Kırmızı, siyah ve beyaz turpun faydaları nelerdir? Kırmızı turp hangi hastalıklara iyi gelir?

C vitamini açısından oldukça zengin olan turp, antioksidan özellikleri sayesinde yaşlanmayı da önler. Peki, hangi turp çeşidi daha faydalı? Siyah, beyaz ve kırmızı turpun faydaları nelerdir, nelere iyi gelir?

Kırmızı, siyah ve beyaz turpun faydaları nelerdir? Kırmızı turp hangi hastalıklara iyi gelir?
Kırmızı, siyah ve beyaz turpun faydaları nelerdir? Kırmızı turp hangi hastalıklara iyi gelir?
GİRİŞ 23.04.2024 22:41 GÜNCELLEME 23.04.2024 22:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Birçok renkte farklı çeşitleri bulunan turp, sofraları lezzetiyle süslediği gibi sağlığa da pek çok faydayı beraberinde getiriyor. Müthiş bir ağrı kesici olmasının yanı sıra bağışıklık sistemini de kuvvetlendiren turpun renklerine göre faydalarını gelin yakından inceleyelim!

Bu su bağırsakları aktif çalıştıracak! Her sabah aç karnına 1 bardak ceviz suyu...Bu su bağırsakları aktif çalıştıracak! Her sabah aç karnına 1 bardak ceviz suyu...

Mucizevi besin narın bilinmeyen faydaları! Kırmızı nar suyunun faydaları...Mucizevi besin narın bilinmeyen faydaları! Kırmızı nar suyunun faydaları...

BEYAZ TURPUN FAYDALARI: "ALABAŞ" VE "JAPON TURPU"

Ağrı Giderici:

Beyaz turp, romatizma kaynaklı ağrılara karşı etkili bir ağrı giderici olarak bilinir.

Kanseri Engeller:

Antioksidanlar açısından zengin olan beyaz turp, mide kanseri dahil birçok kanser türünde kötü hücrelerin gelişmesini engeller.

Bamya tohumunun faydaları: Kuru bamya tohumu nasıl kullanılır? Dizler için bamya tohumu...Bamya tohumunun faydaları: Kuru bamya tohumu nasıl kullanılır? Dizler için bamya tohumu...

Eklem Romatizması ve Kalp Sağlığına Faydalıdır:

Bilimsel çalışmalar, beyaz turpun iltihaplanmayı azalttığını, eklem romatizmasına ve kalp sağlığına olumlu etki sağladığını göstermiştir.

Karaciğer Sağlığını Destekler:

Beyaz turp, karaciğer sağlığı için faydalı olan sülfür içerir ve karaciğerle ilgili rahatsızlıklara karşı koruma sağlar.

KIRMIZI TURPUN FAYDALARI:

Soğuk Algınlığına Karşı Korur:

C vitamini bakımından zengin olan kırmızı turp, soğuk algınlığına karşı koruyucu bir etki sunar.

Cilt Sağlığını Destekler:

Antioksidanlar ve vitaminler içeren kırmızı turp, cildin kuruluğunu önler, sivilce ve kızarıklıkla mücadelede yardımcı olur.

Kekik suyu faydaları nelerdir, nasıl tüketilir? Damıtılmış kekik suyu nasıl yapılır?Kekik suyu faydaları nelerdir, nasıl tüketilir? Damıtılmış kekik suyu nasıl yapılır?

Sindirim Sistemine Katkı Sağlar:

Kırmızı turp, mide ve bağırsak sağlığını destekleyerek sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.

Kolesterolü Dengeleyici Etki:

Lif içeriği ve özel bileşenleri sayesinde kolesterolü dengeleyici etki gösterir.

SİYAH TURPUN FAYDALARI:

Karaciğer Sağlığını Destekler:

Siyah turp, karaciğerde meydana gelen hasarların azalmasına yardımcı olur.

Bronşit ve Öksürüğe İyi Gelir:

Doğal bir öksürük şurubu olarak kullanılabilen siyah turp, bronşit ve öksürük gibi solunum yolu rahatsızlıklarına karşı etkilidir.

Kolesterolü Dengeleyici Etki:

Kolesterol sorunu yaşayanlar için siyah turp, kolesterolün dengelenmesine yardımcı olabilir.

Sindirim Sistemini Korur:

Sindirim sisteminde sıkıntı yaşayanlar için siyah turp, sindirim sisteminin korunmasına ve düzenli işleyişine destek olabilir.

Turp, sahip olduğu farklı çeşitler ve özel bileşenler sayesinde vücudu birçok açıdan olumlu etkiler. Her bir çeşidi, sağlık üzerinde benzersiz faydalar sunarak doğanın şifalı bir hediyesi olmaya devam eder.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • Cemil 1 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET ALLAHIM şeytanların yanımızda bulunmasından, SANA SIĞINIRIZ. şeytanların şerrinden, SANA SIĞINIRIZ. şeytanların bizlere musallat olmalarından korkar, SANA SIĞINIRIZ. şeytanların bizi cehenneme sürüklemelerinden, SANA SIĞINIRIZ.
    Cevapla
  • TFF ayşe acay 1 gün önce Şikayet Et
    Amin amin amin
    Cevapla
  • Beytullah 2 ay önce Şikayet Et
    Doğanın hediyesi değil Allah'ın hediyesi
    Cevapla
  • ALLAH dostu 1 ay önce Şikayet Et
    Hay ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH HAY ALLAH
    Cevapla
  • Baran 2 ay önce Şikayet Et
    Alaskada yok ama
    Cevapla
  • Kadir 2 ay önce Şikayet Et
    Atalarımız boşa dememişler turp yemezsende yılda bir sefer tarlasında geç diye
    Cevapla
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    Turpun faydalarını anlatan bu yazı bir araştırmaya mı dayanıyor? Böyle bir araştırma varsa kaynağını belirtebilir misiniz?
    Cevapla
  • Kūrşat 2 ay önce Şikayet Et
    Boşuna dememisler turp ye turp gibi ol diye....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi
AK Parti'de reform adımları