Fazla kahve içmenin zararları: En fazla kaç bardak kahve içilmeli?

Güne başlarken veya gün içerisinde sıklıkla tercih edilen kahve, bağımlılık seviyesine geldiğinde sağlığımız için tehdit oluşturabiliyor. Peki kahve içmeyi abartırsak ne olur, en fazla kaç bardak kahve tüketmeliyiz?

Fazla kahve içmenin zararları: En fazla kaç bardak kahve içilmeli?
Fazla kahve içmenin zararları: En fazla kaç bardak kahve içilmeli?
GİRİŞ 06.11.2023 10:31 GÜNCELLEME 06.11.2023 10:31

Sadece tadı değil kokusu bile sevenlerini bağımlı yapmaya yeten kahve, birçok çeşidi ile mutfaklarda yerini alıyor. Ölçülü miktarda tüketildiğinde vücuda faydaları olurken çok fazla kahve içmenin pek çok zararı bulunuyor. İşte, fazla kahve içmek ne yapar, zararlı mı?

FAZLA KAHVENİN ZARARLARI

Hızlı Cilt Yaşlanması: Kahve, vücudu serbest radikallere karşı koruyan antioksidanlarla dolu olabilir, ancak aşırı tüketim ciltteki kolajen seviyelerini azaltabilir. Kolajen, genç ve dolgun bir cilt görünümünün anahtarıdır. Fazla kafein tüketimi, cildin elastikiyetini bozarak ince çizgilerin belirginleşmesine yol açabilir.

Baş Ağrısı Riski: Kahve, baş ağrılarını hafifletmeye yardımcı olabileceği düşünülse de, aşırı kafein tüketimi ters etki yaratabilir. Kafein, sık idrara çıkma eğilimine yol açarak vücudu susuz bırakabilir ve baş ağrısının oluşmasına katkıda bulunabilir.

Çarpıntı Etkisi: Çoğu insan için kafein alımı çarpıntıya neden olabilir. Kafein, vücutta kalp hızını artırabilen ve kan basıncını yükseltebilen bir uyarıcıdır. Dolayısıyla, aşırı miktarda kafein içmek veya hassas bir bünyeye sahipseniz, çarpıntı hissi yaşatabilir.

Mide Sorunları: Kahvenin fazla tüketimi, sık tuvalete gitmenize neden olabilir. Kahve, asit içeriği nedeniyle mide zarını tahriş edebilir ve mide kramplarına yol açarak ishal riskini artırabilir.

Tırnaklarda Kalsiyum Eksikliği: Aşırı kahve tüketimi, gerginlik hissine yol açabilir ve demir emilimini engelleyebilir. Bu da tırnaklarda kalsiyum eksikliğine neden olabilir, bu da tırnakların normalden daha beyaz görünmesine sebep olabilir.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!