Koltuk altı kararmasına güncel tedaviler

Yaz mevsiminin yaklaştığı bu günlerde özellikle kadınların yaşadığı önemli sorunlardan biri de koltuk altında görülen renk koyulaşması.

Koltuk altı kararmasına güncel tedaviler
Koltuk altı kararmasına güncel tedaviler
GİRİŞ 30.04.2016 13:23 GÜNCELLEME 30.04.2016 13:23

Uzman Dermatolog Yrd.Doç. Dr.Jale Yüksek ; “Koltuk altı ve kıvrım bölgelerinde görülen koyu renk değişiklikleri sıklıkla basit nedenler sonucu gelişir. Bazen de özellikle dirençli bir durum söz konusu ise bazı hastalıkların da habercisi olabilir. Kıvrım bölgelerindeki koyulaşmada en önemli neden sürtünmedir. Koltuk altı ve genital bölgenin kıllarını ağda veya jiletle düzenli aralıklarla almak o bölgedeki derinin travmaya doğal yanıtı olarak renk koyulaşma tepkisi verir. Bu bölgedeki kıllardan geçici epilasyon yöntemleri (jilet, ağda, epilasyon cihazları) ile değil de kalıcı epilasyon yöntemleri olan lazer epilasyon veya iğneli epilasyonla tamamen yok edilmesi tekrarlayan travmadan deriyi kurtaracağı için derinin rengi giderek açılır.

Yaz aylarında yoğun güneş almayan dolayısıyla bronzlaşmayan bir bölge olduğu için koltuk altına lazer epilasyon işlemine kişi ilkabahar ve yaz mevsimlerinde de rahatlıkla devam edebilir”dedi.

Aşırı terleme cildin rengini koyulaştırabildiğini belirten Yüksel, koltuk altı kararmasında diğer sık görülen nedenlerden biri de bu bölgenin aşırı terlemesi olarak öne çıktığını belirterek, şunları söyledi: “Aşırı terleyen kişi sık sık deodorant, roll on kullanınca bu ürünlerin içeriğindeki alkol nedeniyle deride oluşan tahriş, renkte koyulaşma yapıyor. Bu durumda en iyi çözüm bu bölgeye deodorant veya roll-on kullanımını sonlandırmaktır. Bu yapılamıyorsa tahriş özelliği düşük olan organik ürünlerin tercih edilmesi yerinde olacaktır.”

Günümüzde koltuk altı terlemesi tedavisinde sık tercih edilen yöntem kolaltı botox uygulamasıdır. Bahar döneminde yapılan kolatı botox uygulaması yaklaşık 15-20 dakikada gerçekleştirilip tüm yaz boyunca kişinin koltuk altının kuru kalmasını sağlar.”

Koltuk altı bölgesinin kararmasında kullanılan tedavi yöntemleri arasında leke açıcı kremler ve kimyasal peeling uygulamaları olduğunu bildiren Dermatolog Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek, bu konuda da şu açıklamayı yaptı :“Koltuk altı kararması kadınlarda kozmetik kaygıya neden olduğu için genellikle bazı bitkisel kürlerle koyuluk açılmaya çalışılır. Bitkisel kürler arasında patates, salatalık, limon, zerdeçal, bal, yoğurt, yumurta yağı, gül suyu, portakal, karbona,süt, sirke, nohut unu , hindistan cevizi yağı yer almaktadır. Durum dirençli ise doktora başvurulması gerekir.

Leke açıcı kremlerin içeriklerinde retinoik asit, üre, alfa hidroksiasitler (AHA), salisilik asit, yüzde 2 ve yüzde 4 hidrokinon sıklıkla yer almaktadır. Diğer bir geleneksel tedavi ise kimyasal peelingdir. Kimyasal peeling özel solüsyonlarla gerçekleştirilir. Kol altı bölgesinde deri kalınlaşması da varsa derinin incelmesini de sağlar.”
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor