Asıl vitamini kabuğunda: Mandalinaların kabukları yenir mi, mandalina kabuğu çayı faydaları neler?

Hepimizin C vitamini olarak bildiği mandalina meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor. Mandalinanın sadece kendisi değil kabuğunda bile pek çok mucize bulunuyor. İşte, mandalina kabuğu kaynatıp içmenin faydaları nelerdir, mandalina kabuğu faydaları nelerdir?

Asıl vitamini kabuğunda: Mandalinaların kabukları yenir mi, mandalina kabuğu çayı faydaları neler?
Asıl vitamini kabuğunda: Mandalinaların kabukları yenir mi, mandalina kabuğu çayı faydaları neler?
GİRİŞ 20.02.2024 15:14 GÜNCELLEME 20.02.2024 15:14
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Birbirinden farklı kullanım alanları ile tercih edilen mandalina kabukları; tencerede, fırında, şampuanda, kahvede, kekte muhteşem etkiler bırakıyor. C vitamini deposu olan mandalinanın kabuğu da ayrı şifa saçıyor. Peki, mandalina kabuklarını şampuanınıza eklerseniz ne olur? Mandalina kabuğunun cilde faydaları nelerdir? Mandalina kabuğu ve mandalina kabuğu çayı faydaları...

Mucizevi balık ile zeka seviyenizi ikiye katlayın! Mucizevi balık ile zeka seviyenizi ikiye katlayın!

Kuş üzümü faydaları nelerdir? Kuş üzümü nerede yetişir, nasıl tüketilir?Kuş üzümü faydaları nelerdir? Kuş üzümü nerede yetişir, nasıl tüketilir?

MANDALİNA KABUĞU NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

Şampuana ekleyin!

Mandalina kabuğunu rende veya herhangi bir öğütücü yardımı ile toz haline getirdikten sonra mevcut şampuanınızın içine karıştırın. Şampuanı hemen yıkamayın 10 dakika kadar beklettikten sonra durulayın. Bu işlem saç derisinde biriken yağları ve kirleri temizlemeye yardımcı olacaktır. Mandalina kabuğu, antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar, saç derisinin sağlığını olumlu destekler ve kepeklenmeye yol açabilecek hücresel hasarı azaltır.

Uyurken baş ucuna limon kesip koymanın faydaları: Odaya limon koymanın mucizesi!Uyurken baş ucuna limon kesip koymanın faydaları: Odaya limon koymanın mucizesi!

Çayını demleyin!

Mandalina kabuğunu kaynatarak çayını yapabilirsiniz. Mandalina çayı soğuk algınlığını iyileştirmekte oldukça iyi. Çayını yapmak için mandalina kabuğunu kaynamış suya doğrayın. 10 dakika demlenmesini bekledikten sonra afiyetle tüketin.

Yeşil kabağın faydaları nelerdir? Kabak yemenin 10 altın maddesi!Yeşil kabağın faydaları nelerdir? Kabak yemenin 10 altın maddesi!

Reçelini yapın!

Mandalina kabuğu reçeli yapmak oldukça basit. Bu reçel mandalina kabuğunun bolca mineral ve vitamin içermesinden dolayı kan şekerini yükseltmek yerine dengelemenize yardımcı olacak. Reçeli yaparken mandalina kabuklarını haşlamalısınız. Ardından ocağa alıp şekerini ve suyunu eklemelisiniz. Reçel kıvamını aldıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.

Yemeklerinizi tatlandırın!

Mandalina kabuklarını toz haline getirip yemeklerinizin mevcut lezzetini arttırabilirsiniz. Mandalina kabuklarını kuruttuktan sonra mutfak robotunda un kıvamına getirin. Toz haline gelen mandalina kabuklarını yemek, tatlı ve salatalarınızın içerisine hoş bir aroma katmak için ekleyebilirsiniz.

Yemlik otu faydaları ve zararları nelerdir? Yemlik otu nerede yetişir, ne zaman çıkar?Yemlik otu faydaları ve zararları nelerdir? Yemlik otu nerede yetişir, ne zaman çıkar?

Eviniz mis gibi koksun!

Mandalinanın kabuklarını bir miktar su ile kaynatıp evinizdeki kötü kokulardan arınabilirsiniz. Evinizin tertemiz kokması için mandalina kabukları oldukça kurtarıcı bir seçenek. Özellikle kızartma veya ağır bir yemek yaptığınızda evi kötü kokular basabilir. Bu gibi durumlarda mandalina kabuğunu oda kokusu olarak kullanabilirsiniz.

Taze ve kuru ısırgan otu çayı mucizesi! Isırgan otu çayı faydaları nelerdir, nasıl yapılır? Taze ve kuru ısırgan otu çayı mucizesi! Isırgan otu çayı faydaları nelerdir, nasıl yapılır?

Nefesinizi açın!

Burun tıkanıklığını önlemek için alternatif bir çözüm yolu olan mandalina kabuklarını bunun için hazırlamak çok kolay. Öncelikle mandalina kabuklarını bir kavanoz içerisine atın. Ardından içerisine sıcak su ekleyin. Hemen içinden çıkan buharı içinize çekin. Bu sayede burun tıkanıklığı probleminden kurtulabilirsiniz.

MANDALİNA KABUĞU FAYDALARI

Bağışıklığı Güçlendirir: Mandalina kabuğu, C vitamini ve flavonoidler açısından zengindir, bu da bağışıklık sistemini destekler.

DNA ve RNA Desteği: Mandalina kabuğu B vitamini açısından zengin bir kaynaktır. Bu vitamin, vücutta DNA ve RNA sentezi için gereklidir, bu da yeni hücrelerin oluşumunu teşvik eder.

Kansere Karşı Koruma: İçerdiği folat, DNA değişikliklerini önler ve bazı kanser türlerinin gelişimini engelleyebilir. Akciğer, meme, kolon, yemek borusu ve mide kanseri gibi kanserlerin riskini azaltır.

Tokluk Hissi Sağlar: Mandalina kabuğundaki çözünür lif olan pektin, tokluk hissini uzatır. Obezite sorunu olan kişilerde iştah kontrolüne yardımcı olur ve kalori alımını azaltabilir.

Soda ve maden suyu farkı nedir? Soda ve maden suyu aynı mı, nasıl ayırt edilir? Soda ve maden suyu farkı nedir? Soda ve maden suyu aynı mı, nasıl ayırt edilir?

Kalp Krizi Riskini Azaltır: Mandalina kabuğundaki potasyum yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur, böylece kalp krizi riskini azaltır. Ayrıca içerdiği flavonoidler kolesterol seviyelerini düşürebilir.

Kemik Gelişimini Destekler: Potasyum, kemik sağlığı için gereklidir. Mandalina kabuğundaki potasyum ve A vitamini, sağlıklı kemik gelişimine ve kemik erimesinin önlenmesine yardımcı olur.

Yaraların İyileşmesini Hızlandırır: Mandalina kabuğundaki C vitamini, kolajen sentezi için önemlidir. Bu, yaraların daha hızlı iyileşmesini teşvik edebilir.

Demir Emilimini Artırır: C vitamini, vücuda alınan demirin emilimini artırabilir. Bu, demir eksikliği sorunlarını önlemeye yardımcı olabilir.

Göz Sağlığı İçin Önemli: Mandalina kabuğundaki A vitamini, göz sağlığı için önemlidir. Gece körlüğü, makula dejenerasyonu ve katarakt gibi göz sorunlarını geciktirebilir.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Muhsin 1 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET ALLAHIM şeytanların yanımızda bulunmasından, SANA SIĞINIRIZ. şeytanların şerrinden, SANA SIĞINIRIZ. şeytanların bizlere musallat olmalarından korkar, SANA SIĞINIRIZ. şeytanların bizi cehenneme sürüklemelerinden, SANA SIĞINIRIZ.
    Cevapla
  • ALLAH dostu 1 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i mağfiret eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’e rahmet eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’e yardım eyle, zafer nasîb eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i muhâfaza eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i bir araya getir ve yekvücût eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i ıslah eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’in sıkıntılarını gider!
    Cevapla
  • Realist 3 ay önce Şikayet Et
    O kadar tarım ilacından sonra yiyen yesin
    Cevapla
  • Kadriye 6 ay önce Şikayet Et
    Mübarek meyve kabuğu tam bir şifa deposu. Bu haberden sonra meyvesi gözüme sanki üvey evlat gibi gelmeye başladı. :).
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarrufa sıkı takip: Uymayana yaptırım; hedef en az 100 milyar TL
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi sona erdi: Özel, görüşmenin detaylarını açıkladı