılabilir, nohut gazı nasıl alınır sorularının cevapları!

Duygusal açlık nedir, neden olur? Duygusal açlıkla nasıl başa çıkılır?Duygusal açlık nedir, neden olur? Duygusal açlıkla nasıl başa çıkılır?

NOHUT

Nohut, baklagiller ailesine ait olan değerli bir besindir. Yüksek besin değerleri ve lezzetiyle sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak nohut tüketildikten sonra rahatsız edici bir gaz problemine yol açabilir. Nohutu pişirirken bu gaz problemini önlemek için bazı püf noktaları uygulayabilirsiniz.

Dudakta uçuk neden çıkar, nasıl geçer? Stresten dudak uçuklaması hangi hastalığın belirtisidir?Dudakta uçuk neden çıkar, nasıl geçer? Stresten dudak uçuklaması hangi hastalığın belirtisidir?

Yetişkinlerde ve bebeklerde çölyak hastalığı belirtileri: Çölyak hastalığı nedir?Yetişkinlerde ve bebeklerde çölyak hastalığı belirtileri: Çölyak hastalığı nedir?

NOHUT GAZ YAPMAMASI İÇİN NE YAPILMALI?

Nohutu Önceden Islatın: Nohutları pişirmeden önce, 8 saat boyunca nohutun üzerini geçecek kadar su içinde bekletin. Bu işlem, nohutların şişerek kabuklarından ayrılmasına ve gaz yapma potansiyellerinin azalmasına yardımcı olur.

Karbonat Ekleyin: Nohutu ıslatırken, 1 kilogramlık bir kavanozun yarısını nohutla doldurun ve içine 1 çay kaşığı karbonat ekleyin. Daha sonra hemen kaynar su ekleyin, neredeyse kavanozun yarısına kadar. Nohutları karıştırın, ardından kavanozu kapatın ve üzerini bir bezle örtün.

Kimyon Kullanın: Nohutu pişirirken içine kimyon eklemek, gaz oluşumunu engelleyebilir. Nohutları bir gece öncesinden kaynatılmış suyun içinde bekletin, ertesi gün suyunu süzün ve nohutları bir tencereye koyun. Üzerine 4 parmak geçecek kadar soğuk su ekleyin ve kimyon ilave edin. Nohutlar yüzeyinde köpükler oluşturmaya başladığında, köpükleri alın ve karıştırmaya devam edin. Su kaynamadan önce ocaktan alın ve nohutları süzün.

Patates Ekleyin: Nohut pişirirken bir adet patatesi soyun, dört parçaya bölün ve nohutun içine ekleyin. Patates, geriye kalan gazın da giderilmesine yardımcı olur. Nohut yemeği piştikten sonra patatesi kenara alabilirsiniz.

Sirke Kullanın: Eğer nohutu hızlı bir şekilde pişirmeniz gerekiyorsa, tencereye 1 yemek kaşığı sirke ekleyebilirsiniz. Bu, gaz sorununu önlemeye yardımcı olur ve nohutları hızlı bir şekilde pişirir.

Unutmayın ki nohut gibi baklagillerin iyi bir şekilde pişirilmemesi, gaz oluşumuna neden olan enzimlerin etkisini artırabilir. Bu nedenle nohut yemeğini dikkatli bir şekilde pişirmeye önem vermelisiniz.

NOHUTUN FAYDALARI

Nohut, bitkisel bir protein kaynağıdır ve kas onarımına yardımcı olabilir. Yüksek protein içeriği ve bol miktarda lif, uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Aynı zamanda çözünür lif, bağırsak sağlığı için faydalıdır ve çözünmeyen lif kabızlığı önler. Nohutun düşük glisemik indeksi, kan şekerinin dengelenmesine katkı sağlar. İçerdiği kalsiyum, magnezyum, lif ve K vitamini, kemik sağlığını destekler.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • osman 6 ay önce Şikayet Et
    Çiy nohut ayrı güzel, yemeği bambaşka güzel, kuru yemişte sarısı beyazı harika, köyde kışın sobada kavurması müthiş, hatta turşuda bile on numara mayalandırıcı, unuyla bile mucize lezzetler sunan NOHUT Allah'ın çok faydalı bir nimeti. Ne kadar şükretsek az... Bırakın azıcık gaz yapsın, aslında o da ayrı bir şifa.
    Cevapla
  • yaaa 6 ay önce Şikayet Et
    nohut yemeyin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim