Elektronik sigaranın zararları: Şikayetler iyice arttı, tehlike sanıldığından daha büyük!
Elektronik sigara, geleneksel sigaraya göre daha az zararlı olduğu düşüncesiyle tercih ediliyor. Ancak içerdiği nikotin ve diğer kimyasal maddelerden ötürü sağlık açısından ciddi riskler teşkil ediyor. İşte, uzun vadede pek çok organa hasar veren elektronik sigaranın zararları...

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sinem İliaz, elektronik sigara kullanıcılarının uzun vadede demans, akciğer ve kalp hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunları yaşayabileceğini belirtti. Hastaneden yapılan açıklamaya göre, elektronik sigaranın sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine yönelik dünya genelinde birçok araştırma yürütülüyor.
Hayat kurtaran tedavi: Baş ağrısı ve uykusuzluk yaşayanların imdadına yetişecek!
Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Sinem İliaz, İngiltere'nin Manchester Metropolitan Üniversitesinde elektronik sigara kullanımıyla ilgili yapılan bir araştırmayı detaylıca incelediğini, elektronik sigaranın sağlık açısından birçok soruna davetiye çıkardığını bildirdi.
BİRÇOK ORGANI OLUMUSUZ YÖNDE ETKİLEYEBİLİR
Söz konusu araştırmanın bulgularını değerlendiren İliaz, "Elektronik sigaranın uzun vadeli etkileri, başta kalp-damar sistemi olmak üzere birçok organı olumsuz yönde etkileyebilir. Araştırmada belirtilen damar elastikiyetindeki bozulma, ileri yaşlarda kalp hastalıkları, felç ve demans gibi bilişsel fonksiyon kayıplarına yol açabilir. Genç yaşta kişilerde bile bu etkiler görülebilir." ifadelerini kullandı.
CİDDİ HASTALIKLARIN GELİŞİMİNE ZEMİN HAZIRLAYABİLİR
İliaz, elektronik sigaranın akciğer sağlığına zarar verebileceğini belirterek, cihazlarda bulunan propilen glikol ve diğer kimyasalların akciğerlerde iltihaplanmaya yol açabileceğini, solunum yollarında zararlı reaksiyonlara neden olabileceğini ve ciddi hastalıkların gelişimine zemin hazırlayabileceğini vurguladı.
Araştırmaya katılan elektronik sigara kullanıcılarının damarlarında tespit edilen hasarın, akciğerlerden kalbe kadar vücudun birçok organını tehdit edebileceğini aktaran İliaz, "Elektronik sigara cihazlarındaki metaller ve kimyasal bileşikler, vücudun her bölgesinde oksidatif strese ve inflamasyona yol açarak kalp damarlarının zarar görmesine sebep olabilir." şeklinde görüş belirtti.
SİGARAYA KIYASLA DAHA AZ ZARARLI OLDUĞU İNANCI YANLIŞ!
Prof. Dr. İliaz, elektronik sigaranın, sigara bırakma amacıyla kullanılan bir araç olarak önerilmemesi gerektiğini, bu ürünün uzun vadede başka sağlık sorunlarına yol açabileceğini kaydetti.
Sigaradan uzak durabilmek için başka yöntemlere başvurulması gerektiğine işaret eden İliaz, "Elektronik sigaranın, sigaraya kıyasla daha az zararlı olduğu inancı yanlış. Hatta, bu ürünü kullananların uzun vadeli sağlık riskleri, daha ciddi hale gelebilir." değerlendirmesinde bulundu.
-
Türk Vatandaşı 2 ay önce Şikayet EtSevgili devlet yöneticileri.! Boşladığınız sigara denetimlerini de artırmanızı rica ediyoruz. Otobüs şoförleri, kahvehaneler, "CAFE" ler, hastane kapısının iki yanları, kamu binalarının hemen önleri, adliyede sorgu salonları (Evet evet Hakim gözünüzün içine bakarak fosurdatıyor) bile fabrika bacalarını aştı. TEMİZ HAVA HAKKIMIZ MECBUREN ALIRIZ. Sadece hayatta kalmaya çalışıyoruz.Beğen Toplam 6 beğeni
-
Elektronik sigara 2 ay önce Şikayet EtBen 1 hafta kullandım. 1 hafta sonra mide bulantısı yapmaya başlayınca elektronik sigarayı bıraktım. Tamam tütün sigarada zararlı ama, elektronik sigaranın ne gibi zararlar verdiği henüz bilinmiyor. Dumanı içinize çekip, avuc içine basınclı bir şekilde üfleyin ve su parcacıklarını görün.Beğen