Göze geldik demeyin dikkat edin! Göz hastalıkları uzmanı uyarıda bulundu!

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, gözde arpacık oluşumunu ve tedavi yöntemlerini tek tek açıkladı. Gözyaşı bezlerimizin enfeksiyon kapması sonucu görülen arpacık her yaşta ve her kişi de görülebiliyor. Peki arpacık belirtileri nelerdir, nasıl geçer?

Göze geldik demeyin dikkat edin! Göz hastalıkları uzmanı uyarıda bulundu!
Göze geldik demeyin dikkat edin! Göz hastalıkları uzmanı uyarıda bulundu!
GİRİŞ 03.01.2024 13:10 GÜNCELLEME 03.01.2024 13:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çıktığı kişide son derece rahatsız edici olan arpacık, ortalama 1 hafta sürede iyileşir fakat iyileşme sürecinde göz hijyenin sağlanması, doktor tarafından verilen damla ve pomatların düzenli kullanılması oldukça önem taşır. Eğer bu süreçte görmede bozukluk veya göz travması sonucu arpacık görüldüyse acilen uzmana başvurulması gerekir.

Göz altı morluklarına ışık hızında çözüm! Uzman göz doktorundan tavsiye…Göz altı morluklarına ışık hızında çözüm! Uzman göz doktorundan tavsiye…

GÖZDE ARPACIK BELİRTİLERİ

Gözde arpacık, sıkça karşılaşılan ve rahatsızlık yaratan bir durumdur. Arpacık, göz kapağında sivilce benzeri kızarıklık, kabarıklık, ağrı ve rahatsızlık hissi ile kendini gösterir. Genellikle birkaç gün ila bir hafta içinde kendiliğinden geçer, ancak bazen iyileşme süreci daha uzun sürebilir.

Göz kapağınız böyle görünüyorsa dikkat! Göz kapağı düşüklüğü olabilir…Göz kapağınız böyle görünüyorsa dikkat! Göz kapağı düşüklüğü olabilir…

ARPACIK TÜRLERİ VE OLUŞUM NEDENLERİ

Dış Arpacık (Dış Hordeolum): Kirpik dibindeki yağ bezinin enfekte olması sonucu ortaya çıkar. Göz kapağının dış kenarında kırmızı ve şiş bir yumru şeklinde belirir.

İç Arpacık (İç Hordeolum): Meibomian bezindeki enfeksiyondan kaynaklanır ve genellikle dış arpacıktan daha ağrılıdır. Göz kapağının iç kısmında oluşur.

Arpacıklar, göz kapağındaki yağ veya ter bezlerinin tıkanması ve bakteriyel enfeksiyon sonucunda ortaya çıkar. Kötü hijyen, blefarit (yağ bezlerinin tıkanması), stres veya yorgunluk gibi faktörler arpacık oluşumuna katkıda bulunabilir.

ARPACIK TEDAVİSİNE ALTERNATİF ÇÖZÜMLER!

Arpacık genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçer, ancak aşağıdaki tedavi ve önlemlerle iyileşme süreci hızlandırılabilir:

Sıcak Kompresler: Günde 3-4 kez 10-15 dakika boyunca temiz, ılık bir kompres uygulayarak drenajı ve iyileşmeyi destekleyebilirsiniz.

İyi Hijyen Sağlama: Etkilenen gözü nazikçe yıkayarak temiz tutun. Arpacık varken göz makyajı yapmaktan ve kontakt lens kullanmaktan kaçının.

Sıkmaktan Kaçının: Arpacığı sıkmaktan veya patlatmaktan kaçının, çünkü bu durumu daha da kötüleştirebilir.

Göz Kapağı Ovucuları: Blefarit durumunda veya arpacıklara eğilimliyseniz, doktorunuzun önerdiği göz kapağı ovucularını kullanabilirsiniz.

Göz Sağlığını Koruma: Son kullanma tarihi geçmiş veya kontamine olmuş göz ürünleri kullanmaktan kaçının. Eski makyaj malzemelerini düzenli olarak değiştirin ve göz makyajınızı paylaşmaktan kaçının.

Unutmayın, arpacıklar çoğu zaman uygun bakımla bir hafta içinde kendiliğinden geçer. Ancak, arpacık devam ederse, ağrılı hale gelirse veya görüşü etkilerse, mutlaka tıbbi yardım alınması önerilir.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    hepsi palavra, çay ağacı yağını 1 kere sürün 12 saat geçmeden arpacıktan eser kalmaz
    Cevapla
  • Gül 3 ay önce Şikayet Et
    Demlediğiniz siyah çay suyunu temiz bir pamukla gözlerinize bolca sürün, gözler için sağlıklı ve arpacığı geçiriyor.. annemden öğrenmiştim eski bilgi kendimde ve eşimde ne zaman denediysek olumlu sonuç aldık, her hangi bir yan etkisi yok.. isterseniz araştırın ve deneyin
    Cevapla
  • Hasim nedu 3 ay önce Şikayet Et
    göz nihayetinde buhar üzerinde açıp kapayarak nenik gibi bitki buharları
    Cevapla
DİĞER HABERLER
NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak Ukrayna duyurusu! Üyeliği resmen ilan ettiler!
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!