Az tüketildiğinde eklem ağrıları artıyor! Kış aylarında öncelik verin…

İnsan sağlığı için hayati önem taşıyan su tüketimi, Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Betül Yurdakul tarafından yapılan uyarılarla vurgulandı. Kış aylarında su tüketimindeki azalmanın insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri ve suyun sağlık için faydaları konusunda önemli bilgiler verildi.

Az tüketildiğinde eklem ağrıları artıyor! Kış aylarında öncelik verin…
Az tüketildiğinde eklem ağrıları artıyor! Kış aylarında öncelik verin…
GİRİŞ 05.03.2024 09:16 GÜNCELLEME 05.03.2024 09:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Betül Yurdakul'un uyarılarına göre, su tüketimi insan sağlığı için hayati önem taşıyor. Yetersiz su içmenin eklem ağrılarından cilt sağlığına, sindirim sorunlarından beyin fonksiyonlarına kadar birçok olumsuz etkisi bulunuyor. Özellikle kış aylarında su tüketimine daha fazla dikkat edilmesi gerektiği vurgulanıyor. Peki, yeterli su içmezsek ne olur?

Çabuk yorulma ve halsizlik varsa dikkat! Kardiyoloji Uzmanından uyarı geldi!Çabuk yorulma ve halsizlik varsa dikkat! Kardiyoloji Uzmanından uyarı geldi!

EKLEM SAĞLIĞI VE SU TÜKETİMİ

Diyetisyen Betül Yurdakul'a göre, su tüketimi eklem sağlığı için kritik öneme sahip. Yeterince su içilmemesi eklem kayganlığını azaltabilir, bu da eklem ağrılarına ve bozukluklara yol açabilir. Su içmek, eklem ağrılarını hafifletmenin en basit yoludur.

Kulak kristalleri oynaması belirtileri nelerdir? Kulak kristallerinin oynamasına ne iyi gelir?Kulak kristalleri oynaması belirtileri nelerdir? Kulak kristallerinin oynamasına ne iyi gelir?

Metabolizma hızlandırıcı ve kanser önleyici meyve: Cennet hurması faydaları, vitaminleri!Metabolizma hızlandırıcı ve kanser önleyici meyve: Cennet hurması faydaları, vitaminleri!

SİNDİRİM SİSTEMİ VE SU TÜKETİMİ

Yetersiz su tüketiminin sindirim sistemi üzerindeki etkileri üzerinde duran Yurdakul, suyun sindirim sistemi için önemini vurguluyor. Yeterli su içmek, reflüden kabızlığa kadar birçok sindirim sorununu önlemeye yardımcı olabilir.

İç kanama belirtileri nelerdir, neden olur? İç kanamalarda ilk yardım nasıl yapılır?İç kanama belirtileri nelerdir, neden olur? İç kanamalarda ilk yardım nasıl yapılır?

Gece acıkınca yenilecek yemekler nelerdir? Kilo aldırmayan gece atıştırmalıkları...Gece acıkınca yenilecek yemekler nelerdir? Kilo aldırmayan gece atıştırmalıkları...

BEYİN VE SU TÜKETİMİ

Diyetisyen Betül Yurdakul'a göre, su tüketimi beyin sağlığı için kritik öneme sahip. Beynimizin büyük bir kısmı sudan oluştuğu için yeterli su tüketimi, zihinsel faaliyetlerin düzenli ve sağlıklı bir şekilde devam etmesini sağlar.

CİLT SAĞLIĞI VE SU TÜKETİMİ

Su tüketiminin cilt sağlığı üzerindeki etkilerini ele alan Yurdakul, yeterli su içmenin cildin nem dengesini koruduğunu ve çeşitli cilt problemlerini önlediğini belirtiyor.

BÖBREK SAĞLIĞI VE SU TÜKETİMİ

Böbrek sağlığı ile su tüketimi arasındaki ilişkiye dikkat çeken Yurdakul, yeterli su içmenin böbrek taşı oluşumunu önlediğini ve böbreklerin sağlıklı bir şekilde çalışmasını desteklediğini vurguluyor.

HAMİLELİK VE SU TÜKETİMİ

Hamilelik döneminde su tüketiminin önemine değinen Yurdakul, anne adaylarının ve bebeklerin sağlığı için yeterli su içmenin hayati önem taşıdığını vurguluyor.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Deprem 1 ay önce Şikayet Et
    Kıșın nerdeyse su içmediğim gűnler oluyor. Tabiki tuzlu falan yiyince içiyorum. Çok șükür sağlıklıyım.
    Cevapla
  • Osman 1 ay önce Şikayet Et
    Kısaca SU HAYATTIR. Benim de 2 gündür sol el ve ayağımda uyuşma ve karıncalanma vardı. Korkuyla bu sabah acile gittim kalp ve damar kontrollerim yapıldı, şükür bir şey yok dendi. Suyu da genelde az içtiğimi düşününce, sizin haberinizden sonra günlük su tüketimimi artırmaya karar verdim. Teşekkürler Haber7, teşekkürler Sn. Editör BNÖ
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı