Geçmek bilmeyen baş ağrısına ne iyi gelir? Evde baş ağrısına ne iyi gelir, baş ağrısı nasıl geçer?

Gencinden yaşlısına herkesin zaman zaman yaşadığı baş ağrısı problemi hayat konforunu en aza indiriyor. İşte, evde baş ağrısına ne iyi gelir, geçmeyen zonklayıcı baş ağrısı nasıl geçer? Baş ağrısını anında kesen yöntem!

Geçmek bilmeyen baş ağrısına ne iyi gelir? Evde baş ağrısına ne iyi gelir, baş ağrısı nasıl geçer?
Geçmek bilmeyen baş ağrısına ne iyi gelir? Evde baş ağrısına ne iyi gelir, baş ağrısı nasıl geçer?
GİRİŞ 13.03.2024 10:20 GÜNCELLEME 13.03.2024 10:20
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Şakak, alın, göz kenarları, kulak ve ense arkasındaki sinirlerin sıkışması sonucu yaşanan baş ağrısı, kimi zaman migrene çeviriyor ve bizlerin hayatlarını oldukça olumsuz yönde etkiliyor. Peki, ağrı kesici kullanmadan baş ağrısının doğal çözümü nedir, baş ağrısını anında kesen yöntem nedir? İşte, evde baş ağrısına iyi gelen besinler!

Gece ayak yanmasına ne iyi gelir, ayak altı yanması hangi hastalığın belirtisidir? Ayakaltı yanması nasıl geçer?Gece ayak yanmasına ne iyi gelir, ayak altı yanması hangi hastalığın belirtisidir? Ayakaltı yanması nasıl geçer?

BAŞ AĞRISINA DOĞAL ÇÖZÜM!

Gün içerisinde yeterli su tüketmemek, yorgunluk ve stres vücudun belirli bölgelerinde sinyallere sebep oluyor. Bunlardan bir tanesi de baş ağrısı. Tekrar eden baş ağrılarında sık kullanılması tercih edilmeyen ağrı kesiciler yerine alternatif doğal çözüm yöntemleri olduğunu biliyor muydunuz? İşte, baş ağrısına iyi gelen o besinler!

Dut kurusu faydaları nelerdir, çayı nasıl yapılır? Beyaz dut kurusu kaynatıp içmek…Dut kurusu faydaları nelerdir, çayı nasıl yapılır? Beyaz dut kurusu kaynatıp içmek…

AVOKADO: MİGRENLE MÜCADELEDE DOĞAL BİR MÜTTEFİK

Migrenle savaşmak için etkili bir besin kaynağı olan avokado, antioksidanlar açısından zengin içeriğiyle dikkat çeker. Lutein ve zeaksantin, şiddetli baş ağrılarına karşı etkili bir destek sunar.

Isırgan otu çayı faydaları! Taze ve kuru ısırgan otu nasıl kullanılır?Isırgan otu çayı faydaları! Taze ve kuru ısırgan otu nasıl kullanılır?

Rokanın cilde faydaları nelerdir? Her gün roka yenir mi?Rokanın cilde faydaları nelerdir? Her gün roka yenir mi?

İNCİR: İLTİHAP AZALTICI VE POTASYUM DEPOSU

Baş ağrılarını hafifletmede etkili olan incir, potasyum açısından zengin bir içeriğe sahiptir. Gün içinde yeterli miktarda incir tüketmek, migren ağrılarına karşı önemli bir koruma sağlar.

SOMON: OMEGA-3 VE B-2 VİTAMİNİNİN GÜCÜ

Omega-3 yağ asitleri ve vitamin B-2 içeren somon, sık baş ağrısı çekenler için mucizevi bir besindir. Aynı zamanda vücuttaki iltihabı azaltarak ağrıları dindirir.

TATLI PATATES: LEZZETİN ÖTESİNDE MİGRENLE SAVAŞ

Tatlı patates, C vitamini, B1 vitamini ve potasyum bakımından zengin bir besindir. Şiddetli migren ağrılarıyla mücadelede rol oynayarak, ağrıyı azaltır ve sakinleştirir.

SU: KAN DOLAŞIMINI ARTIRARAK AĞRILARI HAFİFLETME

Su içmek, kan dolaşımını artırabilir ve daralmış kan damarlarını genişleterek baş ağrılarını hafifletmeye yardımcı olabilir.

KARPUZ: SU İÇERİĞİYLE BAŞ AĞRILARINA SON

Su kaybı, baş ağrılarının yaygın bir nedenidir. Karpuz, yüksek su içeriğiyle su kaybını engellemenin yanı sıra potasyum ve magnezyum gibi mineralleri içerir.

HAVUÇ VE KEREVİZ: SU İHTİYACINI KARŞILAYAN BESİNLER

Havuç ve kereviz gibi su ihtiyacını karşılayan besinleri tüketmek, baş ağrıları için önemlidir. Dehidrasyonun önde gelen nedenlerinden biri olan su kaybını önleyerek ağrılara karşı koruma sağlar.

KİNOA: BAĞRI KESİCİ ETKİSİYLE ÖNE ÇIKAN BESİN

Riboflavin, magnezyum ve demir içeren kinoa, migrenle mücadelede önemli bir destek sunar.

YOĞURT: RİBOFLAVİN İLE MİGRENE KARŞI KORUMA

Riboflavin içeren yoğurt, migrenle korunmada önemli bir rol oynar. Günlük beslenme rutininize ekleyerek ağrısız günler geçirmenize yardımcı olabilir.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • ZEKERİYA 1 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM HAMD ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA MASSUSTUR. ALLAH RAHMANDIR. RAHİMDİR. DİN GÜNÜNÜN SAHİBİDİR. ALLAHIM ANCAK SANA KULLUK EDER VE YALNIZ SENDEN MEDET UMARIZ. ALLAHIM BİZLERE KENDİ DOĞRU YOLUNU GÖSTER. KENDİLERİNE LUTUF ve İKRAMDA BULUNDUKLARININ YOLUNU GÖSTER... ŞAŞIRMIŞLARIN ve SAPITMIŞLARIN YOLUNU DEĞİL. AMİN.
    Cevapla
  • yaaa 1 ay önce Şikayet Et
    hakikaten migreni olanlar fıtri tedavi yöntemleri ni paylaşsa güzel olur benimki ağır oluyor istifra ediyorum hayat azap oluyor hastalığı veren c.hak inşallah şifasını da vermiştir
    Cevapla
  • Osman 1 ay önce Şikayet Et
    Baş ağrısıyla mücadelede çok mecbur kalmadıkça ilaç kullanmamak ve haberdeki gibi doğal çözümler bulmalıyız. Tekrar nüksetmesi süresini uzatıyor. Ayrıca her ilaç mutlaka tedavi ettiği bölge dışında bir zarar bırakıyor... Elbette duayı ihmal etmemeliyiz.
    Cevapla
  • Alkış 1 ay önce Şikayet Et
    Sayın arkadaşlar ALLAH ın yardımıyla sumak bir yemek kaşığı sabah bir yemek kaşığı akşam yiyin rabim şifa verecek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçimi ve koltuğu kaybetti, köşe yazarı oldu! Kılıçdaroğlu’nun ilk yazısı yayınlandı
İsrail medyasında Türk ambargosu analizi: Bizi çok zor günler bekliyor