Hafta sonu İstanbul'da gezilecek park ve bahçe rotaları

İstanbul gibi bir metropolde yaşayanlar, şehrin kalabalığı ve gürültüsünden kaçış için pek fazla imkan bulamıyor. Bu noktada şehrin içindeki parklar ve bahçeler huzuru bulma ve aile ile güzel vakit geçirmek için uygun bir seçenek oluyor.

Hafta sonu İstanbul'da gezilecek park ve bahçe rotaları
Hafta sonu İstanbul'da gezilecek park ve bahçe rotaları
GİRİŞ 09.07.2021 16:45 GÜNCELLEME 09.07.2021 16:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hafta sonu geldi çattı. Özellikle iş hayatında olup bir gün izin ile çalışanlar, şehirden uzaklaşıp kafa dinlemek için çok da uygun bir programa sahip olamıyor. Kısa süreli tatiller için en azından 2 gün uygun olmak gerekirken, bu sistemle çalışanların da çaresi İstanbul yakınları ve şehrin içindeki parklar, bahçeler mesire yerleri oluyor.

Şehrin kalabalığından kaçmak isteyenler özellikle millet bahçeleri ve ormanları tercih ederken, İstanbul da bu noktada oldukça güzel yerleri sınırlarında barındırıyor. Her ne kadar bu hafta üniversiteye geçiş sınavları nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olsa da sonrasında gezebileceğiniz doya doya manzaranın tadını çıkarabileceğiniz izole adresler sizi bekliyor olacak.

Birbirinden güzel manzaralarını bünyesinde barındıran birbirinden güzel park ve bahçeyi sizler için derledik. İşte karşısında hafta sonu İstanbul'da gezilecek yerler.

METROPOLDEN HUZURA KAÇIŞ

Trafik, gürültü ve yoğunluk dolu bir kent olan İstanbul'da bu telaşeden kaçış için birkaç adres bulunuyor. Özellikle yeşilin her tonunun bulunduğu bu yerlere ailelerinizle gelebilir, doyasıya bir gün geçirebilirsiniz. İster piknik konsepti, ister yalnızca doğa yürüyüşü ve gezinti yapabileceğiniz bu yerler sizi metropolden huzura taşıyacak.

Polonezköy Tabiat Parkı: Polonezköy Tabiat Parkı şehrin dışına kurulmuş, ancak ulaşımı rahat olan huzurlu bir yer. Yemyeşil bir alan üzerine inşa edilen park, şehrin gürültüsünden uzak, kuş seslerinin ve tabiatı iliklerinize kadar hissedebileceğiniz bir yerde bulunuyor.

Köyler ile iç içe olan park, yılın 4 mevsimi etkinlik yapabileceğiniz bir yer. İçerisinde mangal alanları, bisiklet parkuru ve yürüyüş yerlerinin ile sizleri bekliyor. Bununla birlikte park çevresinde bulunan yapılarda konaklama yapmak isteyenler için uygun ve konforlu yerler bulunuyor. 

Adres: Polonezköy Tabiat Parkı 34820 Polonez – Beykoz / İstanbul

Ulus Parkı: 

İstanbul'un en güzel manzaralarından birine bakan bu park, şehir görüntüsünü doyasıya seyredebileceğiniz bir mekan. 

Ulus Parkı, yemyeşil bir alanın içinde tüm cazibesiyle sizleri bekliyor. Özellikle yağmurlu dönemlerde bambaşka bir iklime bürünen Ulus Parkı, sevdiklerinizle vakit geçirebileceğiniz, şehir telaşesini unutabileceğiniz bir yer.

Adres:  Kuruçeşme Mahallesi, Adnan Saygun caddesi, 34345 – Beşiktaş / İstanbul

Gülhane Parkı: Gülhane Parkı İstanbul'un en eski mesire alanlarından biri konumunda. Tarihi Osmanlı'ya kadar dayanan bu yer, Türkiye tarihinin pek çokönemli olayına tanıklık etmiş.

İsmini Topkapı Sarayı'nın gül bahçelerinden alan bu yer, bugün İstanbul'un en huzurlu yerlerinden biri. Özellikle hafta sonlarında misafirlerin akınına uğrayan bu yerde doğa ile iç içe çok güzel vakit geçirebilirsiniz.

Adres: Cankurtaran, Kennedy Cd., 34122 Fatih/İstanbul

Atatürk Arboretumu: İstanbul'un en çok bitki çeşitliliğine sahip yerlerinden biri olan Atatürk Arboretumu, kesinlikle gelinip görülmesi gereken yerlerinden biri. Zira İstanbul içinde olup böylesine orman havasını solumak, oldukça değerli bir zaman geçirme yöntemi. Hafta sonu ailenizle birlikte buraya gelerek keyifli vakit geçirebilirsiniz. Bu yere ait detaylı bilgiyi Atatürk Arboretumu nerede, nasıl gidilir? haberimizden okuyabilirsiniz. 

Türkiye’nin sayılı botanik bahçelerinden bir tanesi. Kendinize mutlaka zaman ayırın ve burayı mutlaka ziyaret edin. 

Adres: Kemer, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi, 34450 Bahçeköy / Sarıyer/Sarıyer/İstanbul

Japon Bahçesi: Sarıyer'de bulunan Japon Bahçesi, isminden de anlaşılacağı üzere Japonya teması üzerine inşa edilmiş. Özellikle bitki türleri ve içerisindeki yapıları ile Japonya'da bir parkı andıran bu yer, eşsiz bir güzelliğe sahip.

Herkesin bilmediği İstanbul'daki sayılı botanik bahçelerden olan Japon Bahçesi, aradığınız huzura sizi götürecek, şehir keşmekeşinden uzaklaşmanızı sağlayacak.

Adres: Emirgan Mah., Sakıp Sabancı Cd. No:76, 34470 Sarıyer/İstanbul

Otağtepe Parkı: Ulus Parkı kadar güzel bir manzaraya sahip olan Otağtepe parkı, Fatih Sultan Mehmed Köptüsü'nün hemen dibinde bulunuyor.

Yürüyüş parkurları ve oturma yerleri ile oldukça değerli vakitler geçirebileceğiniz bu yerde bir gün geçirmek, sizi bütün koşturmacalarınızdan alı koyacak. Eğer Şehrin stresini geride bırakıp mis gibi bir gün geçirmek istiyorsanız, aradığınız yer Otağtepe.

Adres: Kavacık, Beykoz / İstanbul

Emirgan Korusu: Türk sanat ve edebiyat dünyasının kalbi olan Emirgan Korusu otantik dokusu ve muhteşem doğası ile her gün binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

Piknikçiler, kahvaltıcılar günün erken saatlerinde buraya gelip Boğaz'a karşı en güzel manzarayı kaparak ziyafet çekerken, halka açık bir alanda bulunan bu yerde spor da yapılıyor.

Dillere destan laleleri özellikle bahar aylarında korunun dört bir yanını çevrelerken, bu mevsimde düzenlenen lale festivalleri yerli ve yabancı bir çok misafiri ağırlıyor. 

Haftasonu İstanbul’da gezilecek yerler listesinde yer verdiğimiz Emirgan Korusu, Temiz havası ve muhteşem doğası ile ziyaretçilerine Boğaza nazır yemek şöleni yapmayı ve doğa ile iç içe bir hafta sonu geçirme olanağı sunuyor.

Adres: Reşitpaşa, Emirgan Sk., 34467 Sarıyer/İstanbul

MİLLET BAHÇELERİ

İstanbul'un parkları kadar Millet Bahçeleri de görmeye değer. Özellikle içerisinde bulunan yapıları ile konforu, huzuru ve dinginliği sağlayan bu yerler, yakın tarihimiz açısından kentlere kazandırılan en güzel mesire alanlarının başında geliyor. 

Bize soracak olursanız boğazın en güzel yerine konuşlanmış olan Nakkaştepe Millet Bahçesi hepsinin üzerinde muhteşem bir tesis, gidip görülmesi ve doyasıya bir gün geçirilmesi özellikle tavsiye edilir.

Nakkaştepe Millet Bahçesi: Üsküdar'ın sırtlarında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün hemen üzerinde yer alan bu yapı, bizce İstanbul'un en güzel mesire alanı. İçerisinde bulunan parkları, parkurları, bahçeleri ve çocuklar eğitici öğretici, eğlendirici alanları ile oldukça güzel vakit geçirebileceğiniz bu yer, hafta içi yaşadığınız yoğunluğu temelli olarak unutmanızı sağlayacak.

Bizim de gitmeye doyamadığımız yerlerden biri olan Nakkaştepe Millet Bahçesine gidip ailece rahatlıkla vakit geçirebilirsiniz.

Adres: Kuzguncuk, 34674 Üsküdar/İstanbul

Baruthane Millet Bahçesi: İstanbul, Bakırköy’de Yaklaşık 60 dönümlük arazi üzerine kurulan Baruthane Millet Bahçesi, Osmanlı Devleti döneminde en büyük ve en modern baruthane tesisi olarak hizmet veren alan üzerine inşa edilmiştir.

Özellikle yürüyüş ve bisiklet binmek için oldukça elverişli bir alanı bulunan Baruthane Millet Bahçesi, hafta sonlarında büyük bir yoğunluk ve ilgi ile karşılaşıyor.

Adres: Ataköy 2-5-6., 34158 Bakırköy/İstanbul

Başakşehir Millet Bahçesi: 360 bin metrekare alan üzerine kurulan Başakşehir Millet Bahçesi içerisinde ziyaretçileri kendisine hayran bırakacak pek çok ayrı bölüm var.

Özel filtre sistemiyle kendi kendini temizleyen 15 bin 600 metrekarelik devasa Biyolojik Gölet ziyaretçilere harika bir görsel şölen sunuyor. Biyolojik gölet yanına ahşap malzemeden inşa edilen Millet Kıraathanesi’nde ise okuma salonu ve kafeterya bulunuyor.

Ziyaretçilerin merakla gezeceği yerlerden bir diğeri ise 30 bin metrekare alana yapılan Tematik Bahçe. 25 tür bitkinin bulunduğu tematik bahçede, mis gibi kokan çiçeklerle bezenmiş Koku Bahçesi, rengârenk açan çiçeklerin yer aldığı Renk Bahçesi ve kelebeklerin sevdiği çiçeklerin dikildiği Kelebek Bahçesi yer alıyor.

Adres: Kayabaşı, 34494 Başakşehir/İstanbul

YORUMLAR 1
  • Rabia 4 yıl önce Şikayet Et
    Harika olmuş. İstanbul hakkında bende bazı eklemeler yapmak istiyorum. İstanbul, Marmara bölgesinde bulunan 14.561.865 nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık şehridir. İlimiz Ekonomi, tarihi ve sosyo-kültürel açıdan önemli bir şehirdir.
    Cevapla