Dünyanın en büyük adaları: Doğası muhteşem manzarası harika

Dünyanın en büyük adalarını haberimizde bir araya getirdik. Hepsinin manzarası huzura kavuşturuyor ve doğası farklı canlıların yaşamlarını tanıma fırsatı veriyor. Farklı kıtalarda yer alan adaların kimisi çok sıcak kimisi ise çok soğuk iklimlere sahip. Binlerce canlı türüne de ev sahipliği yapan adalar görmeye değer görüntüler sunuyor herkese.

Dünyanın en büyük adaları: Doğası muhteşem manzarası harika
Dünyanın en büyük adaları: Doğası muhteşem manzarası harika
GİRİŞ 19.09.2020 16:37 GÜNCELLEME 19.09.2020 16:37

Dünyanın en büyük adaları yaz ve kış tatil destinasyonlarını da veriyor gezi seven herkese. Farklı kıtalara yakın yerlerde bulunan adalar eşsiz güzellikteki doğası ile mest ediyor. Farklı türlerde canlıların yaşam sürdüğü adalarda manzaralar uçsuz bucaksız denizlerden oluşuyor. Aynı zamanda yemyeşil doğası da bu manzaraya ortak olan diğer güzel detay. Daha kuzeylerde yer alan adalarda ise karla kaplı tepeler en büyük adaların manzarasını tamamlıyor. Bu adalara gezi seven herkes ziyarete gidiyor. Genelde popüler noktalar da manzaranın mükemmel olması sebebi ile dünyanın en büyük adalarından çıkıyor. İşte dört köşede bulunan en büyük adaların manzaraları.

 

 

DÜNYANIN EN BÜYÜK ADALARI

Kanada, Endonezya, Japonya gibi ülkelerde bulunan dünyanın en büyük adaları bakıldığında zaten adalar takımından oluşan ülkeler olduğu görülüyor. Kolaylıkla ulaşılabilen adalar dünyada popüler gezi yerlerinin de başında geliyor.

Grönland, Danimarka

 

 

2 milyon metre kareden fazla alana sahip olan Grönland dünyanın en büyük adası konumunda bulunuyor. Kendi kendini yöneten adanın neredeyse yüzde seksenlik kısmı buzulla kaplı. Adada sadece küçük bir alan ekilebilir araziden meydana geliyor. 57 binden daha az bir nüfusa sahip olan Grönland kış manzaralarının en güzellerini sunuyor bizlere aynı zamanda.

Dünyanın en ıssız yerlerindeki doğal güzellikler

Yeni Gine, Endonezya ve Papua Yeni Gine

785 bin kilometre kere alana sahip olan dünyanın en büyük adalarından biri de Yeni Gine. Avustralya’nın kuzeyinde bulunan ada batı Pasifik Okyanusunda bulunuyor. Yeni Gine idari olarak iki kısma ayrılmış bir yerleşim yeri.

Borneo

Borneo Asya’nın da en büyük adası olma özelliğine sahip. Aynı zamanda dünyanın üçüncü büyük adası. Brunei, Endonezya ve Malezya ülkeleri arasında üçe bölünmüş bir ada. Tropikal iklime sahip olan ada her yıl binlerce turisti de kendine çekmeyi başarıyor. Eşsiz güzellikteki doğası ve görmeye değer canlı türleri Borneo Adası’nda ziyaretçileri bekliyor. Sular tertemiz ve berrak, doğa ise yemyeşil ve tropikal meyvelerle dolu. Adada yapılacak çok güzel aktiviteler var. Yürüyüş yaparken canlı türlerini ive tropikal iklimin verdiği bütün bitkileri tanıyabilirsiniz.

Madagaskar

Dizilere ve filmlere de konu olan Madagaskar dünyanın en büyük adaları arasında listede yerini alıyor. Afrika’nın güney okyanus kıyılarında bulunuyor. Adaya özgü olan binlerce canlı türü ve bitki türü mevcut. Giden herkes bunları yerinde keşfedebilir. Aynı zamanda Madagaskar gemi turu ile de keşfedilebilen bir yer.

Baffin Adası, Kanada

507 bin kilo metre alana sahip olan ada Kanada’da yer alıyor. Kuzey Kanada’nın Arktik Okyanusu’nda bulunan adada nüfusun büyük çoğunluğu başkent denilen yerde kalıyor. Kuzey Işıklarını da görme fırsatı bulunan adada kutup ayılarını da görme imkanı bulabiliyor giden kişiler. Kuzey Kanada’yı en iyi yansıtan yerlerden biri burası. Bu yüzden Kuzey Kanada tarağını tanımak isteyen herkes burada mutlaka zaman geçirmeli. Manzarası ve muazzam görüntüsü ise görmeye değer.

Sumatra, Endonezya

473 bin kilometre kare alana sahip olan ada Endonezya’da yani takım adalardan meydana gelen bir ülkede bulunuyor. Sumatra Adası tropikal iklime sahip ve ormanlarla çevrili bir ada. Adada nadir rastlanan bitki türlerini de görebilirsiniz. Adada yaşayan halkın ekonomik durumu diğer yerlerde yaşayanlara göre çok iyi durumda. Sebebi de hiçbir yerde bulunmayan nadir rastlanan bitki türlerinin varlığı.

Endonezya'da gezilecek yerler

Honshu, Japonya

225 bin kilometre kare alana sahip olan ada yine adalardan oluşan başka bir ülkede bulunuyor. Dünyanın en büyük yedinci adası olan Honshu Java’dan sonra dünyanın en kalabalık adası aynı zamanda. Japonya’nın toplamda sahip olduğu alanın yüzde 60’ını oluşturuyor. Dağlık ve volkanik olan adada sık sık depremler yaşanıyor. En yüksek noktası ile dünyaca meşhur olan Fuji Dağı.

Victoria Adası, Kanada

Nanavut ile Kanada’nın kuzeybatı bölgelerinde bulunan bir ada. Kanada’nın ikinci en büyük adası ve dünyanın sekizinci büyük adası olma özelliğine de sahip. Adada eski ve yeni karşımı kültür hakim. Farklı bir havası bulunuyor ki ziyaretçileri bu yönüyle çekiyor kendine.

Dünyanın en büyük adaları sıralaması bu şekilde devam ediyor. Hepsinin görmeye değer harika manzaraları var ve hepsi de yerleşimin bulunduğu adalar. Muazzam manzaraları ise adalarda oturan halkın sayısını her geçen gün arttırdığı gibi aynı zamanda da gelen ziyaretçi sayısını da günden güne arttırıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL