Midenizi doğal yolla küçültün

Obezite ve metabolik cerrahi uzmanı Op. Dr. Ergenç, sağlıklı beslenip doğal yolla mide küçültülerek kilo vermenin mümkün olduğunu söyledi.

Midenizi doğal yolla küçültün
Midenizi doğal yolla küçültün
GİRİŞ 20.05.2016 10:50 GÜNCELLEME 20.05.2016 10:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yaz yaklaşırken pilajlarda fit gözükmek isteyenler, hızlı zayıflamanın çarelerini aramaya başladı. Kilo verirken beslenme alışkanlıklarında küçük değişiklik yaparak doğal yolların tercih edilmesinin çok daha doğru olacağını belirten Op. Dr. Tufan Ergenç, şok diyetlerin metabolizmayı alt üst ettiğini ve verilen kiloların fazlasıyla geri alındığını ifade etti.

"ŞOK DİYETLERDEN UZAK DURUN"

İzmir'de çalışmalarını sürdüren Ergenç, şok diyetlerden uzak durulması gerektiğini söyledi. Kısa sürede kilo vermenin oldukça sağlıksız olduğunu belirten Ergenç, insan vücudunun sürekli devam eden bir vitamin ve mineral ihtiyacı olduğunu, aç kalarak ya da sürekli tek tip beslenerek geri dönüşü olmayan kalıcı hasar meydana gelebileceğini belirtti. Dr. Ergenç, piyasada tek tip beslenmeyi yönlendiren bir çok yanlış diyet örneği olduğunu belirterek "Örneğin çok düşük yağ tüketimi sonucunda yağda eriyen A, D, E, K vitaminleri azalacak ve sonuçta saç dökülmesi, kemik erimesi, halsizlik, tırnak dökülmeleri, cilt problemi oluşacaktır. Aşırı yüksek protein içeren diyetler böbrek ve karaciğere olumsuz etki yapabilir’’ dedi.

YOYO SENDROMUNA DİKKAT

Op. Dr. Ergenç, hatalı diyet uygulanması neticesinde, diyet sona erdiğinde verilen kiloların hızla ve fazlasıyla geri alındığını söyledi. Dr. Ergenç, kişiyi halsiz, düşük enerjili, huzursuz ve gergin hale getiren her türlü beslenme yönteminin yanlış olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Yanlış uygulanan diyet sonrası iştah tekrar aşırı olarak artar. Yemek yeme güdüsü katlanarak tıkanırcasına yeme bozukluğuna dönüşür ve neticede çok iyi niyetle başlanan diyetler YOYO sendromuna dolayısıyla da obezite hastalığına dönüşür.’’

"SAĞLIKLI KİLO VERMEK MÜMKÜN"

Diyetin, sanılanın aksine bir dizi yasak besin listesi anlamına gelmediğini anlatan Ergenç, aslında bizim diyetimizi gündelik besinlerimizin oluşturduğunu söyledi.
Beslenmeye sezonluk bakmanın oldukça yanlış olduğunu anlatan Ergenç, "Sağlıklı beslenerek ideal kiloya ulaşmak için kişi kendi yaşam aktivitesine, iş hayatına özel hazırlanmış beslenme programı uygulamalıdır. Sağlıklı beslenip doğal yolla mide küçültülerek kilo vermek mümkün’’ dedi.

Her yolu denemiş ve kilo vermeyi başaramamış kişilerin tıbbi yolla mide küçültme ameliyatı yoluna gitmeleri gerekebildiğini belirten Op. Dr. Tufan Ergenç, vücut kitle indeksi çok yüksek olmayan fakat fazla kilosu bulunan kişilerin doğal yolla mide küçülmesini sağlayarak kilo vermelerinin mümkün olduğunu belirtti.

DOĞAL YOLLA MİDE KÜÇÜLTMENİN SEKİZ KURALI

Dr. Tufan Ergenç, doğal yolla midenin küçülmesini sağlayacak 8 maddelik reçeteyi açıkladı:

  • "Mideyi sık sık düşük hacimli ve düşük kalorili besinlerle doldurarak bir süre sonra mide hacminde küçülme meydana gelir, bu nedenle küçük porsiyonla sık beslenin
  • Depresyon gibi duygusal problemler kişiyi aşırı besin tüketimine yönlendirir. Böyle bir durumda ilk yapılması gereken yaşam tarzını ve beslenme alışkanlıklarını değiştirmektir.
  • Ana öğünlerden önce aralarda tüketilen besinler ani şeker düşmelerini de önler. Ara öğün tüketmeye özen gösterin
  • Asitli içecek tüketimi mide hacminin genişlemesine neden olabilir. Asitli içeceklerden uzak durun
  • Bulgur gibi suyla birleştiğinde şişme özelliğine sahip yiyeceklerin küçük porsiyonla tüketilmesine dikkat edin
  • Bol yeşillik içeren düşük kalorili bol lifli gıdalar uzun süre tokluk sağlar, hem ara hemde ana öğünlerde salata tüketin
  • Yumurta, et, süt, yoğurt, tavuk gibi protein yönünden zengin gıdalar kasların korunarak yağ yakılmasını sağlar, öğünlerdeki protein miktarını artırın
  • Gün içinde bol miktarda su ve yeşil çay gibi metabolizmayı hızlandıran içecekler tüketilmelidir."
KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Ceren 5 yıl önce Şikayet Et
    Herşey için teşekkürler çok işime yaradı böyle madde halinde verilmesi çok hoşuma gitti bınlara yapmaya çalışıcam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi