Doktorlar, değişim için bir arada!

Kendilerine “Değişim Grubu” adını vererek İstanbul Tabip Odası’nda değişimi hedefleyen doktorlar, Şişli’de bir araya geldi. Sağlık alanında faaliyet yürüten STK iş birliği yapan grup Dr. Ahmet Erçek’in öncülüğünde çalışmalarına başladı.

Doktorlar, değişim için bir arada!
Doktorlar, değişim için bir arada!
GİRİŞ 15.01.2024 18:53 GÜNCELLEME 15.01.2024 18:53

“Güçlü Oda, Güçlü Hekim” ve “Önce Hekim, Öncü Hekim” sloganlarıyla kendilerine “Değişim Grubu” adını veren doktorlar, İstanbul Tabip Odası’na değişimi getirmek için yola çıktı.

Grup, hekimlerin birikmiş sorunlarına ilaç olabilmek amacıyla İstanbul Tabip Odası’nda değişimi hedefliyor.

Tabip-Sen, Hekim-Sen, Hekim Hakları Derneği, Türkiye Sağlık STK’ları Platformu ve Cumhuriyetçi Hekimler Grubu gibi sendika ve STK’lar, Nisan ayında gerçekleştirilecek olan İstanbul Tabip Odası seçimleri için Şişli’de bir araya geldi. Toplantıya, sendika ve STK temsilcilerinin yanı sıra İstanbul’un çeşitli ilçelerinde görev yapan doktorlar katıldı. Haftalık düzenli olarak gerçekleştirilen toplantılarla güç birliğine giden doktorların tek bir hedefi var: Değişim!

"MESLEĞİMİZİN HAK ETTİĞİ İTİBARI YENİDEN KAZANMAK İÇİN..."

Toplantı detaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Adayı Dr. Ahmet Erçek, Değişim Grubu olarak İstanbul Tabip Odası’nın meslektaşlarının beklentilerini karşılayan gerçek bir meslek örgütü olduğunu hissedecekleri bir oda için çalıştıklarını söyledi. Ahmet Erçek şöyle konuştu:  “Odanın geldiği durumdan tüm hekimler gibi bizler de muzdaribiz. Ne yazık ki biriken sorunlar çözülmüyor. Biz daha çoğulcu ve katılımcı bir oda için geliyoruz. Mesleğimizin hak ettiği itibarı yeniden kazanması adına hekim örgütleriyle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ‘Güçlü Oda, Güçlü Hekim’ şiarıyla çıktığımız bu yolda tüm meslektaşlarımızı bu değişime, odamızı sahiplenmeye davet ediyorum.” 

SAĞLIKTA BİRİKEN SORUNLARI ÇÖZMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Cumhuriyetçi Hekimler Grubu 2. Başkanı Dr. Hikmet Çevik ise değişimin bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. Yönetim değişikliğinin hekimler tarafından açıklıkla istendiğinin altını çizen Hikmet Çevik, şunları söyledi: “İstanbul Tabip Odası seçimlerinde Cumhuriyetçi Hekimler olarak yönetimi değiştirmeye karar verdik ve bu süreçte Değişim Grubu’yla birlikte hareket edeceğiz. Hekimlik hayatını ve hekimlik ortamını daha iyi hale getirmek için bu değişim büyük önem arz ediyor. Sağlık ortamı önemli günlerden geçiyor. Şiddet, aşırı iş yükü, hepimizin, tüm sağlık çalışanlarının ortak sorunu. Biz bu değişimle birlikte tüm bu sorunları çözmeyi vaat ediyoruz. Şartlar artık oluştu ve bu sorunları çözmenin yolu da etkin bir Tabip Odası yönetimiyle mümkün. Bu nedenle biz de Cumhuriyetçi Hekimler olarak Değişim Grubu’nun bir parçası olacağız.”

"DERTLİ HEKİMLER OLARAK BİR ARADAYIZ"

Türkiye Sağlık STK’ları Platformu adına açıklamalarda bulunan Dr. Muhammet Atak da kadim bir meslek olan hekimlik için daha iyi neler yapılabileceğini konuşmak adına bir araya geldiklerini ifade etti. Meslekle alakalı birtakım sıkıntılar olduğunu hatırlatan Muhammet Atak, “Tüm bu sorunların çözümünde mesleğimizi temsil makamında olan STK’ların ve odaların, bu alanda daha aktif rol oynaması gerektiğine inanıyorum” dedi. Atak, “Biz de tam bu noktada dertli hekimler olarak bu yönde çalışma yapmayı kendimize hedef olarak belirledik. Değişim Grubu olarak hekimlerin daha iyi şartlarda ve daha insani koşullarda mesleklerini icra edebilmeleri için hangi kazanımlara ihtiyaç varsa onun için çaba göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

MANİFESTO İLAN EDİLECEK

Haftalık toplantılarını Şişli’de mutat olarak sürdüren Değişim Grubu, seçim manifestosunu, 4 Şubat 2024 Pazar günü yapacağı geniş katılımlı basın toplantısıyla kamuoyuna ilan edecek. 

Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı