Fas otellerinin süslemesine ve mimarisine hayran kalacaksınız

Fas otelleri içerisindeki süslemeler, dışında herkese göz kırpan mimari görmeye keşfetmeye değer detaylar olarak bulunuyor. Bu detaylar öyle inceliklere sahip ki kaybolup gitmemek elde değil. Çok güzel tasarlanmış mimariler içindeki dekorasyon da tamamen insanı rahatlatmaya, dinlendirmeye yönelik. Gelin bu güzel Fas otellerini yakından beraber inceleyelim ve keşfedelim.

Fas otellerinin süslemesine ve mimarisine hayran kalacaksınız
Fas otellerinin süslemesine ve mimarisine hayran kalacaksınız
GİRİŞ 24.03.2020 10:39 GÜNCELLEME 24.03.2020 10:42 KAYNAK HABER7

Fas otelleri dışında çok ince taş işlemeciliği barındırdığı gibi aynı zamanda içinde de çok güzel el emeği bulunuyor. El emeği süslemeler otellerde çok ön plana çıkartılmış. Sadece dış mimaride ya da içeride bir bölgede değil. Otellerin her köşesi ince detaylar ile süslenmiş. Fas kültürünü de yansıtan bu oteller Fas Marakeş'te bulunduğu gibi her yerde karşınıza çıkabilir.  

 

 

Kuzey Afrika ve dünyada özel bir yere sahip Fas mimarisi. Bu yüzden özel. Konaklama yerlerinde bu özelliği de kullanmışlar. Tasarımı herkesin gözlerine hitap ediyor. Fas otelleri bir saray havasında bulunuyor. Her köşesi el işçiliği olarak tasarlanmış. Tavanları yerler ve duvarlar...  

 

 

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını sebebi ile Fas'ın muhteşem güzelliklerini keşfetmek ve otellerini yerinde görmek için seyahatinizi salgın tehlikesi geçene ve yetkililer seyahat izni verene kadar erteleyin.

Göz kamaştıran tasarımı sizi de hayran bırakacak Fas'ta. Endülüs'teki saraylara benzeyen oteller el emeği göz nuru inşa edilmiş. Ülkedeki medeniyetin zenginliğini otellerde de görebiliyoruz. Kültürü ise sonuna kadar yansıtıyor. Her otel odasına ulaşmak için yürüdüğünüz yol bile çok süslü ve sizi özel hissettirecek derecede. Sanki bir küçük saray inşası içinde geziyor gibi hissetmeniz mümkün.  

Otelde kalacağınız yere ilk girdiğinizde Fas kültürünü yansıtan ilk detayı görebiliyorsunuz. Bir el yüz yıkama lavabosu bulunuyor. Abartılmış işlemeli ve süslemeli tasarım gözleri kamaştırıyor. Taş oyma işlemleri otelin her yerinde bulunuyor. Otelin ortasında bir de havuz bulunuyor. Otel odası deniliyor ancak ç katlı bir saray yavrusu bu oteller. İnsanları rahatlatması ve dinlendirmesi için de havuz var ortasında. Yemek odası da aynı süsleme ve işlemesine sahip. 

Fas mimarisi dünyada da etkisini göstermiş. İspanya'da da Fas mimarisini görebilirsiniz. Otelde konaklayacağınız her katta sizi güzel detaylar karışılıyor. Yatak odası ikinci katta bulunuyor genelde. İhtişam ve gösteriş yine burada da ekili. Yatak odasında tavanda sanat eseri gibi işlemeler ve sanat eserleri gözler önüne serilirken duvarlarda da aynı şekilde el emeği detaylar gözler önüne seriliyor. 

Fas'ta yer alan otellerin üçüncü katına çıkıldığında da teras bulunuyor ve buradaki havuzda dilediğiniz gibi ailenizle vakit geçirebilirsiniz. Muhteşem mimari içinde dinlenerek terasta havuz keyfini yaşamak ayrı bir deneyim sunacak.  

 

 

Önerilen içerik; Fas'ta neler yapılır? Fas gezisine çıkmadan önce bunları bilmenizde fayda var

FAS MİMARİSİ HAKKINDA  

Büyük bir tarihe dayanıyor Fas mimarisi. Sadece oteller değil camiler ve Mağribi sarayları ülkenin modern mimarisini ortaya koyuyor. Çeşitli yeni şekiller de mimarilerde öne çıkan hususlar. Fas mimarisi zorlayıcı ve enerjik olarak ifade ediliyor. Çöl iklimine sahip bir yerde toprak tonlarında inşa edilen bütün mimariler herkesçe çok beğeniliyor. 

Kırmızı tonlarda yapılan mimariler dünyada birçok yapıya da ilham kaynağı olmuş. Siz de Fas gezisinde bu mimarileri gezebilir, konakladığınız otelinizin mimarisini inceleyerek güzel bilgiler edinebilirsiniz.  

FAS OTEL FİYATLARI  

Fas’ta yukarıda belirtildiği gibi işlemeli otellerin sayısı bir hayli fazla. Geleneksel tarzda süslenen ve döşenen otellerin fiyatları gecelik 750 TL ile bin TL arasında değişebiliyor. Bu saray yavrularında kalmak çok ucuz değil. Gecelik 350 TL gibi bir fiyat ödeyerek de kalabileceğiniz oteller var ancak bu oteller saray yavruları kadar ihtişamlı değil. Yine de güzel işlemeleri odanın dört bir yanında görebilir, otelin içindeki süsleme ve işlemeleri inceleyebilirsiniz.  

Bu da ilginizi çekebilir; 600'den fazla odası ile görkemli mimari Stockholm Sarayı

Dünyayı Geziyorum ekibi sizlere dünyanın ve Türkiye'nin güzelliklerini sunmaya devam ediyor. 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL