Kilo aldıran iştah açan yiyecekler! Midenizi delik zannettirecek 4 iştah açıcı besin!

Bazen o kadar fazla acıkırız ki ne yesek doymayacağımız hissi ile baş başa kalırız. İştahımızı kontrol edemediğimiz durumlarda mevcut kapasitemizden daha fazla yeriz ve yedikçe yiyesimiz gelir. İşte, kilo aldıran ve iştah açan yiyecekler!

Kilo aldıran iştah açan yiyecekler! Midenizi delik zannettirecek 4 iştah açıcı besin!
Kilo aldıran iştah açan yiyecekler! Midenizi delik zannettirecek 4 iştah açıcı besin!
GİRİŞ 11.03.2024 09:45 GÜNCELLEME 11.03.2024 09:45
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yemek yeme isteğini kontrol etmek, bazen oldukça zorlu bir mücadele haline gelebilir. Bir türlü kapanmak bilmeyen iştah ile mücadele ederken midenizin delik olduğunu düşünebilirsiniz. Peki, neden yedikçe acıkmaya devam ediyorsunuz hiç düşündünüz mü? Aslında sebebi çok basit. Bazı besinlerin sizi daha fazla aç hissetmenize neden olabileceğini biliyor muydunuz? İştahı deli gibi açan ve yedikçe acıktıran bu 4 besini tanıyarak, sağlıklı beslenmeye adım atabilir ve açlık hissinizi kontrol altına alabilirsiniz.

30 Gün oruç tutmanın bilimsel faydaları nedir? Oruç tutmanın vücuda 10 maddede faydası 30 Gün oruç tutmanın bilimsel faydaları nedir? Oruç tutmanın vücuda 10 maddede faydası

1. Pirinç Pilavı: Hızlı Kan Şekeri Dalgalanmaları

Glisemik indeksi yüksek olan pirinç pilavı, kan şekerini hızla yükseltip ardından hızla düşürerek sizi daha fazla aç hissettirebilir. Bu durum, yemek yeseniz bile sürekli aç hissetmenize neden olabilir. Daha uzun süre tok kalmak için tam tahıllı ekmek gibi kompleks karbonhidratları tercih edebilirsiniz.

Cennet hurması nasıl yenir? Cennet hurması faydaları, vitaminleri nelerdir? Cennet hurması cilde faydalarıCennet hurması nasıl yenir? Cennet hurması faydaları, vitaminleri nelerdir? Cennet hurması cilde faydaları

Hünnap meyvesinin faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir? Hünnap meyvesi nerede yetişir?Hünnap meyvesinin faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir? Hünnap meyvesi nerede yetişir?

2. Beyaz Ekmek: Basit Karbonhidrat Fırtınası

Beyaz ekmek gibi basit karbonhidrat içeren besinler, hızlı bir şekilde tükenen enerji sağlar ve bu da daha çabuk acıkmanıza neden olur. Uzun süre tok kalmak için beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmek gibi kompleks karbonhidratları tercih edebilirsiniz.

Besinlerin küflü kısmını keserek yemek zararsız mı? Küflü bir şey yedikten sonra ne yapılmalı?Besinlerin küflü kısmını keserek yemek zararsız mı? Küflü bir şey yedikten sonra ne yapılmalı?

3. Meyve Suyu: Şeker Yükü

Meyve suyu içmek için bir bardak suyu sıkmak için 4-5 adet meyve kullanılır, ancak bu miktarda meyveyi bir oturuşta tüketemeyiz. Meyve suyu, meyvenin sadece şekerini içerirken, lif ve diğer faydalı öğeleri atlar. Yüksek şeker içeriği sizi çabuk aç hissettirebilir. Meyveyi taze ve doğal haliyle tüketmek daha sağlıklı bir seçenektir.

4. Beyaz Çikolata: Kakao Eksikliği ve Şeker Bombası

Beyaz çikolatanın içeriğinde kakao yerine kakao yağı ve şeker bulunur. Bu, sizi tok tutma özelliğini kaybetmesinin yanı sıra, aksine sizi daha fazla yeme isteğiyle baş başa bırakabilir. Çikolatanın sağlıklı etkilerinden yararlanmak için daha çok kakao içeren bitter çikolataları tercih edebilirsiniz.

Bu besinleri tanıyarak, daha bilinçli bir şekilde beslenebilir ve sürekli açlık hissinin önüne geçebilirsiniz.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • DAVUT 2 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i mağfiret eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’e rahmet eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’e yardım eyle, zafer nasîb eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i muhâfaza eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i bir araya getir ve yekvücût eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i ıslah eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’in sıkıntılarını gider!
    Cevapla
  • Alim 2 ay önce Şikayet Et
    Beğendin mi yaptığını, HAMAS ... sizler nasıl MÜCAHİDSİNİZ, sizin yüzünüzden binlerce masum bebek çocuk ve masum insan katledildi ve sakat bırakıldı ve yerinden yurdundan edildi.. Böyle MÜCAHİDLiKMİ OLUR.???
    Cevapla
  • DAVUT 2 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN ADALETİNİ İSTERİZ ALLAHIN RAHMETİNİ BEREKETİNİ RIZASINI SEVGİSİNİ HOŞNUTLUĞUNU ve DOSTLUĞUNU KAZANMAK İSTERİZ ALLAHIN HUZURUNDA OLMAK İSTERİZ ALLAHA KAVUŞMAK İSTERİZ
    Cevapla
  • Alim 2 ay önce Şikayet Et
    ALLAHIM, bütün dünyada devlet başkanlarına ve yöneticilere ve askeri komutanlara ve bütün insanlığa,,,, iman, tevbe, teslimiyet, basiret, feraset, fetanet, ahlak, iffet, haya, namus, merhamet, sadakat, sabır, şükür, Takva, Cihad, hidayet, kurtuluş, mutluluk, huzur, Sukunet, esenlik, ferahlık bereket, lezzet afiyet sağlık sıhhat şifa kolaylık rahatlık iyilik güzellik nasip et. AMİN
    Cevapla
  • Kadriye 2 ay önce Şikayet Et
    Açlık dürtüsünü harekete geçiren en büyük etken şekerdir. En kötüsü de vücuda şekeri çok zaman paketli gıdalarla alıyoruz. Bunların çoğunda da şeker yerine glikoz kullanılıyor. Gıda koruyucu maddeleri de düşünürsek; hem insülin çıtamızı yükseltiyor hem de karaciğere bombardıman yapıyoruz. Sonuç; obezite, şeker/tansiyon, kalp/damar hastalıkları olarak geri dönüyor. Doğaldan kopmamalıyız..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'de Güvenlik Kabinesi karıştı: Aşırı sağcı Ben-Gvir'e yumruklu saldırı
AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi!