Kanserle mücadelede erken teşhisin hayati önemi! Erken teşhis hayat kurtarır...

İstanbul Rumeli Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Morcalı, kansere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Morcalı, kanserin ölümle sonuçlanmaması için yapılması gerekenleri anlattı. İşte, kanserde erken teşhisin önemi!

Kanserle mücadelede erken teşhisin hayati önemi! Erken teşhis hayat kurtarır...
Kanserle mücadelede erken teşhisin hayati önemi! Erken teşhis hayat kurtarır...
GİRİŞ 11.04.2024 12:52 GÜNCELLEME 11.04.2024 12:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kanser hastalığının görülme sıklığı geçmişe nazaran her geçen gün daha da artıyor. Kişilerin kansere ilişkin bilinçsiz olması, erken tanı konmaması hastalığın ölümle sonuçlanma sebeplerinin başında geliyor. Radyasyon Onkolojisi Uzmanı, kansere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kan grubuna göre beslenme listeleri! Kan grubu beslenme şekilleri nasıl olmalıdır?Kan grubuna göre beslenme listeleri! Kan grubu beslenme şekilleri nasıl olmalıdır?

2040 YILINDA 29,9 MİLYON VAKA!

Uzman Doktor Hasan Morcalı, özellikle yapay zeka gibi teknolojilerin sağlık okuryazarlığının artırılmasının kanser bilincini yaygınlaştırdığını belirtti. Morcalı'ya göre dünya genelindeki nüfus yaşlanmasıyla birlikte kanser vakalarının artması bekleniyor.

Dünya Sağlık Örgürü (DSÖ) verilerine göre, 2040 yılında yaklaşık 29.9 milyon yeni kanser vakası ortaya çıkacak ve bunun sonucunda 15.3 milyon kişi nüfustan eksilecek. Kanseri önlemenin, erken teşhisin ve uygun tedavi stratejilerinin hayat kurtarabileceği yadsınamaz bir gerçek.

Lenf kanseri nedir, belirtileri nelerdir? Lenf kanseri ölümcül müdür? Lenf kanseri nedir, belirtileri nelerdir? Lenf kanseri ölümcül müdür?

En yaygın ikinci ölüm sebebi olan kanser,  2019 yılında 223.087 kişide görülmüştü. Kanser türlerinden ise erkeklerde en sık görülen akciğer kanseri, kadınlarda ise meme kanseri olarak biliniyor. Morcalı'nın yaptığı açıklamaya göre, kanserde çevresel faktörlerin %90 oranında etkili olduğu ve bunların önlenmesiyle kanserin %30-50 oranında önlenebileceği biliniyor.

Yeni virüs en çok kalbi hedef alıyor! Yeni varyant virüsün belirtileri nelerdir?Yeni virüs en çok kalbi hedef alıyor! Yeni varyant virüsün belirtileri nelerdir?

KANSERLE MÜCADELEDE TOPLUMSAL BİLİNÇ!

Kanserle mücadelede sadece hastanın değil herkesin belirli başlı sorumlulukları bulunuyor. Doğru bilgiye ulaşma, kanser taramalarını düzenli olarak yaptırma, sağlıklı yaşam tarzını benimseme gibi adımların önemi bilinirken, toplumun bilinçlenmesi de öncelikli tedbirler arasında.

Radyasyon Onkolojisi Uzmanı, her yıl düzenlenen Ulusal Kanser Haftası etkinliklerinin, kanserle mücadelede toplumu bilgilendirme ve farkındalık oluşturma açısından önemli bir platform olduğunu belirtti.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • ÇARE 1 hafta önce Şikayet Et
    Kronik Hastalıklar artıyor! Genel İlaç kullanımı artıyor! Bağışıklık önemli. İnsan özel, Tedavi de özel olmalı.
    Cevapla
  • DOĞAL 1 hafta önce Şikayet Et
    Kanserin artmasını önlemeye odaklansak! Metabolizmayı bozan Sentetik kimyasallar- GMO-EMR diyorlar
    Cevapla
  • Hans 2 hafta önce Şikayet Et
    Kanserin bir numaralı ilacı HELAL gıdadır öküzün öküzleri, yalan diyeninde doktorlarinda anlini karislarim vesselam Dr. Hans Walter Weber.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!