Kendisine karşı alerjisi var! Oto-alerji nedir?

Kuruyup çatlayan ve tahriş olan derisi için hastaneye başvuran genç kız, kendi vücuduna karşı alerjisi olduğunu öğrendi. İlk başta ciddi bir güneş yanığı sanılan vaka, daha karmaşık bir hal aldı.

Kendisine karşı alerjisi var! Oto-alerji nedir?
Kendisine karşı alerjisi var! Oto-alerji nedir?
GİRİŞ 13.02.2024 14:25 GÜNCELLEME 13.02.2024 14:27
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Avustralya'da yaşayan 11 yaşındaki Summah Williams adlı genç kız, kendi vücut sıvılarına karşı geliştirdiği alerji nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Kız çocuğunun gözyaşları ve teri, derisinde acı ve tahrişe yol açmıştı. 2022'nin sonunda başlayan rahatsızlık, önce dikkate alınmamıştı fakat belirtiler artmaya acil müdahale gerekti.

Çörek otu ve çörek otu yağının faydaları nelerdir? Kur’an’da çörek otunun faydaları…Çörek otu ve çörek otu yağının faydaları nelerdir? Kur’an’da çörek otunun faydaları…

Boyun fıtığı ağrısı nereye vurur, boyun fıtığı nasıl geçer? İlerlemiş boyun fıtığı belirtileri nelerdir? Boyun fıtığı ağrısı nereye vurur, boyun fıtığı nasıl geçer? İlerlemiş boyun fıtığı belirtileri nelerdir?

EGZAMA TEŞHİSİ KONULMUŞTU!

Summah'ın annesi, kızının normalde sağlıklı bir çocuk olduğunu, ancak sıcaktan titrediğini ve sürekli kaşındığını fark etti. Hastaneye başvurduklarında, kızları stafilokok enfeksiyonu geçiriyordu ve antibiyotik kullanımı sonrasında derisinin döküldüğü bir durumla karşılaştılar. Egzama teşhisi konulan Summah, kendi gözyaşları ve terinin bu egzamayı tetiklediği bir tür alerji geliştirmişti.

Yeşil elma mı kırmızı elma mı daha faydalı? Yeşil elma kırmızı elma arasındaki fark...Yeşil elma mı kırmızı elma mı daha faydalı? Yeşil elma kırmızı elma arasındaki fark...

ŞU ANDA TAM TEDAVİSİ YOK!

Avustralya Egzama Derneği, egzamanın çocukların yüzde 30'unu ve yetişkinlerin yüzde 10'unu etkileyen bir rahatsızlık olduğunu belirtiyor. Ancak egzama, sedef hastalığı ve dermatitin şu anda tam anlamıyla tedavi edilemez bir hastalık olduğu için semptomları kontrol altında tutmak önem taşıyor.

Bu gizli "oto-alerji" sürecinin anemi, böbrek ve tiroid hastalıklarında da etkili olabileceği açıklandı. Vücudun normalde kendini tanıyabilme mekanizmalarının bozulması, otoimmün hastalıklara ve vücut içindeki çeşitli sancılı süreçlere yol açabiliyor.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • TEMİZLİK 2 ay önce Şikayet Et
    Yok ya temiz olacak sadece fazla duş alacak belki günde iki defa olabilir. Terlediğinde ve farklı bir sey olduğunda vücuda bulaştırmadan hemen teri farklı sıvı varsa çamaşır suyu vb şeyleri temizleyecek.
    Cevapla
  • Osman 2 ay önce Şikayet Et
    Bende de geçmeyen egzama var. Acaba ben de kendi kendimi mi hasta ediyorum. Öyleyse çaresi de yok... Hadi bakalım aklımda deli sorular.;)
    Cevapla
  • fakirullah 2 ay önce Şikayet Et
    kendini terkmi edecek şimdi çok enteresan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'den İsrail'e Suudi Arabistan uyarısı
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar