Yeşil elma mı kırmızı elma mı daha faydalı? Yeşil elma kilo verdirir mi?

Her mevsimde tüketilebilen elma meyvesinin faydalarını öğrendiğinizde her gün tüketmeniz gerektiğine kanaat getireceksiniz. Günde 1 adet elma tüketmenin sizi pek çok hastalığa karşı daha dirençli hale getirdiğini biliyor muydunuz? Hangi renk elma daha faydalı?

Yeşil elma mı kırmızı elma mı daha faydalı? Yeşil elma kilo verdirir mi?
Yeşil elma mı kırmızı elma mı daha faydalı? Yeşil elma kilo verdirir mi?
GİRİŞ 07.05.2024 10:01 GÜNCELLEME 07.05.2024 10:01
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Olgun bir elma yaklaşık 60 kaloridir ve yüzde 85'i sudan oluşur. Peki, yeşil elma mı kırmızı elma mı daha faydalı diye hiç düşündünüz mü? Vücuttaki iltihabı azaltmasından astıma kadar pek çok alanda faydalı olan elma meyvesini gelin biraz daha yakından tanıyalım. İşte, yeşil elma mı kırmızı elma mı daha faydalı ve kırmızı ve yeşil elma arasındaki fark nedir, elmanın faydaları nelerdir sorularının yanıtları!

Muşmula diğer ismiyle Töngel meyvesinin faydaları: Muşmula çekirdeği nasıl yenir?Muşmula diğer ismiyle Töngel meyvesinin faydaları: Muşmula çekirdeği nasıl yenir?

Sandaloz sakızı faydaları nelerdir, nasıl kullanılır ? Sandaloz sakızı yan etkileri...Sandaloz sakızı faydaları nelerdir, nasıl kullanılır ? Sandaloz sakızı yan etkileri...

Kuşkonmaz faydaları nelerdir? Yabani kuşkonmaz nerede yetişir?Kuşkonmaz faydaları nelerdir? Yabani kuşkonmaz nerede yetişir?

GÜNDE 1 ADET ELMA YERSENİZ NE OLUR?

Kan Şekerini Dengeler

Elmanın yüksek lif içeriği, kan şekerini dengelemeye yardımcı olabilir. Yapılan araştırmalar, günde bir elma tüketmenin Tip 2 diyabet riskini azaltabileceğini göstermektedir.

Kolesterolü Düşürür

Elma, antioksidanlar ve lif içerir, bu da kolesterol düzeylerini kontrol altında tutmaya yardımcı olabilir. Çeşitli çalışmalar, düzenli elma tüketiminin toplam kolesterol düzeylerini düşürebileceğini ortaya koymaktadır.

Kan Basıncını Azaltır

Elma, içerdiği potasyum sayesinde kan basıncını düşürebilir. Potasyum, kan damarlarının genişlemesine yardımcı olarak tansiyonu kontrol altında tutar.

İltihabı Hafifletir

Elma, anti-inflamatuar özelliklere sahip quercetin gibi bileşenleri içerir. Bu sayede elma, vücuttaki iltihabı azaltabilir ve kronik hastalıklara karşı koruyucu olabilir.

Astıma Karşı Korur

Araştırmalar, elma tüketiminin astım gelişimine karşı koruma sağlayabileceğini göstermektedir. Genç yetişkinler üzerinde yapılan bir çalışma, elma ve benzeri meyvelerin astım riskini azaltabileceğini öne sürmektedir.

Mikrobiyomunuzu Güçlendirir

Elma, bağırsak sağlığı için faydalı olan lif ve probiyotikler içerir. Bu, vücuttaki mikrobiyomu güçlendirir ve sindirim sistemini destekler.

Tok Tutar

Elmadaki lif, sindirimi yavaşlatarak tokluk hissi sağlar. Bu özellik, kilo kontrolüne yardımcı olabilir ve uzun süreli tokluk hissi sunar.

Daha Uzun Yaşamanıza Yardımcı Olur

Araştırmalar, düzenli olarak elma tüketenlerin daha uzun yaşama olasılıklarının arttığını göstermektedir. Katılımcıların yaşam süreleri üzerinde olumlu bir etki olduğu belirlenmiştir.

Kalp Hastalığı Riskini Azaltır

Diyetinize elma eklemek, kalp hastalığı veya kanser riskinizi azaltabilir. Yapılan bir araştırmada, elma tüketenlerin kalp hastalığına yakalanma olasılığının azaldığı gözlemlenmiştir.

YEŞİL ELMA MI, KIRMIZI ELMA MI?

Yeşil elma ile kırmızı elma arasında tat anlamında belirgin farklar bulunmaktadır. Yeşil elma genellikle daha ekşi bir tat profiline sahiptir, diğer yandan kırmızı elma tatlı ve lezzetlidir. Her iki elma türü de sağlıklı bir diyetin önemli bir parçasıdır ve bireyin tercihlerine bağlı olarak seçilebilir.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 20
  • ASYA 1 ay önce Şikayet Et
    ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM YÜZLERCE BELKİ BİNLERCE MEYVA SEBZE TAHIL YARATMIŞ... Ben ise hala nankörlük ediyorum.. YALVARIYORUM ALLAHIM bizlere, İMAN EDİP TEVBE EDİP TESLİM OLMAYI NASİP ET. ALLAHIM bizlere ,,, akıl fikir basiret feraset fetanet hidayet kurtuluş nasip et. ALLAHIM bizlere MUTLULUK HUZUR SUKUNET ESENLİK FERAHLIK LEZZET AFİYET SAĞLIK SIHHAT ŞİFA KOLAYLIK NASİP ET...
    Cevapla
  • ALLAH dostu 1 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA
    Cevapla
  • Gülçin 1 ay önce Şikayet Et
    Amiiiiin
    Cevapla
  • MELEK 2 ay önce Şikayet Et
    Lak lak lak lak lak lak sonuç, Sonuç, SONUÇ, 30 000 ve daha fazlası, masum bebek çocuk ve masum insan katledildi ve sakat bırakıldı ve daha fazlası yerlerinden yurtlarından edildi Bunun hesabını kim verecek Bunun hesabını kim verecek Bunun hesabını kim verecek Bunun hesabını kim verecek Bunun hesabını kim verecek.????
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    ben diyorum kırmızı elma
    Cevapla
  • teyoemmi 2 ay önce Şikayet Et
    sorunun cevabı nerede? cevabı olmayan soru niye sotulur? bütün mesele dikkat çekmek mi? ah iş ahlakı ah!
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    Sonunu okurken demek kianlamamissin
    Cevapla
  • Nahit 2 ay önce Şikayet Et
    12 den isabet cevap yok konuya hakimiyet,ilgi,alaka yazıyorlar?!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Miçotakis: Türkiye ile ilişkilerde olumlu atmosfer devam ediyor
Fenerbahçe'den Fransa'da büyük zafer!