Malatya'da kayısı ağaçları çiçek açtı

Türkiye'deki 17 milyon kayısı ağacından yaklaşık 8 milyonu Malatya'da bulunuyor. Her yıl bu aylarda çiçek açan kayısı ağaçları rengarenk görüntüleri ile dikkat çekiyor. Kart postal gibi görüntüler oluşturan ağaçlar kayısı meyvesine dönüşerek dünyanın dört bir yanına yolculuğa çıkıyor. İşte kayısı ağaçlarının muazzam görüntüleri.

Malatya'da kayısı ağaçları çiçek açtı
Malatya'da kayısı ağaçları çiçek açtı
GİRİŞ 05.04.2020 14:12 GÜNCELLEME 05.04.2020 14:12 KAYNAK AA, HABER7

Malatya'da her yıl Mart ayının ortasından itibaren kayısı ağaçları çiçek açmaya başlıyor. Milyonlarca kayısı ağacının çiçek açması ise muazzam görüntüler çıkartıyor ortaya. Türkiye'de yaklaşık 17 milyon kayısı ağacı bulunuyor. Kayısı üretiminde dünyaya pazar sağlayan Türkiye'de en geniş kayısı ağacı bahçeleri ise Malatya'da bulunuyor. Malatya'da yaklaşık olarak 8 milyon kayısı ağacı bulunuyor. Kayısı ağaçları Nisan ayında çiçek açmış oluyor ki çok güzel görüntülere de neden oluyor bu durum. 

Çiçek açan binlerce kayısı ağacı AA tarafından böyle görüntüleniyor. 

KAYISI AĞAÇLARI NE ZAMAN ÇİÇEK AÇAR?

Kayısı ağaçları genel olarak Mart ayında çiçek açmaya başlar. Uygun hava koşulları Mart ayının başında çiçek açmasına sebep olsa da duruma göre bu süre Mart ayının sonuna da sarkabilir. Kayısı çiçekleri çok hassas olduğundan kötü hava koşullarından hemen etkilenerek yok olmaya meyillidir. Bu yüzden kayısı ağaçları çiçek açtıktan sonra hava şartlarının da iyi gitmesi o yıl alınacak kayısı hasatının da oranını belirler. Sadece dünyaya değil Türkiye'nin de dört bir yanına giden kayısılar bu güzel çiçeklerin meyvelere dönüşmesiyle mümkün olur. 

Fotoğraf arşivlerine muazzam hatıralar bırakan bu görüntüler herkesin fotoğraflamak için yarıştığı karelerdir. 

Türkiye dünyaya en fazla kayısı ihracatı yapan ülkeler arasında yer alıyor. Bu fotoğraflar ise kayısısı ile meşhur olan ilimiz Malatya'dan.

Türkiye'nin kayısı çiçekleri kadar meşhur olan Japonya'da kiraz ağaçlarının çiçek açma zamanı da var. Bu konu ile ilgili daha önce yazdığımız Japonya'da yeniden doğuş: Kiraz çiçeği sakura zamanı adlı haberimizden okuyabilirsiniz. En az kayısı çiçeklerinin oluşturduğu manzara kadar güzel manzaralar ortaya çıkmaktadır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL