Karahalile ne işe yarar? Karahalile faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?

Son dönemlerde giderek artan popülerliği sayesinde merak konusu olan karahalile bitkisi, sindirim sistemi dahil pek çok sağlık sorununa fayda sağlıyor. Peki, karahalile basur için nasıl kullanılır?

Karahalile ne işe yarar? Karahalile faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?
Karahalile ne işe yarar? Karahalile faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?
GİRİŞ 16.04.2024 09:13 GÜNCELLEME 16.04.2024 09:13
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İbn-i Sina’nın da doğal reçetelerinden biri olan karahalile bitkisi için el-Kanûn fî’t Tıbb adlı ansiklopedik kitabında: ağrıları geçirdiği, hafızayı güçlendirdiği, göz sağlığına iyi geldiği, stresi azalttığı ve daha nice sağlık problemlerine iyi geldiği belirtilmiştir. Vücutta asit üretimine bile iyi geldiği bilinen karahalile bitkisinin faydalarını gelin yakından tanıyalım!

Aspir çiçeği faydaları nelerdir, çayı nasıl yapılır? Aspir Türkiye'de nerede yetişir?Aspir çiçeği faydaları nelerdir, çayı nasıl yapılır? Aspir Türkiye'de nerede yetişir?

KARAHALİLE NE İŞE YARAR?

Zamanımızda pek bilinmeyen ancak sahip olduğu faydalarla dikkat çeken karahalile, helile (halile, helilec), doğanın cömertliğiyle birleşen Cennet ağaçlarından bir üründür. Bu Cennet iksiri, hikmet, rahmet ve şifanın kaynağı olarak Tıbb-ı Nebevî geleneğinde önemli bir yer tutar. Orta Doğu'dan Uzakdoğu ülkelerine kadar tanınan karahalile, siyah mücevher olarak adlandırılan şifalı bitki dünyasının nadir bulunan bir hazinesidir.

Dut kurusu faydaları nelerdir, çayı nasıl yapılır? Dut kurusu kaynatıp içmek…Dut kurusu faydaları nelerdir, çayı nasıl yapılır? Dut kurusu kaynatıp içmek…

5 saniye kuralı gerçek mi? Yere düşen yiyecekleri 5 saniye içinde yemek doğru mu?5 saniye kuralı gerçek mi? Yere düşen yiyecekleri 5 saniye içinde yemek doğru mu?

Karahalile, Doğu Hindistan, Malezya ve diğer Doğu Asya ülkelerinde yaygın olarak yetişir. Tarih boyunca şifalı özellikleriyle bilinmiş ve kullanılmıştır. İslâm tıp âlimleri, bu öğüt üzerine karahalile için araştırmalar yapmış ve çeşitli faydalarına ulaşmışlardır.

Karahalile, safra salgısını artırarak sindirim sistemini destekler, mide fonksiyonlarını düzenler ve atık maddelerin temizlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda hemoroit, safra kesesi fonksiyonları gibi sağlık sorunlarına da faydalıdır. Cilt sağlığını güzelleştirir, kalp çarpıntılarını sakinleştirir ve göz sağlığını destekler.

Asıl vitamini kabuğunda: Mandalinaların kabukları yenir mi, faydaları neler?Asıl vitamini kabuğunda: Mandalinaların kabukları yenir mi, faydaları neler?

KARAHALİLE FAYDALARI VE KULLANIM ALANLARI

Yüzyıllardır kullanılan karahalile bitkisinin tohumları atıştırmalık şeklinde tüketilebiliyor. Kavrulduğunda tadı badem veya fıstığı andıran karahalile bitkisinin tohumundan aynı zamanda yağ elde edilebilmektedir. Karahalile salamurada muhafaza edilebildiği gibi kızartılarak da tüketilebilmektedir

Ayurveda tıbbı için merkezi öneme sahip olan karahalile, kaynatılıp içilebileceği gibi balla karıştırılıp macun haline de getirilebilmektedir.

Kara Halile otu, doğal antiinflamatuar, antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir, bu da onu çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde etkili kılar.

Bağışıklık Sistemini Destekler!

Kara Halile otu, antiviral özelliği sayesinde vücudu çeşitli virüs ve bakterilere karşı korur, bağışıklık sistemini güçlendirir.

Mide Sağlığına Katkıda Bulunur!

Mideyi koruma özelliği ile bilinen Kara Halile, midedeki yaraların iyileşmesine katkı sağlar, sindirim sisteminin dengelenmesine yardımcı olur.

Cilt ve Saç Sağlığını Korur!

Cilt sağlığını iyileştirir, cilde canlılık kazandırır. Ayrıca, saç sağlığını destekler ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur.

Karaciğer Dostudur!

Karaciğeri korur ve sağlıklı çalışmasını destekler, toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Sindirim Sistemi ve Helicobacter Pylori!

Sindirimi kolaylaştırarak hazımsızlığı önler, midede Helicobacter Pylori oluşumunu engeller.

Kaşıntı ve Alerji Önleyici!

Kaşıntı ve alerjilere karşı etkilidir, ciltte rahatlama sağlar.

Stres Azaltıcı!

Stresi önlemede etkilidir, kan akışını düzenler ve kalp sağlığını korur, kalp çarpıntısını engeller.

Kanamayı Durdurucu ve Bağırsak Temizleyici!

Kanamayı durdurucu özelliği sayesinde dışkıda kan görülmesi durumunda kullanılır, bağırsakları temizler.

Ağız Sağlığı ve Diyabet Kontrolü!

Ağız içi yaralarını önler, diş eti kanamasını engeller, diş çürüklerini azaltır. Ayrıca, diyabet hastalarında kan şekerini düşürmeye yardımcı olur.

İdrar Yolu Sağlığı ve Ağrı Kesici!

İdrar yolu enfeksiyonlarına karşı etkilidir, ağrılı idrar yapma durumlarını hafifletir.

Solunum Yolu Rahatsızlıkları ve Vajinal Sağlık!

Astım, kronik öksürük gibi solunum yolu rahatsızlıklarının tedavisine yardımcı olur. Ayrıca, vajinal akıntıyı önlemede kullanılır.

Ateş Düşürücü ve Detoksifikasyon!

Yüksek ateşi düşürmede etkilidir, vücuttaki toksinlerin ve ödemin atılmasına yardımcı olur.

KARAHALİLE YAN ETKİLERİ VE ZARARLARI

Uzun süreli kullanımın güvenliği net olmamakla birlikte, özellikle kan şekerini düşürebileceği düşünüldüğünden, diyabet hastalarının doktorlarına danışması önerilir.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Alim 3 hafta önce Şikayet Et
    Arkadaşlar, KURANI KERİMDEKİ AYETLERE GÖRE, RABBİMİZ İMANSIZ KAFİR KATİL MÜŞRİK MÜNAFIK FASIK ZALİM ZORBA BOZGUNCU FİTNE FESAT İNSANLARI TEVBE EDİP TESLİM OLUP KURANI KERİME GÖRE YAŞAMAZLARSA cehenneme göndereceğini söylüyor. Herkes paçasını kurtarmaya baksın..
    Cevapla
  • Muhsin 3 hafta önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM, biz SENDEN RAZIYIZ. SENDE BİZDEN RAZI OL RABBİM. YALVARIYORUM ALLAHIM, bizden RAZI OL.
    Cevapla
  • Muhsin 1 ay önce Şikayet Et
    bize, ALLAH YETER onun için KURANI KERİMDE, NE DENİYORSA, O , sakın, KURANI KERİMDEN sapmayın, cennete gitmek ve ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN RIZASINI KAZANMAK İÇİN HER ŞEY KURANI KERİMDE VAR.
    Cevapla
  • Osman 3 ay önce Şikayet Et
    İlk defa duyuyorum. Mübarek çörek otundan sonra her derde şifa.
    Cevapla
  • Yakup 3 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM Şeriat isteriz. ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ. ALLAHIN RIZASINI, HOŞNUTLUĞUNU, SEVGİSİNİ VE DOSTLUĞUNU KAZANMAK İSTERİZ. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA KAVUŞMAK İSTERİZ... ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN DOSTLUĞUNU KAZANMAK İSTERİZ. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN HUZURUNDA OLMAK İSTERİZ.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!