Kansere karşı aşı geliştirildi! Türklerden tarihi başarı

Biyoteknoloji firması Biontech’in geliştirdiği kanser aşısı umut verici sonuçlar ortaya koydu. Aşının deneklerin yüzde 59'unda tümörleri en az yüzde 30 oranında küçülttüğü bildirildi.

GİRİŞ 24.10.2023 07:44 GÜNCELLEME 24.10.2023 09:15
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, Almanya’da Coronavirüs’e karşı geliştirdikleri mRNA tabanlı aşıyı bu kez kansere karşı geliştirdi.

Aşının kanserli tümörlerin büyümesini durdurduğunu ve hatta küçülttüğünü belirtildi. Uğur Şahin ile Özlem Türeci, belirli bir proteinin hücreye girmesiyle, vücudun kanserli hücreyi onarmaya başladığını kanıtladı.

44 HASTANIN YÜZDE 59’UNDA İKİ DOZDA TÜMÖRLER KÜÇÜLDÜ
44 hasta üzerinde deneyler yapıldı ve ilk iki dozdan sonra deneklerin yüzde 59’unda tümörler en az yüzde 30 oranında küçüldü. Hastaların yüzde 95’inde ise tümörlerin büyümesi durdu.

Dört doz verilen hastalarda bu oran yüzde 45’lere indi. Bunlarda tümör yüzde 30 küçüldü ama hastaların yüzde 74’ünde ise büyüme durdu. İki ve dört doz uygulamasında farklı sonuçlar çıkmasının nedeninin, sonuçların değerlendirilmesinde uygulanan yöntemler olduğu açıklandı.

2030’A KADAR 10 BİN HASTA HEDEFİ
Kanser aşısı denenen bazı hastalarda yan etkiler görüldü. İltihaplanma, ateş ve düşük tansiyon gibi kolay tedavi edilebilecek hastalıklar belirlendi. Hastaların ikisinde bu semptomlar uzun sürdü, birinde ise ağır yan etkiler dikkat çekti.

BioNTech, yeni aşıyla ilgili ikinci faz denemelere 2024’ün ilk aylarında başlamayı düşünüyor. Aşıyla ilgili onay alınırsa, 2030’a kadar 10 bin kanser hastasının tedavi edilmesi amaçlanıyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 51
  • Serkan 6 ay önce Şikayet Et
    Biontech ve Sayın Uğur Şahin Beyin başarılı çalışmalarından gurur duyororuz ve daha nice başarılı çalışmalar dilleriz! @Biontech polemiği yapanlara; Sizler dinsiz ateist Çin komunistin dezenformasyon kullanşlı aptallı olmayı devam edin bol dedikodu kışkançlık gurbetçi polemiği yapın! Bizler ise ilim ve bilimi takip ederiz dedikodunun yalan haberin= dezenformasyonun peşinden koşmayız!
    Cevapla
  • Serdar 6 ay önce Şikayet Et
    Yine çıktılar areneya kaçaklar.
    Cevapla
  • ülke sevdalısı 6 ay önce Şikayet Et
    millet kübaya gidiyor kanser tedavisi olaya. onlar bu işi nasıl yapıyor acaba
    Cevapla
  • @ülke sevdalısana 6 ay önce Şikayet Et
    Google ile Biontrch sitesi ara aç gir oku ingilizcen almancan yoksa siteyi türkçeyi çevir geri kalma oku dedikodu dezenformasyon yalan haberleri innanma Biotech büyük güzel ve insanlığı faydalı çalışmalar yapıyor bunları çekemeyen kıskanan çin komunist propagadası sürekeli biontech hakkında dezenformasyon yayıyor google ile "Covid 19 misinformation by china" ara oku
    Cevapla
  • GECE KARTALI 6 ay önce Şikayet Et
    Paraları tükendi...corona açısından iyi kasa yaptılar..şimdi kanser aşısı 2 milyarda bundan kasa yaparlar...
    Cevapla
  • Byrm 6 ay önce Şikayet Et
    İnanmıyorsunuz güveniyorsunuz ağzı olan konuşuyor hasta olunca da kuzu gibi ilacları kullanıyorsunuz.hadi kullanmayın .güvenmiyorsanız
    Cevapla
  • Yaniii 6 ay önce Şikayet Et
    Her teknolojik gelişmeye şüphe ile bakanlar kemoterapi yada ışın tedavisine laf etmiyorlar. Dün marmaraya karşı çıkanlar şimdi gece gündüz yolculuk yapıyor. İnsanoğlu böyle yaniii.
    Cevapla
  • Metin 6 ay önce Şikayet Et
    Aynen çok doğru tespit! Malesef içimizde osmanlının çöküşünde dini alet edip ülke ve toplumu geri bırakan yalan (haber= dezenformasyonu) doğru haber diye algılayan ve yayan zihniyet mevcut! Bugun anti -semitzm batı ABD Alman AB polemik batı teknolji düşmanlığı dezenformasyon yayanlar batının teknolijisini peşinde "Made in Beijing The Plan for global Market Domination" google ile ara!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı