Kış aylarında obezite riskine dikkat! Beslenme alışkanlığınızı düzenleyin…

Soğuk kış akşamlarında artan besin tüketimi, obezite riskini beraberinde getirebilir. Uzmanlar, kalp hastalıkları, diyabet ve uyku apnesi gibi sağlık sorunlarının önlenmesi için beslenme alışkanlıklarında dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

Kış aylarında obezite riskine dikkat! Beslenme alışkanlığınızı düzenleyin…
Kış aylarında obezite riskine dikkat! Beslenme alışkanlığınızı düzenleyin…
GİRİŞ 29.11.2023 09:59 GÜNCELLEME 29.11.2023 09:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Uzmanlar, soğuk kış akşamlarında ailece gerçekleşen artan besin tüketiminin, obezite riskini artırabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Beslenme alışkanlıklarındaki bu değişikliklerin, insan sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratarak kalp hastalıkları, diyabet ve uyku apnesi gibi birçok hastalığa zemin hazırlayabileceğini ifade eden uzmanlar, obezitenin bu hastalıkların riskini artırdığına dikkat çekiyor.

Diyet yapanların uzak durması gereken 3 meyve… Diyetisyenlerden uyarı!Diyet yapanların uzak durması gereken 3 meyve… Diyetisyenlerden uyarı!

Tip 1 diyabet nedir, belirtileri nelerdir? Tip 1 diyabet geçer mi, tedavisi nedir?Tip 1 diyabet nedir, belirtileri nelerdir? Tip 1 diyabet geçer mi, tedavisi nedir?

Obezitenin sadece estetik bir sorun olmadığını, aynı zamanda ciddi sağlık sorunlarına neden olduğunu belirten uzmanlar, bu nedenle kış aylarında beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor. 

Sabah aç karnına kahve içmenin zararları: Aç karna kahve içmek faydalı mı, zararlı mı?Sabah aç karnına kahve içmenin zararları: Aç karna kahve içmek faydalı mı, zararlı mı?

Ailece Beslenme Alışkanlıkları ve Obezite Riski

Kış aylarında ailece artan besin tüketimi, obezite riskini tetikleyebilir.

Akşam saatlerinde besin alımının artması ve hareketsizlik, sağlıksız kilo artışına zemin hazırlayabilir.

Beslenme Düzeninde Yapılacak Değişiklikler

Kış aylarında düşük kalorili ve bağırsak hareketliliğini destekleyen sebzelerin tercih edilmesi öneriliyor.

Protein ağırlıklı beslenme, akşam yemeğindeki atakları azaltabilir ve daha doyurucu bir beslenmeyi sağlayabilir.

Yağ yakarak hızlı kilo vermenin sırrı: Az yiyor ama kilo veremiyor musunuz?Yağ yakarak hızlı kilo vermenin sırrı: Az yiyor ama kilo veremiyor musunuz?

Obezitenin Sağlık Riskleri ve Önlemler

Obezitenin artmasıyla beraber kalp hastalıkları, diyabet ve uyku apnesi gibi sağlık riskleri de artış gösterebilir.

Beslenme alışkanlıklarında yapılacak küçük dokunuşlar, bu riskleri azaltabilir.

Kış Aylarında Su Tüketimi ve Doğru İçecek Seçimi

Havaların soğuk olması su tüketimini azaltabilir. Bu nedenle, suyun yerine geçmeyen içeceklerle su alımına dikkat edilmeli.

Bitki çaylarıyla bağışıklık desteklenmeli ve su tüketimi ihmal edilmemeli.

Sağlıklı Atıştırmalıklar ve Besin Seçenekleri

Kış gecelerini ağır hamur işleri ve kızartmalarla geçirmek yerine, kestane, salep, közlenmiş patates gibi sağlıklı seçenekler tercih edilebilir.

Kuru yemişler ve kuru meyveler, beslenmede sağlıklı alternatifler sunabilir.

Suyun Önemi ve İçecek Seçimi

Havaların soğuk olması su tüketimini azaltabilir; ancak, suyun yerini çay ve kahvenin tutmadığı unutulmamalı.

Günde en az 2 litre su tüketimi, sağlıklı bir yaşam için önemlidir.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • fatih 4 ay önce Şikayet Et
    halen şu su tüketimi deyip duruyorlar. canınız ne istiyorsa onu yeyin ve susamadan su içmeyin. zarardan başka bi şey değildir. doğaya bakın. hayvanlar sürekli yedikleri halde ve hareket halinde oldukları halde bazen 1 hafta bile su içmezler. dünya kabul etti su susamadan laf olsun diye içilmez
    Cevapla
  • Osman 4 ay önce Şikayet Et
    Yazın ailecek beslendik ve eşimin sayesinde ikimiz de güzel kilolar aldık, geldik kışa. Ne olacak şimdi? ORTALIK KIŞ KIYAMET... NASIL VERECEGİZ BU KİLOLARI? Hatun duy sesimi tüm kilocuklarımızın sebebi sensin.(Allah senden razı olsun).
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi