İftardan sonra mutlaka tüketin! Mide ve bağırsaklara iyi gelen çaylar!

Ramazan'da uzun süren açlığın sonunda yenilen iftar yemeklerinde birden yüklenilen midede, hazımsızlık ve birtakım sindirim problemleri baş gösterebiliyor. İşte, iftar sofralarından sonra içtiğinizde mideyi rahatlatacak o çay!

İftardan sonra mutlaka tüketin! Mide ve bağırsaklara iyi gelen çaylar!
İftardan sonra mutlaka tüketin! Mide ve bağırsaklara iyi gelen çaylar!
GİRİŞ 18.03.2024 23:47 GÜNCELLEME 18.03.2024 23:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İftar sofralarından sonra siyah çay tüketmek, vücutta su kaybına neden olabilir ve sindirim sistemini olumsuz etkileyebilir. Uzmanlar, su dengesini korumak için normal çay yerine bitki çaylarını öneriyorlar. İftardan sonra mide rahatlatmak isteyenler için tüketebileceğiniz mideye iyi gelen bitki çaylarını sizler için derledik!

Kansere iyi gelen yiyecek! Bakliyat tüketimi kanser riski azaltıyor: Kuru baklagillerin faydaları!Kansere iyi gelen yiyecek! Bakliyat tüketimi kanser riski azaltıyor: Kuru baklagillerin faydaları!

REZENE ÇAYI

Gaz ve şişkinliği azaltma özelliğiyle bilinen rezene tohumları, sindirim sistemini rahatlatmaya yardımcı olabilir. Rezene çayı, nefesi tazelemekle kalmaz, aynı zamanda sindirimi de kolaylaştırabilir.

Rezene Çayı Tarifi:

1 yemek kaşığı ezilmiş rezene tohumunu sıcak suyla demleyin.
Demleme işlemi için yaklaşık 5-7 dakika bekleyin.
Sonrasında çayı süzün ve sıcak olarak tüketin.

Lor peynirinin faydaları nelerdir? Lor peyniri ne kadar yenmeli? En iyi lor peyniri...Lor peynirinin faydaları nelerdir? Lor peyniri ne kadar yenmeli? En iyi lor peyniri...

Karahalile ne işe yarar? Karahalile faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?Karahalile ne işe yarar? Karahalile faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?

TARÇIN ÇAYI

Antimikrobiyal ve antiinflamatuar özellikleriyle tanınan tarçın, sindirimi destekleyebilir ve bağırsak sağlığını korumaya yardımcı olabilir.

Tarçın Çayı Tarifi:

2-3 parça tarçın çubuğunu kaynar suya ekleyin.
Yaklaşık 10-15 dakika kaynatın.
Ardından çayı süzün ve isteğe göre bal ile tatlandırın.

Karadut şurubu nasıl yapılır, faydaları nelerdir? Karadut şurubu öksürüğe iyi gelir mi?Karadut şurubu nasıl yapılır, faydaları nelerdir? Karadut şurubu öksürüğe iyi gelir mi?

PAPATYA ÇAYI

Anti-inflamatuar özelliklere sahip olan papatya, sindirim sisteminin rahatlamasına ve sinirleri sakinleştirmeye yardımcı olabilir. Bu da sindirimi dolaylı olarak destekleyebilir.

Papatya Çayı Tarifi:

Bir poşet papatya çayını veya bir çay kaşığı kurutulmuş papatya çiçeğini sıcak suya ekleyin.
Demleme işlemi için 5-7 dakika bekleyin.
Sonrasında çayı süzün ve sıcak olarak tüketin.

NANE ÇAYI

Nane, sindirim sistemi kaslarını rahatlatarak hazımsızlık, gaz ve şişkinlik gibi sorunların hafiflemesine yardımcı olabilir.

Nane Çayı Tarifi:

Taze veya kurutulmuş nane yapraklarını sıcak suya ekleyin.
5-10 dakika demleyin.
Ardından çayı süzün ve isteğe göre bal veya limon ile tatlandırın.

ZENCEFİL ÇAYI

Zencefil çayı, sindirimi kolaylaştırabilir ve mide bulantısını hafifletebilir. Ayrıca, sindirimi teşvik edebilir ve sindirim enzimlerini uyarabilir.

Zencefil Çayı Tarifi:

Dilimlenmiş zencefili kaynar suya ekleyin.
10-15 dakika kaynatın.
Çayı süzün ve isteğe göre bal ve limon ile tatlandırarak servis yapın.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Ayşe Meryem 1 ay önce Şikayet Et
    Bir uyarı; Hiçbir çayı ipli sallandırma poşet formunda tüketmeyin. Hızlı demleme özellikli boyar madde bulunuyor. En doğrusu, aktardan dökme almak veya mümkünse doğadan toplayarak çay durumuna getirmek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi