'Hemşireye saygısızılığa tolerans yok'

Sağık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları ile ilgili "Hekime ve hemşireye taciz veya saygıyı aşan cümlelere, fiili hareketlere asla toleransımız, müsamahamız olmaz" dedi.

'Hemşireye saygısızılığa tolerans yok'
'Hemşireye saygısızılığa tolerans yok'
GİRİŞ 11.05.2013 14:14 GÜNCELLEME 11.05.2013 14:14

Bakan Müezzinoğlu, Mardin Valisi Turhan Ayaz'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, yarın "Anneler Günü" olduğunu hatırlatarak, anneliğin çok kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

Bütün başarılarda en büyük katkıyı sağlayanın anneler olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Tarihi geçmişten bugüne bir başarı ödülünü birileri hak ettiyse, tarihi kimlik kazandıysa, bu tarihi kimlik kazananların mimari onları dünyaya getiren annesidir. Dolayısıyla annelik, çok kutsal bir meslektir. Son 50 yılda dünyada kadın-erkek eşitliği adına kadının kariyer yapması adına kadının ayakları üzerinde durması adına kadını analık merkezinden farklı bir alana kaydırma bakışının kadınımıza da analarımıza da sıkıntı verdiği kanaatindeyim. Analık artı kariyer eyvallah, analık artı ayaklar üzerinde durmak eyvallah ama 'hele bir analık kıyıda dursun, kariyerim olsun, etiketim olsun, sonra da analık olursa olsun.' derlerse hem kendileri hem toplumumuz çok şey kaybeder."

"Önümüzdeki hafta tamamlayacağız"

Bakan Müezezinoğlu, bir gazetecinin sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına ilişkin sorusu üzerine, bu tür vakaların kendilerini çok rahatsız ettiğini kaydetti.

Vatandaşlardan sağlık çalışanlarına sahip çıkmasını isteyen Müezzinoğlu, şöyle dedi:

"Bu toplumsal duyarlılığı birinci derecede önemsiyorum. Çünkü vatandaşımız en zor ve en çaresiz anında kendisini, evladını, annesini, eşini ve en yakınını hekime teslim ediyor. O teslim etiğimiz hekim ve hemşireye göz bebeğimiz gibi bakmalıyız ki onun mağduriyeti topluma bir mağduriyet olarak dönmesin. Dolayısıyla hekime ve hemşireye taciz veya saygıyı aşan cümlelere, fiili hareketlere asla toleransımız, müsamahamız olmaz. Bu anlamda son 15 gündür yasal düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Ümit ediyorum önümüzdeki hafta bunları tamamlayacağız ama biz hastayla hekim arasına kanunların veya güvenlik güçlerinin girmesini çok arzu etmiyoruz. Çünkü bu meslek öyle bir meslek ki kadınımız eşine söyleyemediğini hekimine söylüyor, evladımız annesine babasına söyleyemediğini hekimine veya hemşireye söylüyor. Dolayısıyla bu kadar yakın iletişimin olması gereken bir mesleğin arasına kanunları veya güvenlik güçlerini koymayı açıkçası çok arzu etmiyoruz ama bu arzu etmiyoruz dememiz hekimlerimizi veya hemşirelerimizi sahipsiz bırakacağız anlamına da gelmez. Dolayısıyla her türlü düzenlemeyi de yapacağız."

"Bütçe imkanlarıyla paralel olacak"

Sağlık çalışanlarının özlük haklarına da değinen Bakan Müzezinoğlu, "Özlük haklarının daha iyi olması için gücümüzün yettiği oranda bütçe imkanlarımızın el verdiği oranda düzenlemeler yapma gayreti içerisinde olacağız ama bütün bunlar tüm çalışanlarımızda olduğu gibi bütçe imkanlarıyla paralel olacaktır" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin