Yeni virüs en çok kalbi hedef alıyor! Yeni varyant virüsün belirtileri nelerdir?

Kış aylarının gelmesiyle birlikte hastalık oranları artış gösterirken, son günlerdeki vakaların özellikle Covid-19'un JN.1 varyantına işaret ettiği görülüyor. Sağlık uzmanları, grip vakalarına benzerlik gösteren bu varyantın özellikle kalbi daha çok etkilediğini belirtti. İşte, covid-19 varyantına ilişkin merak edilenler! Yeni varyant virüsün adı ne?

Yeni virüs en çok kalbi hedef alıyor! Yeni varyant virüsün belirtileri nelerdir?
Yeni virüs en çok kalbi hedef alıyor! Yeni varyant virüsün belirtileri nelerdir?
GİRİŞ 03.04.2024 16:25 GÜNCELLEME 03.04.2024 16:25
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

2019'un sonunda başlayan ve hala etkisini sürdüren Covid-19 salgını, yeni varyantlarıyla gündemde kalmaya devam ediyor. Uzmanlar, çocuklar ve yaşlılar arasında daha sık görülen hastalığa karşı kişisel tedbirlerin önemi hakkında uyarıda bulundu. JN.1 varyantı hakkında henüz net bulgular elde edilmiş değil. Ancak, enfeksiyon hastalıklarındaki artış ve dışarıdaki her 3 kişiden birinin öksürüyor olması pandemi sürecine geri mi dönülüyor düşüncesini beraberinde getirdi.

Eris virüsü nedir, öldürür mü? Covid-19’un yeni varyantı: Türkiye'de eris virüsü var mı?Eris virüsü nedir, öldürür mü? Covid-19’un yeni varyantı: Türkiye'de eris virüsü var mı?

Bağışıklığı güçlendirip, kalp ve damar sağlığına katkı sağlıyor! Sofranızdan eksik etmeyin!Bağışıklığı güçlendirip, kalp ve damar sağlığına katkı sağlıyor! Sofranızdan eksik etmeyin!

JN.1 VARYANTINA KARŞI DİKKAT!

Son dönemde ortaya çıkan "JN.1" adlı varyant, ABD, Çin, Japonya, İngiltere, Singapur, Endonezya ve Malezya gibi ülkelerde hızla yayılıyor. Bu ülkeler, yeni varyanta karşı önlemler almaya çalışırken, Dünya Sağlık Örgütü "JN.1" varyantını "dikkate alınması gereken bir varyant" olarak sınıflandırdı.

JN.1'in ne kadar değiştiği, bireyleri ne derece etkilediği ve kimlerde daha şiddetli geçtiği henüz belirsizliğini koruyor. Kış aylarıyla birlikte diğer enfeksiyon hastalıklarında da artış yaşanması, bu rahatsızlıkların belirtilerinin benzerlik taşımasına neden oluyor.

Varyantın ağır hastalıklara nasıl yol açtığını anlamak, aşıdan kaçmak için geliştirilen yöntemleri keşfetmek ve özellikle kalp tutulumu yaparak kalp krizi ve pıhtı atışı gibi durumlara yol açtığı gözlemleniyor. Çocukların bu varyanta yakalanma riski daha yüksekken, 65 yaş üstü bireyler için ise hayati tehlike arz edebilir.

COVİD-19 JN.1 VARYANT BELİRTİLERİ

  • Vücut ve kas ağrısı

  • Ateş ve daha az yaygın olarak titreme

  • Nefes darlığı

  • Tat ve koku kaybı

  • Kusma

  • İshal

  • Boğaz ağrısı

  • Burun tıkanıklığı, burun akıntısı

  • Öksürük

  • Halsizlik

  • Baş ağrısı

JN.1 varyantının kişide bıraktığı etki koronaviüsün diğer varyantlarında da olduğu gibi virüsün kendisinden ziyade bulaşan kişinin bağışıklık sistemi, kronik rahatsızlığının bulunup bulunmadığı gibi etkenlerle değişkenlik göstermektedir.

KİŞİSEL TEDBİRLERE ÖNCELİK VERİLMELİ!

JN.1'de orta yaşlı ve genç bireylerde ağır vakaların tanımlandığı belirtiliyor. Bu covid-19 varyantının en büyük ayırıcı özelliği diğer varyantlara göre kişinin vücudunda daha hızlı enfekte olması. Sağlık uzmanları, kişisel tedbirlerin uygulanmasının ve maske takmanın önemine vurgu yapıyor. Varyantın yayılım hızı dikkate alındığında, kalabalık ortamlara karşı dikkatli olunması ve toplumun sağlığını tehdit edecek unsurlardan kaçınılması gerekmektedir.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 16
  • Abidin 4 ay önce Şikayet Et
    Yahu bıktık şu yeni varyantlardan. Milleti korkutmayın. Grip virüsü her yıl kendi mutasyona uğramakta. Bunun için herkes bağışıklık sistemini güçlendirmeli. Aşıların etkisi arttıkça varyantlar uydurulacak. Artan kalp sorunları ve ani ölümlerin olacağını sağ duyulu bir çok hekim AŞI lamadan önce açıklamıştı. Onlardan ALLAH razı olsun.
    Cevapla
  • hasan hüseyin 4 ay önce Şikayet Et
    kovid 19 u kim neden niçin niye çıkarttı
    Cevapla
  • fakir 4 ay önce Şikayet Et
    Asıl kalbi hedef alan 3. ve 4. doz adı altında yapılan aşılar..
    Cevapla
  • Mustafa 4 ay önce Şikayet Et
    Belirtilere bak? Herşey? :))))
    Cevapla
  • Yakup 4 ay önce Şikayet Et
    Covid aşılarının zararları özellikle kalp krizi yaptığı cıktı meydana tabi bunu örtmek için yeni varyant yalanı herkes öğrendi gerçekleri yok yeni varyant kalbi hedef alıyormuş aklımızla dalga geçmeyin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Mehmet Şimşek duyurdu! 2020'den bu yana bir ilk! En düşük seviyeyi gördü
Paris'e karşı ayaklanma büyüyor: 4 kişi öldü...